2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi TAG

Zsannunál olvastam ezt a taget, tetszettek a kérdések, úgyhogy kitöltöm én is. :)

1. Csomagolópapír vagy ajándéktasak?
Karácsonykor én mindig csomagolni szoktam, még az alkoholokat is. Csak a nagyon amorf ajándékokat szoktam zacskóba tenni. A tasak valahogy olyan fura nekem, nincs benne az a varázs, hogy várod ahogy a másik bontogatja az ajándékot.

2. Igazi fa vagy műfenyő?
Korábban ragaszkodtam az igazihoz (amikor még nem az én dolgom volt az utána való takarítás... :D), aztán 3 éve az első saját karácsonyfámkor megfogadtam, hogy többet nekem igazi nem kell. Nagyon szeretem a fenyő illatát és az igazi szerintem mindig szebb, de kínszenvedés a hulló fát bontogatni, majd végigrángatni a gangon, a lépcsőházon, és utána takarítani, mert szétszórja a tűleveleket... Meg sajnos drága is. Tavaly vettünk egy nagyon szép műfenyőt, csak közelről látni hogy nem igazi, ő nekem megfelel. :)

3. Mikor díszíted fel a fát?
24-én délután.

4. Mikor „bontod le” a fát?
Kiskoromban rendszeresen február végéig/március elejéig állt a fa. Egyszer január vége körül festettük a nappalit, a fenyőfa is szépen be lett nejlonozva hogy ne legyen festékes. :D A sajátot legkésőbb január végén le szoktuk szedni, kicsi a lakás és kerülgetni kell. Anyuéknál mindig a zongorán van, ott elfér és senkit nem zavar, lehet ezért is marad mindig fent sokáig.

5. Szereted a tojáslikőrt?
Szeretem, de nekem nem kötődik túlzottan a karácsonyi időszakhoz, nem szoktam piálni ilyenkor, max forralt bort.

6. Kedvenc ajándékod, amit gyerekként kaptál?
Ami most így hirtelen beugrott az Trollcsi volt. Mikor pici voltam nagy divat volt a műanyag troll aminek színes égnek álló haja volt. Nekem elég sok volt kicsiben, és egyik karácsonyra kaptam egy nagyot, aminek a teste már plüss volt, és ha a mellkasát megnyomtam akkor a szeme zölden világított. Így leírva egész rémisztőnek hangzik, nem értem miért imádtam annyira. :D

7. Van „betlehemed”?
Nincs. Otthon sem emlékszem, hogy lett volna.

8.Kinek a legnehezebb ajándékot venni?
Apósomnak, azt hiszem. :)

9. Kinek a legkönnyebb ajándékot venni?
Anyunak.

10. Legrosszabb karácsonyi ajándékod?
Nem emlékszem ilyenre. Volt olyan, hogy hülyének néztek a barátaim egy-egy karácsonyi ajándékom miatt, de én mindennek örültem. :) Volt például, hogy olajradiátort kaptam, ezen röhögtek a többiek a legtöbbet, de én baromira örültem neki, mert a szobámban nem volt konvektor és korábban csak egy elektromos légkeverő izével fűtöttem.

11. Elektronikus vagy postai képeslap?
Ha már választani kell akkor postai, de nem szoktam küldeni.

12. Kedvenc karácsonyi film?
Holiday, Igazából szerelem, Reszkessetek betörők 1-2. Mese: A Hóember.

13. Mikor kezdesz vásárolni?
Általában már november végétől úgy nézelődök, hogy ha látok valami jót akkor azt megveszem.

14. Ajándékoztál már tovább karácsonyi ajándékot?
Nem.

15. Kedvenc karácsonyi étel?
Rántott hal.

16. Színes vagy sima fények?
Színes. :) Sosem volt sima a fánkon, én nem is akarok, a színes szép. A sima elegánsabb az tény, de én nem elegáns karácsonyfára hajtok.

17. Kedvenc karácsonyi dal?
Carol of the bells.

18. Elutazol karácsonykor vagy otthon maradsz?
Maradok, 28-án vizsgázni fogok, úgyhogy nem megyek sehova.

19. Csillag vagy angyalka csúcsdíszed van?
Csak ez a két opció van? :o Csúcsdíszem van. Nem angyalka, nem csillag, hanem a tipikus csúcsdísz.

20. Mikor nyitod ki az ajándékokat?
Amikor anyuékkal laktam akkor az volt a szokásunk, hogy feldíszítettük a fát, majd felöltözött mindenki és elmentünk sétálni egyet a Fő térre. Szépen ki volt világítva, nézegettük a karácsonyi kirakatokat, sétáltunk egy kicsit, majd hazafelé tesómmal versenyeztünk. Én a jobb oldalon (mindig ott ültem a kocsiban) ő meg a bal oldalon számoltuk az ablakokban látszódó karácsonyfákat, aki többet számolt össze az nyert. Nem volt nyeremény, csak ennyi. :) Amikor már nálunk is divatba jött a kertek díszítése akkor apa mindig a kertes övezetek felé ment, hogy megnézzük a szép dekorációkat. Ezután mikor hazaértünk apa bement a nappaliba, betette a fa alá az ajándékokat, meggyújtotta a csillagszórókat, és csilingelt egy csengővel, hogy mehetünk. Énekeltünk 1-2 dalt aztán ajándékbontás, és csak ez után vacsoráztunk.

21. Legidegesítőbb dolog ebben az időszakban?
A kötelező rokonlátogatás. Nincs azzal bajom, hogy meglátogassam a szeretteimet, csak ha 6 helyen laknak akkor nem lehet ennyi felé osztódni sajnos.

Kitöltitek? :)

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos:) főleg a mikor nyitod ki az ajándékokat rész. És igen, nálam is az a csúcsdísz, ami nálad:D

    VálaszTörlés