2011. december 15., csütörtök

Panda fél éves :)

Pontosabban fél éve lakik velünk. Hihetetlen milyen gyorsan megy az idő, észre sem vettem és el is repült ez a 6 hónap (na nem mintha korábban nem rohantak volna az évek). Végig gondoltam, mikre tanított meg ez az elmúlt fél év, és a kutya maga.

Végre tudok korán kelni (és feküdni). Írtam még régebben, hogy mennyire hétalvó vagyok - voltam ^^ - és hogy küzdök mindig azzal, hogy a délelőttöket ne aludjam át ha nincs suli, hát ez a problémám most megoldódott, és nagyon örülök neki. Legkésőbb 9-kor minden nap ébren vagyunk, enyém az egész délelőtt, sokkal tevékenyebbnek érzem magam így. A reggeli sétákat is megszerettem, néha nincs kedvem kimászni az ajtón, főleg ha esik az eső mert nyálas és undorító az idő, de egyébként tök jól esik ébredés után átmozgatni magamat.

A korán kelésből adódik, hogy rászoktunk a reggelizésre. Korábban ha fel is ébredtem reggeli idő előtt sosem voltam képes enni egy falatot sem. Szegény anya még mikor Szombathelyen laktam minden reggel bejött a szobámba és megkérdezte mit kérek reggelire, én meg félálomban elsoroltam 4 féle dolgot, ő meg boldogan nekilátott, hogy végre fogok reggelizni. Persze sosem ettem meg mert hányingerem volt még az evés gondolatától is. Most sem tudnék azonnal ébredés után enni, de a rutin amit kialakítottunk szuper. :) Sétáltatás végén egyikünk vesz friss reggelit a pékségben, amit egy fél órás mozgás után már meg is kívánok és boldogan megeszem mikor hazaértünk.

Elkezdtem sapkát hordani. Hihetetlen harcokat vívtam anyuval, mindig rám akarta régen tukmálni a sapkát, többnyire hagytam magam és fel is vettem, majd az első sarkon ahol már nem látott le is szedtem a fejemről. Most sem hordom minden alkalommal, de este és reggel most már rajtam van. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy az én fejem szánalmasan néz ki mindenféle sapkában, de kutyasétáltatás közben sajnos fázik a fejem, és akkor amúgy sem randira megyek. :D

Bár eddig is mindig voltak állataim, kutyázni egészen más, megtanított arra, hogy tényleg felelős vagyok valakiért, aki ha én nem vagyok nem tud meglenni magában. Picúr és Rupert itthon hagyható pár napra, mert nem zabálják be az összes ételt és nem igényelnek annyi tutujgatást, de Panda egészen más tészta. Imádok vigyázni rá, hozzá bújni álmomban, még azt is szeretem, ahogy horkol. :D Fél év nem hosszú idő, de szerves részévé vált az életünknek, egyelőre nem is tudom elképzelni milyen lenne nélküle - nem is akarom, ha szerencsések vagyunk van még 10 éve velünk. :)
Az utolsó két kép a Noé Állatotthonban készült, szombaton kilátogattunk hozzájuk kutyástól. Karácsonyi buli volt, lehetett vinni egy kiválasztott állatnak ajándékot, mi Lindát az angol bulldogot ajándékoztuk meg. Ez itt a reklám helye, de hihetetlen jófej csajszi, stílusra tiszta Panda, nagyon bájos és egész kis testű ahhoz képest, hogy angol bulldog. Ha valaki örökbefogadáson gondolkozik adjon egy esélyt neki!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos kutyus! Régebben én is nagyon lusta voltam, de a kutyusom engem is rászoktatott, hogy a minden napi séta kell nekem is és persze neki is :)
    Szerintem jobb az élet egy kis kedvenccel! Nem is tudnék meglenni háziállat nélkül!

    VálaszTörlés
  2. Én is szerettem volna egy mopszot de a tenyésztők túl drágán adják és menhelyeken sehol sincsen . Ha tudnátok tanácsot hol tudnék egy kistestű kutyust örökbe fogadni léci írjatok . Köszönöm .

    VálaszTörlés
  3. Szia Krisztián!
    Mi a Noé Állatotthonból hoztuk el Pandát, ott elég sok kistestű kutyus is keres gazdit, a francia bulldogok pl mopsz méretűek és van pár belőlük: http://www.bulldogmentes.hu/index.php?pid=1&fajta=0&statusz=0 Cristal nagyon szép, láttuk élőben is, édes hogy más színű a két szeme.
    http://www.minimenhely.hu/index.php?pid=1&statusz=0 A minimenhelyre is sok kistestű kerül, Panda a miniről van, azóta hogy őt örökbe fogadtuk volt már mopsz, de ő is gazdihoz költözött. Érdemes gyakran nézni a menhelyek oldalait mert a fajtatiszta kutyák egész hamar elkelnek. Linda is egész kistestű, akit a bejegyzésben linkeltem, nem sokkal nagyobb mint Panda.
    Remélem sikerrel jársz és találsz magadnak egy kutyust valamelyik menhelyen. :)

    VálaszTörlés
  4. Ugyan ilyen disznója van a kutyimnak is.. :) :DD

    VálaszTörlés