2012. december 7., péntek

A legjobb "rossz" dalok

Nálam létezik egy olyan kategória, hogy "olyan rossz hogy már jó". Zenében, filmben, sok mindenben. Most a kedvenc számaimat mutatom meg, ezek túlnyomó többsége egyébként alapból poénnak készült, mégis egy-kettő annyira igényes és tényleg jó, hogy sok magát komolyan gondoló zenészcsökevény is elbújhatna mögöttük. 

Az első ilyen előadó Günther, egy svéd (mi más) énekes, aki már kinézetre is halálosan komolytalan, de a dalai még inkább. :) Először a Ding dong songot hallottam tőle, pontosabban egy svéd ismerősöm énekelgette még évekkel ezelőtt Skype-on. Azt hittem ő találta ki ezt a zseniálisan infantilis szöveget, hogy "hmm you touched my trallalla", de aztán megmutatta hogy sajnos nem. Azóta imádom Günthert, ha teljes agyi károsultnak érzem magam előszeretettel hallgatom. Még az is lehet hogy egy hajnali órában még az esküvő utáni bulin is fel fog csendülni. A szöveget az emberek nagy része úgysem fogja érteni mi meg majd szakadunk rajta egy nagyot. :))


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

A Tutti frutti summer love hasonlóan bolond ("bananas, melonas, ye, this is a hot hot summer love"), nekem viszont teljesen nosztalgia-érzésem támad tőle, tiszta 90-es évek. :)


Zlad Elektronik supersonikja volt az egyik első olyan neten terjedő idiótazene amit hallottam. Maga a pasi aki énekel ausztrál, a "zenekar" mögötti történet az, hogy kitaláltak egy kelet-európai országot Molvániát, aminek ez a top zenekara. A vicc az egészben az hogy ordít róla hogy humor, de mégis nagyon sokan komolyan vették. :)


Az I am the antipope is hasonlóan mellőz minden értelmet, mégis nálam már-már a zseniális kategóriába esik.  

A kanadaiak is szeretik hülyére venni az embereket, a következő - egyébként humorista - ürge onnan való. Jon Lajoie több karakter bőrébe is belebújik, a legismertebb a rövidnacis és mintás inges szexista állat. Vicces hogy sokan mennyire fel tudnak például a Show me your genitals című nótáján háborodni, pedig csak egy jót kéne nevetni az egészen.


Az I kill people is a kínrímekre és a hülye mozgásra alapoz. Viszont vannak abszolút hallgatható és dallamos számai is, mint például a következő:


Az tetszik ebben a számban (azon túl hogy én amúgy is szeretem a hip-hopot), hogy arról rappel, ő mennyire egyszerű. Általában a hasonló számokban megtudjuk, kinek mekkora az új repülője (rapülője haha), hány gyémánt bling lóg a nyakukban satöbbi, vicces ez a szembeállítás. 

A leghíresebbek szerintem poén kategóriában a The Loney Islandes srácok (igen, Justin Timberlake az egyikük). Az első számuk (Dick in a box) még eléggé underground volt, aztán a Jizz in my pants-cel elindult valami és onnantól nagyon sok híres énekessel készítettek közös számokat, mint például Akon vagy Rihanna. 


Az I just had sexet szerintem már mindenki hallotta, abszolút klasszikus.


A Motherlover az egyik kedvencem tőlük, mikor először hallottam a padlóig esett az állam a szövegétől. Imádom amikor ilyen reakciót vált ki belőlem valami (és egyébként meg Justin hangja aahhh). Ja és az utalás a Dick in a boxra is zseniális ("this is the second best idea we have ever had"). Igazából holnapig sorolhatnám a számaikat mert mind szuper, hallgassátok meg őket!

Félig humoros csak, de mégis ide sorolom - nem degradálva a minőséget, ami tökéletes - a Tenacious D-t, ami Jack Black bandája. Nekik volt egy teljes estés filmjük is ami szerintem zseniális, nem kisebb nevek játszanak és énekelnek benne mint a Foo Fightherses (ex-Nirvanás) Dave Grohl és Meatloaf. 



2:30-tól annyira hallani a Foo fighterses beütést. :)

Természetesen jöhetne még ide az összes 90-es években sikerre vitt zenekar mint a Vengaboys vagy az Aqua (akiknek egyébként voltak komoly, nagyon jó számaik is!), magyarok közül meg az UFO például. Lehet hogy amiatt szeretem most is ennyire ezeket a bolond de mégis jó zenéket, mert ezekre nőttem fel? 

Ismertétek a fenti számokat/előadókat? Melyik a kedvencetek? :)

6 megjegyzés:

  1. A motherlover az egyik kedvenc számom, a legjobb barátnőmmel fejből tudjuk és annyira abszurd a szövege, hogy bármilyen rossz a kedvem, elkezdi nekem énekelni, és tuti 2 mp múlva el is felejtem egy kicsit mi volt a bajom :D :D a vengabus pedig szerintem alapvető partikellék sláger, nálunk anno minden házibulit sikerre vitt :) Gunther pedig szintén abszolút régi kedvenc, de az E-rotic: Help me Dr. Dick száma sem megvetendő szerintem ebben a kategóriában :D :D http://www.youtube.com/watch?v=_0y9fBUQd14 itt a link, ha esetleg ez a csoda kimaradt volna :D

    VálaszTörlés
  2. Hát ettől a bejegyzéstől tiszta nosztalgia hangulatom támadt :D Egyébként a kanadai fazont leszámítva ismertem mindet és én is nagy rajongójuk vagyok, főleg Günthernek :P Viszont nekem is muszáj belinkelnem két videót/zenét, mert szerintem ők is bőven beleférnek az agyzsibbasztó "miért???" zenei kategóriába. Az első a Hurra Torpedo - Total eclipse of the heart, ami persze feldolgozás, viszont nekem jobban bejön, mint az eredeti :D http://www.youtube.com/watch?v=ysUjYAi0WcQ Azt hiszem bőven elég csak rájuk nézni és a napi jó hangulat meg van alapozva :D A második pedig a személyes nagy kedvencem, Open Stage Székelyland. Ők egy székely humorista csapat, a mai zenei ipar sekélyességét parodizálják ki jóféle vidéki akcentussal. Bajban vagyok, hogy mit linkeljek tőlük, mert mindegyik számuk nagyon jó, de talán a legismertebb álljon itt Aranka szeretlek címmel; http://www.youtube.com/watch?v=qUZppD_Zd0s Remélem tetszeni fognak, én mindig jól szórakozok rajtuk :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vidéki az, hanem székely!
      :D

      Így karácsony küszöbén pedig ajánlom a következőt: http://www.youtube.com/watch?v=AH8Wx1hZCmU

      :-)))

      Törlés
    2. Gondoltam csak nem írom már le egymás után háromszor a székely szót, de szerintem lehetett érteni, mire célzok :P A télapós számuk meg ugyanolyan szuper, mint a többi - tudnak ők rosszat alkotni? :D

      Törlés