2012. december 12., szerda

Frizuratippek különböző stílusú ruhákhoz

Pinteresten böngészve akadtam rá egy nagyon hasznos bejegyzésre. Az esküvős témák között bukkantam rá, de nem csak esküvői ruhákat hord az ember lánya ugyebár. :) Én mindig gondban voltam azzal, hogy milyen stílusú/vállrészű ruhához milyen frizura illik. Valahogy mindig azt képzeltem, hogy elegáns hivatalos eseményre valami konty való, de azt meg néha túl szigorúnak tartottam. Most itt a megoldás, természetesen nem kötelező követni, de szerintem eléggé hasznos ötletek ezek, és nagyon jók a rajzok hozzá! Mindenhova igyekszem linkelni azért egy hús-vér embert is, hogy kicsit lássuk a dolgot gyakorlatban is. 

Magas nyakú ruhákhoz


Balerina konty! Szépen kiadja a nyak és a ruha vonalát, nem veszik el a sok lokni között a ruha különlegessége. Rövidebb hajúak hajfánkkal "dúsíthatják" a hajukat. Kis virággal, dísszel feldobható. Hasonló Taylor Swiften ITT.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Nyakba-akasztós ruhákhoz


Francia konty felül kis tupírral megbolondítva. Ezek a fazonú ruhák szabadon hagyják a hátat és a vállat, bűn lenne ezt a különlegességet takargatni. (Vagy ha van ott takargatnivaló meg ne vegyünk fel ilyen ruhát, annyi más fazon van.) A francia konty állítólag az egyik legnehezebben elkészíthető, én tuti nem állnék neki próbálkozni. Megteszi az is, hogy egy kis tupír után alul összefogjunk copfba a hajunkat, majd szép szoros kontyba rendezzük, hullámcsattal rögzítjük. Ha tépett a frizura egy-két rövidebb tincset elől kihúzva és kicsit begöndörítve lazíthatunk az összhatáson. Portia de Rossi esküvői frizurája volt hasonló, ITT megnézhetitek. 

Görög stílusú ruhákhoz


Fele fönt-fele lent, így hívtam az ilyet mindig kiskoromban. :) Nagy loknikat csinálunk a hajunkból, majd a fülünk feletti régiót mindkét oldalon hátrasimítjuk és hullámcsatokkal rögzítjük. a frufru részt kicsit tupírozni, "punkosítani" is lehet, ki hogy szereti. Az egyik oldalra tehetünk virágdíszeket. Miley Cyrus hasonló stílusban (bár neki van választéka, de majdnem) ITT.

Négyszögletes kivágás, rövid ujjú fazon


A hajat középen elválasztjuk, majd mindkét oldalon két kis fonatot készítünk. A maradék hajat (ha nagyon egyenes egyébként, akkor kis göndörítés után) egy alacsonyan lévő kusza kontyba tűzzük és rögzítjük mellé a két fonatot. Jessica Alba ilyen frizurával ITT.

Laza, blúz-szerű felsőrészhez




Laza, szélfútta oldalkonty a megoldás. Oldalt elválasztjuk a hajunkat, Majd az ellenkező oldalra fésüljük a loboncot. Itt begöndörítjük a tincseket majd rögzítünk mindent szépen a helyére. Sok hajlakkal még így is marad. :) Ha rövidebb a hajunk még tűzögetni sem kell, csak simán szépen begöndörítjuk a hajunkat és kuszára hagyjuk az alsó részét, mint Selma Blair ITT.

Aszimmetrikus ruhákhoz

Naaaagy, rugózó lófarok. Szorosan és viszonylag magasan összefogjuk a hajunkat. Ha nagyon vékony szálú vagy kevés van akkor identikus színű póthajjal kicsit dúsíthatjuk a copfot. A hajgumit egy tincs segítségével elrejtjük, a copf végét pedig hátrafelé körkefével kiszárítjuk, hogy olyan szép legyen mint a képen. :) Drew Barrymore ilyen hajjal ITT.

