2012. augusztus 30., csütörtök

DIY - Ne dobd ki a parafadugókat!

A parafadugó tök jó találmány. Régen technikaórán tutajokat csináltunk belőle és néztük, hogy milyen szépen fent maradnak a vízen. Most találtam pár nagyon aranyos - és praktikus - ötletet arra, hogy felnőtt fejjel hogyan lehet kreatívkodni parafadugókkal.  Nótórius borfogyasztók előnyben!

Ha azt mondja nekem valaki, hogy parafa akkor elsőre két dolog ugrik be: a dugó és a tábla. Miért ne lehetne konkrétan a dugókból táblát csinálni? Lehet őket egymás mellé elhelyezni egy sorban, vagy két sorban szív alakban, vagy akár egy teljes táblát is csinálhatunk belőle. Ha nincs sok feltűznivalónk is nagyon mutatós dísze lehet a lakásnak, elég sok különböző mintát ki lehet belőle rakni. 


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!




Irányadónak (és hogy ne közvetlenül a falat ragasszuk össze) vágjunk le egy akkora méretű kartont amekkorára tervezzük a táblát, majd erre ragasztópisztollyal rögzítsük a dugókat. Száradás után oda akasztjuk, ahova szeretnénk. Képkeretbe is foglalhatjuk a kész művet, így tényleg mindenféle cetli nélkül is funkcionál dekorációként.



Alátétnek is tökéletesen működik a parafa. Forró edényeket is rakhatunk rá, de kisebb szeletekre vágva és úgy összeragasztva poháralátétnek is használható. Borospohár alá nagyon hangulatos, az sem baj ha egy-kettő a vörösbortól belilult, csak érdekesebb lesz tőle a minta. 



Persze lehet csak simán dísztárgyat is készíteni belőle. Bármilyen betűt nagyon könnyű csinálni, ugyanaz mint a falitáblánál, kartonból ki a forma, majd ráragasztgatjuk a parafadugókat. Nagyon szép ombre hatású dekort is csinálhatunk, csak külön kell árnyalatok szerint válogatni a dugókat és úgy felragasztani őket.

Nekem ez a szivecskés abszolút szerelmem, valószínűleg meg fogom kérni az esküvőn a vendéglátókat hogy minden dugót tegyenek el nekem, így majd az esküvő után csinálok magunknak egy ilyen szivecskés ombre faliképet. Egy kis emlék a fotókon és a videón kívül. :)

Ajándéknak sem utolsó szerintem egy-egy ilyen kép vagy tábla, mellé egy üveg bor és szinte bárki boldoggá tehető vele.

Nektek melyik a kedvencetek?

Képek: innen

4 megjegyzés:

  1. A szívecskés ombre tényleg nagyon jól néz ki! Nekem meg a képeket nézegetve az jutott eszembe, hogy fülbevaló vagy nyaklánc tartónak is simán jó lenne, lehet elkezdek dugót gyűjteni ilyen célból :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, minden olyanra jó amire amúgy a sima tábla is. :))

      Törlés
  2. Nekünk van saját borunk, és 2-3 éve palackozzuk is őket - ajándékba, itthonra - úgyhogy gyűlnek rendesen, egy kis ékszertartó táblát már csináltam belőle, de az esküvőnkön is fontos szerepet tölt majd be a parafadugó... de ez még titok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam sok esküvős parafadugó ötletet, sejtem mire fogjátok használni. :) Most nyáron napi több órát is képes voltam a Pinterest előtt tölteni, amit én nem láttam az nem is létezik. :DDD

      Törlés