2012. augusztus 26., vasárnap

Esküvői inspirációk VIII. - Zenék az első közös tánchoz

Elég sok keresés volt a blogomon ezzel kapcsolatban, és bár már írtam egy esküvői zenés bejegyzést, az a szertartásról szólt. Amúgy is nagyon sok ötlet kavarog a fejemben, remélem tudok ezzel a bejegyzéssel azoknak segíteni akik bizonytalanok és dalt keresnek. 

Az első és legfontosabb dolog szerintem, hogy mindenképpen egy olyan dalra táncoljunk először férjként és feleségként amit mindketten szeretünk, mindkettőnknek jelent valamit, és az sem baj a szöveg ha csak kicsit is, de a szerelemről, szeretetről szól. A nők sokszor szeretik átvenni az irányítást a tervezésben, amivel nincs semmi baj, általában a menyasszonyok lelkesebbek, de a zenét mindenképpen egyeztetni kell a vőlegénnyel is. Mégiscsak ő a másik főszereplő a napon, és bár szeretik a nők az "én napom" kifejezést használni, én erőszakolom magam minden alkalommal arra, hogy mindig a mi legyen a fontos és nem az én. Hiszen a házasság is két ember szövetsége, nem arról szól hogy az egyik úgy ugrál ahogyan a másik fütyül.

Az elmúlt pár évben rendkívül népszerű lett a vicces sokféle zenére táncolós előadás a párok között. Én ebből annyit láttam már a neten, hogy csömöröm van tőle. :$ Biztos vagyok benne, hogy nővéreméken és egy-két barátunkon kívül mindenkinek meglepetés lenne és baromi jól szórakoznának ha elkezdenénk mindenféle különböző dalra ugrálni meg bohóckodni, de engem akkor is  idegesítene a tudat, hogy abban a pillanatban is a világon legalább 1000 másik pár csinálja szóról szóra ugyanezt... Ezzel nem akarom elvenni senkinek a kedvét tőle, ha minden vágyatok egy ilyen "evolution of dance" szerű dolog előadása akkor hajrá, én ezt magamnak nem szeretném. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

A stílus igazából szerintem mindegy, én is hoztam mindenfélét. Van amire lehet keringőzni, van amire csak egymásnak bújva dölöngélni a színpadon, van szerintem más stílus is, de én hadilábon állok a zenei és táncstílusok elnevezésével úgyhogy van a keringő meg a nem keringő nekem. :) Aki egyébként ennyire analfabéta mint én annak ajánlom a tánctanár felkeresését. A zenét is magunkkal cipelve meg fogja tudni mondani hogy erre mit lehet táncolni, és ha nem is egy teljes koreográfiát de az alaplépéseket megtanítja, innentől már menni fog a dolog. Mi is erre a sorsra fogunk jutni majd ha eljön az ideje. :)

A dalok nagy része egyébként olyan, amire akár én is táncolnék de Bálintnak például annyira nem tetszik, vagy el tudom képzelni egy esküvőn, de hozzánk nem illik. 


Rögtön az elején egy nem keringővel kezdek. Aztán lehet hogy azt is lehet rá táncolni, nem értek hozzá. :) Ezt a számot már akkor is nagyon szerettem mikor kijött, alapból nagy Robbie Williams kedvelő (a rajongó azért túlzás, már nem rajongok semmiért és senkiért, kinőttem belőle azt hiszem) vagyok szóval már pluszponttal indult nálam. Kis bugyuta, táncikálós, kedves, nem az a sírós első tánc dal, de nem is feltétlenül kell annak lennie.


Ezt a számot nagyon szeretem, annyira gyönyörű szövege van. Ez abszolút az összebújva döcögős, az én gondom egyedül a szövege, ami egyébként szuper, de túlságosan is a nőről szól. Én szeretném ha mindkettőnkről szólna a dolog, de akit ez nem feszélyez (és a vőlegényét sem!) az táncoljon erre, csodaszép lesz!


Sosem gondoltam volna, hogy egy Westlife számot is ide fogok tenni. Igazából nem tudom megmagyarázni,  ez olyan amerikai első táncos dal nekem, de tény hogy nagyon szép a szövege. Dölöngélős, de koreográfiát is lehet szépen rá csinálni.


Na ez egy tipikus keringő dal. Nagyon szeretem az Anasztáziát, az egyik kedvenc mesém gyerekkoromból és már gyerekként is lépegettem rá össze-vissza. :) Egy ismerősöm idén nyáron erre keringőzött a férjével , nagyon szép és látványos volt.


Sokszor nem az eredeti dalokat mentettem el youtube-on hanem feldolgozásokat, vagy azért mert jobban tetszenek, vagy mert kicsit mások és ettől különlegesebbek. Ez a páros nagyon jó minőségű hanggal tölti fel a videóit így tökéletesen le lehet őket menteni. Meg merem kockáztatni hogy ez a legszebb Aladdin-feldolgozás amit hallottam, egyedül a végén levő hallelújától rohantam ki a világból, de hála az égnek azt le lehet vágni. A dalszöveg egyébként tökéletes, abszolút illik az alkalomhoz. :)


Ez az egyik olyan, amit én teljes mértékben el tudnék képzelni magunknak is, de Bálintnak nem tetszik. Ezt tiszteletben tartva kihúztam a listáról, de hátha valamelyikőtök nem ismeri és beleszeret és erre táncol majd. :)  Imádom Peter Gabriel hangját. A szöveg annyira egyszerű, szép, alkalomhoz illő, olyan szépen van megfogalmazva ahogy nem is tudná szerintem más. Dölöngélős, sírós, szerelmes, tökéletes. Nem tudom egyébként eddig hogy nem hallottam, tök véletlenül találtam rá mostanában, pedig nem egy mai szám. 


