2012. augusztus 13., hétfő

Esküvői inspirációk VI. - Apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, szokták mondani. Ezt a bejegyzést olyan dolgoknak szentelem, amik nélkül egy esküvő teljes mértékben tökéletesen levezethető. Hozzám hasonló maximalistáknak és szervezésmániásoknak azonban hasznos lehet. Ha esküvőt terveztek, mindenképpen javaslom a Pinterestre való regisztrálást! Hihetetlen mennyi ötlet, inspiráció és csináld magad dolog van ott, nem is tudom hol keresgetnék ha nem lenne, az esküvői magazinok lófyüttyök hozzá képest. Elsőként kezdem azokkal a dolgokkal, amiket annyira imádok, hogy nálunk is mindenképpen lesznek. 

Nem mondom hogy minden esetben, de legtöbbször a lakodalom/buli - ki hogy akarja hívni - olyan helyen van, ahol csak a násznép tartózkodik. Ebből adódóan nem csak a termet lehet dekorálni/személyre szabni, hanem például a mellékhelyiségeket is. Nem azt mondom, hogy oda is kell virág meg asztaldísz, de ez az ötlet mennyire cuki már? 



A férfi és női mosdó ajtaján a felirat alatt egy-egy gyerekkori kép a menyasszonyról és a vőlegényről. Szinte semmibe nem kerül, kell két gyerekkori kép, lehetőleg ne az eredetit használjuk erre a célra, hanem egy másolatot. Akár be is lehet tenni egy keretbe (100 Ft-ért lehet már venni) és kész is. A vendégek tuti el fognak tőle olvadni. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!





Legyezők az esküvő programjával, esetleg a menüvel. Az esküvők nagy része nyáron van, és most már évek óta tapasztaljuk a saját bőrünkön, hogy milyen trópusi meleg tud lenni. Sima kínaiban/százforintos boltban kapható legyezőket is beleszórhattok egy kosárba a vendégeknek, de ha amúgy is szeretnétek programot vagy menükártyát, akkor ez két legyet üt egy csapásra. Házilag szintén könnyen és olcsón elkészíthető. A két papírt összeragasztom (az egyiken mondjuk a szöveg, a másikon meg egy fénykép a jegyesfotózásról), közé dugok patikában fillérekért kapható fa spatulát és csókolom, kész a legyező. A masni már opcionális, anélkül is mutatós és praktikus. 




A ceremónia után meg szokás dobálni az ifjú párt rizzsel, konfettivel, virágszirommal. Sokan azonban elfelejtenek vinni magukkal dobálni-valót,  ha esküvőre mennek. Vagy az is lehet, hogy a párnak külön kívánsága van, mondjuk buborékokat szeretne - mint mi. :) Ilyenkor érdemes egy kis asztalra kitenni a célszerszámokat, esetleg egy kis feliratot lehet mellékelni mellé, hogy mindenki tudja miért is van az ott. Arra gondoltam, hogy a buborékfújó mellé kiteszünk pár tölcsérnyi konfettit is, ha valaminek nagyon dobálhatnékja támadna. :) Tölcséreket sima A4-es papírból könnyen lehet hajtogatni, aztán onnantól már mindenki azt tölt bele, amit szeretne. Az első képen virágszirmok vannak, a másodikon szárított levendula. Elegánsabbak csinálhatják a tölcséreket sima papír helyett tortapapírból, csipkés esküvői ruha és dekoráció mellé szinte kötelező. 

Az eddigi ötletek általunk is megvalósításra kerülnek, a maradék már csak inspiráció nagyon maximalistáknak. :)



Amerikai esküvőkön készült képeken nagyon sokszor látom a tánccipős kosarat. Alapvetően aranyos és kedves ötlet, de ezt már kicsit feleslegesnek érzem én személy szerint. Megvenni nagyjából 50 pár flip-flopot (amiben szerintem egyébként még táncolni sem lehet rendesen...) azért, hogy utána ne tudjak vele mit kezdeni kicsit feleslegesnek tűnik. Meg lehet gonosz lesz amit mondok, de én úgy gondolom hogy ha valaki esküvőre hivatalos akkor gondoljon abba is bele, hogy valószínűleg táncolni fog, válasszon így magának lábbelit. Nehogy már az ifjú párnak legyen még az is a feladata, hogy váltócipőt adjon mindenkinek, aki képes volt egy 12-13 órás rendezvényre 12 centis cipőben eljönni úgy hogy azt nem is bírja hosszú távon. Aztán lehet ha Dunát tudnék rekeszteni a pénzemmel nem gondolkoznék ilyenen hanem szaladnék is strandpapucsot venni minden meghívottnak, de egyelőre ez a véleményem róla. :) Ettől függetlenül kedves gesztusnak tartom. 



Szintén olyan esetekben érdemes a mosdókba ilyen kis kosarakat helyezni, ha csak magunk vagyunk a rendezvényen. Ez már egy kicsit borsosabb árú mint például a gyerekkori képek kihelyezése az ajtóra, de nagyon jó ötletnek tartom és még az is lehet hogy mi is csinálunk majd hasonlót. A kosár olyan dolgokat tartalmaz, amikre szüksége lehet egy esküvő során a meghívottaknak. Fogselyem, ragtapasz, fájdalomcsillapító, kézkrém, kézfertőtlenítő gél, ajakbalzsam (a tégelyes praktikusabb, mivel lehet többen is használnák), Tic-tac, spray dezodor, hintőpor, körömreszelő, mini varrókészlet, biztosító tű, rolleres ruhatisztító, fésű, női kosárkába tampon, intimbetét, tisztasági betét, hullámcsat, hajgumi, hajlakk. Ezek nagy része Müllerben például mini kiszerelésben is beszerezhető, csak kell hozzá egy-egy kosár a százforintos boltból, meg egy felirat, hogy tudják a vendégek ezt miért van ott, és kész is. Úgy vagyok vele mint a flip-floppal, lottó ötös után gond nélkül csinálnék ilyen (sőt még ilyenebb) kosárkát, így meggondolom, de nem zárom ki a lehetőségét, mert nagyon jó ötlet. 

