2011. december 24., szombat

Boldog karácsonyt!

Nagyjából most sikerült az egész napos főzés-pakolás-díszítés-mosogatás után leülnöm egy kicsit. :) A tegnapi nap még így karácsony előtt abszolút Murphy jegyében zajlott. Mivel még 20-án is vizsgáztam, utána meg takarítottam mint egy elmebajos - nem tudom mi jön rá a nőkre ilyenkor, de valahogy ösztönösen körbe akarom vakarni a lakást, lehet amiatt mert tudom, hogy a fa miatt kevesebb mozgásterem lesz és nem tudok ilyen alaposan takarítani, passz - ezért csak tegnap álltam neki megvarrni a párnákat, amikhez még novemberben megvettük az Ikeában a textileket. A varrógépem egy kb 30 kilós és 50 éves orosz dög, ami még nagymamé volt. Én őt csak futólag ismerem, varrtam már vele korábban, de nem értek hozzá különösebben. Most 2,5 párnahuzat megvarrása után úgy döntött, hogy szórakozik velem és folyamatosan elszabta a cérnámat, úgyhogy feladtam a harcot. Végül még azt a felet nagy erőfeszítések - és sok könny - árán befejeztem, de a tömés után már kézzel varrtuk be a nyitott oldalt. Ennek köszönhetően tegnap délután kettőkor pár embernek még nem volt ajándéka, de büszke vagyok magunkra mert 3 óra alatt lezavartunk mindent.

Bálint anyukája megkért minket, hogy menjünk el az Ázsia boltba ezt-azt venni, és ott anyuéknak találtam is ajándékot. Egyébként ha jó helyre akartok menni, akkor mindenképpen ajánlom, a Vámház körúton van a piac mellett, és nem csak kínai dolgaik vannak. Egy kb 10 méteres fal telis-tele van különféle fűszerekkel, szerintem ami itt nem kapható az nem is létezik. Kb 30 féle curry, meg mindenből ezer féle, szuper már csak nézelődni is. Persze minden alapanyag megtalálható ázsiai ételekhez is. Innen már céltudatosan mentünk tovább, Bálint szüleinek különlegesebb kávékat akartunk venni, kb 20 perc alatt le is zavartuk a dolgot, vettünk két félét a Frei Caféban (még mindig imádom, most chilis-vaníliás lattét ittam). Hazafelé a Bazilika felé kanyarodtunk, barátnőmmel még szerdán jártam arra és láttam a kivilágítást, Bálintnak is mindenképpen meg akartam mutatni.
A mai nap jól sikerült, egész korán állt már a fa, fél 7-kor már vacsoráztunk is. :) Finom lett minden, a diós hal kifejezetten jó, és az áfonyalekvár illik hozzá! A torta nagyon finom, pofon egyszerű elkészíteni. Mivel nem 18 centis tortaformám van hanem 24-es ezért másfélszereztem a tészta mennyiségét, de a krém maradt, amit nem is bánok. Így is eléggé krémes-édes, ha egy szeleten még vastagabb lenne az áfonyás cucc akkor már nekem az sok lenne. Díszítés közben egyébként a már jól megszokott Frank Sinatra karácsonyi album ment, és forraltboroztunk.
Nekem holnaptól már nincs ilyen láblógatás mint eddig (ebben a 3 napban...) volt, 28-án újra vizsgázom, úgyhogy rá kell feküdnöm a könyvre. Azért nővéreméknél még karácsonyolok egyet, holnap anyuék jönnek Pestre úgyhogy bár Bálint elutazik holnap nem leszek teljesen egyedül.

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! :)

    [Tavaly ilyen csomagolópapírom volt nekem is :D Olyan cuki :D]

    VálaszTörlés