Egy klasszikus. Ezen mindig röhögcsélek, mert anno angolórán a Headwayben volt egy listening ahol ezt kellett meghallgatni és a hiányzó szavakat megérteni és kitölteni, mindig ez jut róla eszembe. :) Ettől függetlenül biztos van akinek nem ez ugrik be ha meghallja, na nekik tökéletes első dal! 


Talán az egyik legszebb szerelmes dal. Bár elvileg egy nőnek szól, de vonatkoztatható mindkét nemre, így nem olyan "egoista" mint mondjuk a She. Ha nem is első tánchoz, de mindenképpen szeretném hogy szóljon majd ez is valamikor az este folyamán. 


Na most majdnem azt írtam hogy egy mostani modern szám, aztán megláttam hogy 2002-es... Anyám de megy az idő. Na mindegy, elég népszerű ez a dal első tánchoz és nem véletlenül, kicsit lötyögős, romantikus, pont esküvőre való.


Nem maradhat a bejegyzés Queen nélkül! :) Kicsit rockosabb, de abszolút a belefér kategória. Jó pár Queen dal fog szólni az esküvőnkön, ebben biztos vagyok.


A végére pedig egy nagy kedvenc. Ez kicsit bugyutább táncot is megenged. Keringő, de kis vidám, bolondos. Aki mondjuk tudja miből van és mikor szól az könnyen elsírhatja magát rajta, de alapvetően ha csak a dallamot nézzük akkor vidám dal ez. Mindenki megérdemel egy olyan szerelmet mint amilyen Ellie-é és Carlé volt, egy ilyen kezdéssel erre jó esély van. :)

Most amíg ezt a bekezdést írom azt hallgatom, amire mi fogunk táncolni, de ez egyelőre titok, majdnem kerek 11 hónap múlva megtudjátok mi az. :) Mindenképpen tervezek egy bejegyzést írni még a nagy nap előtt, ami akkora időzítek mikor a szertartás kezdődik. Ebben felfedek minden zenét, lehet még a ruhát is, ha sikerül előre készíteni képeket a dekorációról akkor azokat is, hogy ha nem is testben, de lélekben mindannyian ott tudjatok lenni velünk. Ha már így a tervezgetési fázist "végig élitek" velem. :) ♥

Nektek melyik a kedvencetek a fenti dalok közül? Mire szeretnétek majd táncolni a nagy napon?

9 megjegyzés:

  1. Hogy én mennyire szeretem a Once Upon A Decembert (bár a rajzfilmet még mindig nem láttam)... Az Upon meg biztos bőgnék. Na jó, mindenen bőgnék... Nemrég voltunk esküvőn, és az ott tapasztaltak alapján (hogy még más esküvőjén is majdnem sírtam) eldöntöttem, hogy én nem házasodok, mert másból sem állna az egész, mint hogy törölgetem a könnyeimet (vagy ennek kevésbé finom változata, amikor folyik rólam a smink a bőgéstől) :D

    VálaszTörlés
  2. jókat válogattál össze, van amit el is mentek most rögtön!:) Nekem még ez tetszik mindenhogy kedves! http://www.youtube.com/watch?v=D9AFMVMl9qE&list=FL5OCkc5RVws5h6RSg83XLQQ&index=142&feature=plpp_video

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó ezt én is szeretem nagyon, de az eredeti Elton Johnnos variációban, valamiért a férfi énekhangot jobban preferálom. :)

      Törlés
  3. Számomra a 3. a nyerő :)
    Nagyon kedves dolog lesz tőled az időzített bejegyzés!Köszönjük! <3 :D

    VálaszTörlés
  4. annyira jó zenéket válogattál össze! én a Something stupiddal vagyok úgy, mint Te a Wonderful tonighttal, nekünk abba kellett beírni a hiányzó szavakat.=) ugyan nekem olyan távol van az esküvőm, mint Makó Jeruzsálemtől, de most úgy gondolom, hogy Tiziano Ferro L'amore é una cosa semplice c. számára táncolnék, egyrészt mert olasz, másrészt, mert gyönyörű, hallgasd meg!=) http://www.youtube.com/watch?v=Hyrfeq83WfU

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép és jó a szövege. :) Bálint azonnal repült is hogy "nem szól olyan zene az esküvőn amit nem értek" úgyhogy nálunk az olasz kilőve. :D

      Törlés
  5. Nekünk a Fields of gold lesz Stingtől. Arra lassúztunk először egy bálon, úgy, hogy csak mi ketten voltunk a tánctéren :)
    http://www.youtube.com/watch?v=KLVq0IAzh1A

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ah Sting. :) ♥
      Amúgy ez tök jó, pont ilyesmire gondoltam, mikor azt írtam hogy jelentsen is valamit a szám. Nagyon szép, főleg hogy most is csak ketten fogtok rá lassúzni a tánctéren. :)))

      Törlés