2011. december 29., csütörtök

Filmajánló V. - Ollókezű Edward (Edward Scissorhands)

Már nagyon régóta tervezem hogy megnézem, és itt is ült a gépemen már a film egy jóideje, de valahogy nem volt sosem hangulatom Tim Burtont nézni. Ma viszont megjött a kedvem. Gyerek voltam még, mikor legutóbb láttam, és igazából azon kívül, hogy ollókezű és hogy néha megvágja magát, semmire sem emlékeztem a filmből, így viszonylag újdonságként éltem meg a hangulatát.
(kép: innen)
Ami legelőször mellbevágott, hogy egy 21 éves filmet nézek. Pont tegnap gondolkoztam el azon, hogy hova tűnt az elmúlt 10 év, és most ez tett még egy lapáttal arra, hogy úgy érezzem öreg vagyok.

A történet indítása nekem nagyon tetszik, egy Avon tanácsadónő kolbászolja körbe a lakóparkot és próbálja mindenkire rátukmálni a termékeit, majd miután mindenki elküldi a fenébe felmegy a közeli dombra, ahol egy régi lepukkant házban lakik Edward. Őt egy idős tudós tervezte, de mielőtt befejezte volna és igazi kezeket kapott volna, meghalt. A tanácsadónő rátalál Edwardra, és úgy dönt hogy magához veszi, ne éljen egyedül. Próbál beilleszkedni a közösségbe, nagyon szépen nyír sövényt, meg mint később kiderül kutyát és hajat is. Bevallom őszintén nekem kicsit lassú volt a film, 1 óra után voltak részek ahol icipicit tekertem, úgy tűnik a mostani filmek már annyira pörögnek, hogy lassúnak érzem a régieket. Az egészet nem lövöm le - hátha esetleg van olyan, aki még nem látta volna, vagy úgy van mint én, hogy ezer éves emlékei vannak vele kapcsolatban -, a lényeg, hogy (nem meglepő) nem fogadja be a közösség.

Nagyon örülök, hogy nekiültem ma megnézni, a középső résztől eltekintve nagyon élveztem. (Az is lehet, hogy az a rész csak felbosszantott, mert ott kezdték el bántani Edwardot, és nehezen bírom az ilyesmit. A 3. Harry Potter könyvet sem bírtam egyszer sem újraolvasni, mert nagyon idegesített, hogy annyi rosszat mondanak Siriusról, mikor én már tudom, hogy ő nem gonosz - én már csak ilyen lüke vagyok.) Tim Burtont meg még mindig imádom, szerintem nem is tudok olyan filmet mondani tőle, amit ne szerettem volna. Az viszont biztos, hogy kell egy hangulat ahhoz, hogy az ember élvezze a munkáját, most biztos nem ülnék neki mondjuk a Sweeney Toddnak ezután. :)

Ti szeretitek az Ollókezű Edwardot?

6 megjegyzés:

  1. Emlékszem, hogy mikor először láttam, kb. 4 éves lehettem, és az ollókezek miatt féltem tőle. Aztán úgy 5-6 éve elkezdtem beleszerelmesedni Tim Burton munkásságába, és újranéztem. Néha én is kicsit lassúnak érzem, a Burton filmek nagyja nem is a gyorsaságáról híres, de ez még ahhoz képest is lassacskán döcög. Valószínűleg pont ez a varázsa, mert mégis mindig újra és újra nézem, nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  2. Én 2-3 éve néztem meg először, jó film. :) De lehet, hogy lassan megnézhetném újra, főleg, mert tetszett.

    És pont tegnap láttam (már vagy harmadjára) a Sweeney Todd-ot :D Nekem az is tetszik :) Gondolkoztam, mit kéne néznem, és mostanában sok Johnny Depp-es filmet láttam, és eszembejutott. :D

    VálaszTörlés
  3. A Sweeney Toddot én is imádom! :) Egy filmben Alan Rickman, Johnny Depp és Helena Bonham Carter, csak jó lehet. :D

    VálaszTörlés
  4. fú szintén kiskoromban láttam - és azóta sem néztem meg még egyszer... nekem van emlékem róla, bár lehet, hogy nem igazi, csak mivel pici voltam, ezért összemixeltem vagy kicsit mást láttam, mint ami valójában történt, de egy vízágyas jelenetre emlékszem, meg arra, hogy valakit talán megsebesített...? a végére nem emlékszem, csak arra, hogy sírva vonultam ki a szobából :D

    VálaszTörlés
  5. Volt vízágy igen. :D Meg volt akit meg is vágott, de nem direkt, jó a memóriád! :)

    VálaszTörlés