(Hosszú ujjú) V-kivágású ruhákhoz

(Nyakamat rá hogy ezt a rajzot Catherine McQueenje ihlette). Naaagy göndör retró lobonc, lehetőleg középen lévő választékkal. A legegyszerűbben nagyméretű hajcsavarókkal lehet ezt a frizurát elkészíteni. A tincseket csak ujjal fésüljük át miután eltávolítottuk a csavarókat, majd hajlakkal rögzítünk mindent. Jennifer Aniston ugyanígy viseli ITT.

Pántnélküli ruhákhoz


Szofisztikált oldalkonty. Lehet göndör vagy egyenes hajból is készíteni, kinek mi a szimpatikus. :) A lényeg hogy ne tapasszuk teljesen a fejünkhöz a hajat azon az oldalon sem, ahol nincs konty, kicsi lazaságot azért lehet belevinni a dologba. Ashley Greene ugyanígy ITT.

Csónaknyakú ruhákhoz


Hullámos oldalcopf, az egyik legegyszerűbb. Laza hullámokat csinálunk a hajunkba (van akinek már annyi is elég hogy nem szárítja egyenesre a haját), majd az egyik oldalra fésüljük és a hajunkkal megegyező színű hajgumival rögzítjük. Kis strasszal, díszes hajgumival feldobható. :) Carolina Crescentini ilyen frizurával, kicsit magasabb csónaknyakkal ITT.


Nem szentírás, de az olyanoknak mint én akiknek fogalmuk sincs mihez mi illik útmutatás lehet, főleg most hogy itt az év vége, karácsonyi, szilveszteri bulik sokaságával. 

Nektek melyik a kedvenc frizurátok? Szoktátok a ruhához igazítani a hajatokat vagy ez teljesen független ettől?

Ötlet és képek: innen

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a bejegyzés, legközelebb ha ki kell öltöznöm, feltétlenül visszanézek :) Mivel nekem elég hosszú a hajam, alkalmi ruháknál kiengedve: vasalva vagy hullámmal (amúgy göndörítve kedvencem is, csak sok macera), hétköznap meg lófarok, fonások, kontyok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos poszt, köszönjük. :) Nekem a görög stílushoz Blake Lively frizkója az abszolút favorit:
    http://www.google.hu/imgres?num=10&hl=hu&tbo=d&biw=1024&bih=499&tbm=isch&tbnid=Na5WjbB9R5-VwM:&imgrefurl=http://stylediary.co.za/2012/01/23/serena-van-der-woodsens-hair-styles-on-gossip-girl/&docid=eIkO1XfJhbmFLM&imgurl=http://stylediary.co.za/wp-content/uploads/2012/02/serena-van-der-woodsen-up-do.jpg&w=582&h=469&ei=nsjIUNvuIYmMtQaZjIGYDg&zoom=1&iact=hc&vpx=472&vpy=185&dur=212&hovh=201&hovw=250&tx=60&ty=106&sig=105350476072517132652&page=2&tbnh=140&tbnw=174&start=14&ndsp=21&ved=1t:429,r:25,s:0,i:203

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor megláttam a rajzolt ruhát azonnal Blake jutott eszembe. :)) Igen, a görögöshöz abszolút illik ez a kócos feltűzött haj szép hajpánttal.

      Törlés
  3. Ez nagyon jó, alig várom hogy hosszú hajam legyen de már így is van pár ötlet, amit meg tudok valósítani. A rajzok is nagyon tetszenek. :) Eddig eszembe nem jutott volna olyanon gondolkozni, hogy milyen kivágáshoz milyen haj illik. :)

    VálaszTörlés
  4. tetszik, hogy így összeszedted :)
    valamennyire szoktam rá figyelni, hogy menjen a ruhához a haj, de általában kevesebb variációból válogatok

    VálaszTörlés