2012. május 17., csütörtök

Mopsz = bohóc

Panda előtt is hallottam már, hogy a mopszok a legbohócabb kutyák. Nem nagyon tudtam elképzelni, hogy ez mit takarhat, de mióta velünk lakik a mami azóta aláírom, tényleg bohóc. Nehéz kicsit megfogalmazni, de minden nap csinál valamit, amitől hülyére röhögöm magam. Nem lehet mellette szomorúnak lenni, tényleg. 

A legelső, amit megemlítenék a repertoárjából, azok a hanghatások. Folyamatosan horkol. Ha nem alszik akkor csak szuszog, prüszköl, köpköd, taknyol és köp. Ha vendégek jönnek hozzánk előadja az öklendezős műsorát. Ezt szó szerint kell érteni, úgy csinál mint aki épp hányni készül, de produktum szerencsére még sosem repült ki belőle vendéglátás alatt. Imádom nézni ilyenkor az emberek fejét, menekülnek a kutyahányás elől, ami persze elmarad. :D További kedvenc hobbija a fingás és a böfögés. Előbbit aljas módon csinálja, ugyanis itthon mindig csöndben teszi, hogy csak a rothadó mocsárszag hívja fel a figyelmünket arra hogy durrantott a drága. De bezzeg ha sétálni megyünk! Ott nem csöndben teszi, recsegteti mint a kecskék, fél percig is, hogy minél több ember legyen fültanúja az áriának. Zseniális mennyire le tud minket égetni. Egyszer hallottam akkorát böfögni, hogy ha nem tudom hogy belőle jött ki a hang, nem hiszem el. Az a fajta volt, amit masszív alkoholisták szoktak előadni a negyedik korsó sör után péntek este. Olyan jó öblös. Azt hittem becsinálok a röhögéstől. A legcukibb az, hogy a pukikat álmában is eregeti, és általában felriad rá, mert nem tudja mi történt. 

Egy dolgot csinál ritkán a hanggal járó dolgok közül: az ugatást. Heti két-háromszor ugat, akkor is csak azért, mert hangosak vagyunk és őfelsége aludna. Pöfögni szokott többször is, de ez olyan mint amikor az emberek puffognak, csak mondja halkan maga elé, hogy "ezek a mai fiatalok, én bezzeg aludnék". Megpöfögi a filmekben az állatokat, de ugatásig ez is ritkán fajul. 

Elképesztő pózokat tud felvenni. Alapból a mopszok kinézete már vicces, de ő még rátesz egy lapáttal a grimaszolásaival, meg a fejforgatásával, az ülő és fekvő pozícióival. Ha megnyalja az orrát olyan mint egy ufó, és ha ébren van kb. percenként nyalogatja. Játék közben 4 évet fiatalodik, ha elkezdek neki dobálni valamit, akkor kölyök arca lesz, de tényleg. Apropó játékok. Egy ideig cibálja és csócsálja őket, de a textileket (plüssállat, kötél) 10 perc után már nem rágja, hanem cumizza. Szó szerint, hallani hogy cuppog és látni is lehet teljesen. Nem tudom hogy komplexusos-e, vagy csak ennyire bébire váltott nálunk, de nagyon édes. 

Panda tényként kezeli, hogy az utcán mindenki azért van, hogy őt csodálja, simogassa és etesse. Megérzi ha róla beszélnek és megbámulja az embereket, ha egy minimális affinitás is van a másikban akkor már oda is megy és csóválja a seggét (mert nem csak a farkát tekeri hanem a teljes hátsó részét is), hogy vakarják. Minden zacskóba bele akar nézni, mindenkitől el akarja venni azt amit eszik, és erről nem tudom lenevelni. Ha valaki ül a járdaszegélyen vagy egy padon akkor az csak azért lehet, mert rá vár, oda kell menni bájologni. Szerencsére olyan szimpatikus kis kutya hogy még nem volt abból balhé hogy odapofátlankodott simiért valakihez, de azért fenntartásokkal hagyom neki a hízelgést, mert nem mindenki fogadja szívesen a köpködést tőle. :D A gyerekeket imádja, játszótérnél meg kell állni gyönyörködni, ha gyerekhangot hall odanéz és várja a simogatást. Ha neadjisten kismotor vagy autó van a gyerek alatt akkor általában kitúrja őket és ő ül rájuk. Ja igen, mert autózni is szeret, minden nyitott ajtón már ugorna is be. Nem szabad póráz nélkül sétáltatni. :D 

Így hirtelen ennyi jutott róla eszembe, beteszek pár képet nektek amin nem teljesen normális, meg linkelek pár videót is más mopszokról, legyen egy kicsit nektek is jókedvetek, ha már az idő ilyen ocsmány odakint. :)

Videók:
Sikítozó mopsz (nem fél, nincs semmi baja, csak reklamál, Panda is szokott hasonlót ha nem tetszik neki a kutya aki közel van hozzá).
Hisztiző mopsz (mintha azt mondaná néha, hogy " I don't want to" :D)

Alszik
Én csak pakolni akartam a fiókba de ő belefeküdt, ez az előtte lévő stádium

"Adj kaját, most!"

Alszik. Nyitott szemmel. 

Szokásos ülő póz

Ez a puffogásos stádium, duzzasztja a pofazacskóit

"Naaaaa, mi a helyzet?"


Ez nem túl vicces de olyan édi, épp puszit ad :)


Hova máshova ülne le mint Bálintra. :D
Dezső, az ősellenség
Ugye milyen kis bohócok tudnak lenni? <3

8 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó:) percekig röhögtem néhány bekezdésen:D A cumizós effekt nálam a macskánál van meg, de az szerintem komplexus miatti dolog, mert kizárólag a hasamnál szokta...de akkor a takaró úszik a nyálban. 6 év után is imádnivaló, mikor csinálja, főleg, mikor belealszik.

    VálaszTörlés
  2. Istenem, könnyesre röhögtem magam ezen a poszton! :) Amióta megvan a kutyusotok és írsz róla, azóta kezdem aranyosnak látni a mopszokat. :)
    Mi a férjemmel a macskánkat hívjuk bohócnak, állandóan megy a műsor, valamivel mindig szórakoztat. :)

    VálaszTörlés
  3. http://www.youtube.com/watch?v=ey2L_ExKWuI
    Wampug "A birodalom visszavág"ból. szerintem irtó édes :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira édes, tudtam hogy valamelyik cuki videót ki fogom hagyni. :D
      Tök ügyes a gazdija hogy ilyen menő cuccot tudott neki varrni. :))

      Törlés
  4. Annyira nagyon cuki *-* megdögönyözném :$

    VálaszTörlés
  5. Bogi basszus.... Köszönöm ezt az élményt! Komolyan! Sírva röhögtem, mit röhögtem, visítottam végig a bejegyzést! :D :D :D :D Még most is könnyben úsznak a golyóim! :D :D Imádnivaló a kis dögöd! :)) Szívesen elvinném sétálni és tuti hogy szakadnék a röhögéstől végig. :D
    A kedvenc részem: áhh nem másolgatok inkább ki, mert kb az egész bejegyzésed ide biggyeszthetném a köpködős, hányós résztől elkezdve a leégetősös, recsegős fingásos, mocsárszagos mindenségen keresztül a gyerekmotoros részig!
    Imádtam :)))) Tényleg köszönöm ezen a szar reggelen/délelőttön... Feldobtad a napomat :P

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon vicces volt, köszi :DDDD még most is röhögök :D
    édes tyutty <3 :)

    VálaszTörlés