Ti is annyira el tudtok veszni a részletekben, mint én? Melyik a kedvencetek a felsorolt ötletek közül?

Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6

11 megjegyzés:

  1. Óóóó nagyon jó ötletek ezek! Ezer éve nem voltam esküvőn, de nálunk Szabolcsban mindenki ugyanazokat csinálja, még a képek is ugyanolyanok, mintha csak egy fotós lenne a megyében...
    De ilyen apró ötletek teljesen feldobják az egészet és tényleg hasznosak. Egyedül a papucsot furcsállom én is, meg amúgy is, mezítláb is lehet táncolni, úgy az igazi! :D

    VálaszTörlés
  2. nekem a mosdós kép nagyon tetszik, szeretem ezeket a kis részleteket, mert olyan amire senki nem számítana, de mégis mosolyogni fog egy nagyot az ajtó előtt!:)
    nekem még a polaroidos ötlet is tetszik, csak az a baj, hogy azt drága lenne kivitelezni: http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/77898268524281260_9cldbNzh_c.jpg

    meg ilyen jókívánság gyűjtőt is szeretnék, ez is khozható fillérekből és később milyen jól mutat a lakásban! http://media-cache-ec4.pinterest.com/upload/211035932508438403_d3hGfkpc_c.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a polaroidos is aranyos, akinek van ilyen gépe annak annyira nem macera. :) Mi másféle ültetőkártyát találtunk ki. :)
      A köves is cuki, de én abszolút vendégkönyv-fan vagyok, nekem az tetszik a legjobban. Ezek a modern dolgok is ötletesek, de egy könyv helyezhető el nekem a legkényelmesebben a lakásban, egy fa meg egy kupac kő nem tudna itt hova kerülni. :)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Nah, az előző megjegyzést sikeresen töröltem, elég hosszú volt, de este újra leírom, hogy milyen esküvőn voltunk, van benne pár jópofa ötlet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi baj, emailt kaptam róla úgyhogy el tudtam olvasni, csak itt lett törölve! :) Asztaldísznek én sem virágot szeretnék, drága és sok helyet is foglal, mindenképpen valami gyertyafélére gondoltunk, szép is, ízléses is és kicsi is. :)
      Ülésrend mindenképpen lesz, már azt is kitaláltuk hogy mi lesz a köszönőajándék, nálunk is köze lesz az ültetéshez. :))

      Törlés
  5. Akkor biztos jót röhögtél, ahogy olvastad:) Csukló helyett csiklót írtam, egymás mellett van a billentyűmön az u és az i betű:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, fennakadtak a szemeim, főleg hogy kis koszorúslányok csuklójáról volt szó. :DDDD

      Törlés
  6. Akkor szereztem pár víg percet:) Mivel bejegyzésnél nálad nem kér ellenőrző kódot, már nem tudtam javítani, utána néztem, hogy mit írtam:D Azért az már durva lett volna:) De komolyra fordítva, kb. 50-en voltunk, és nagyon jó volt, hogy mindenki tudott pár szót váltani a menyasszonnyal, vőlegénnyel. Nagyon jól éreztük magunkat, az asztaldísz nálam vitte a prímet, ja igen, most jut eszembe, mikor jöttünk haza, kis dobozba csomagoltak sütit, mert az rengeteg maradt, és a dobozon volt, hogy sok szeretettel, ez is olyan apró figyelmesség volt, de nekem tetszett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi 60-an leszünk, akarva sem tudtam volna 130 fős lagzit tartani, nincs is annyi ismerősünk... Nem értem kiket hívnak meg az ekkora esküvőkre, boldog-boldogtalant a kutyakozmetikustól a hentesig? :D Mi max 10-15-tel több embert tudnánk még meghívni, ha nem csak a legközelebbi barátok jönnének hanem távolabbiak is, de ennyi.
      Sütit egyébként mi pont a maradékok miatt nem is akarunk sokat, lesz 2-3 fajta sós és kész. Édesnek ott lesz a torta, meg lesznek gyümölcsök.

      Törlés
  7. Nagyon tetszett ez a bejegyzésed is, én is pontosan ilyen vagyok, minden apró kis részletre figyelek és próbálok valami ötleteset kitalálni. A mosdós fotók nagyon aranyosak, a legyező is ötletes, bár ezek nélkül is simán el tudom képzelni az esküvőmet. A rózsaszirom/rizs/konfettitartó viszont nagyon jó ötlet, meg is fogom valósítani! Nálunk is már okozott fejtörést, hogy akkor a rózsaszirmokhoz vegyünk-e kis kosarat, de a papírtölcsér sokkal olcsóbb és kényelmesebb megoldás, ráadásul a kisebb kiszerelés miatt többeknek jut belőle. A táncpapucsokat és a higiéniai kosárkát én már kicsit fölöslegesnek tartom, de aki még nálam is nagyobb maximalista, az nyugodtan csináljon ilyet :) A Pinterestet meg én is imádom, a fél napomat azon böngészve töltöm, és hihetetlen, hogy napról napra, sőt, óráról órára jönnek az új ötletek, csak győzze az ember válogatással. És a legtöbbjük tényleg nem drága, mert rengeteg "csináld magad" dolgot is felraknak.

    VálaszTörlés