2011. október 16., vasárnap

Álmodozzunk

Most újra közel másfél milliárdos a főnyeremény az ötöslottón. Nem mondom, hogy gyakran, de azért már többször is elgondolkoztam azon, hogy mit csinálnék ha megnyerném a pénzt. Álmodozok egy kicsit, aztán ha kedvet kaptok írjátok le megjegyzésben, hogy ti mire költenétek a pénzt, vagy akár bejegyzést is írhattok, csak adjatok egy linket, érdekel hogy ki mit kezdene ennyi pénzzel. :)

A legnehezebb nekem az lenne, hogy ne mondjam el senkinek a dolgot. Bálinttal együtt lottózunk, szóval ő egyértelmű hogy tudna a dologról (bele is pusztulnék szerintem, ha nem lenne kivel visítva ugrándozni körbe-körbe), de másnak legalább egy hónapig nem kéne elmondani. Családon kívül semmiképpen. Egy ideig nem is költekeznék feltűnően, csak olyan dolgokra adnék ki pénzt, ami kívülről nem annyira feltűnő. Kifizetném például a családban mindenki kölcsönét, ebből senki nem lát semmit de mégis már egy nagy dolog. Vennénk szuper gépet Bálintnak is, nekem is, ezt se látja a kutya se. Elkezdenék magamnak venni ruhákat, sminkeket, de nem olyan irdatlan mennyiségben hogy bárki is gyanút fogna.
(kép: innen)
Sokszor elméláztam azon, hogy elköltöznék-e innen egy nagyobb lakásba, de nem tudok rá választ adni. Szeretek itt lakni, és ha kb végtelen pénzem lenne újrarendezni akkor simán maradnék. Bár a fene se tudja, lehet elmennénk egy belvárosi újépítésű házba. De nem kéne nagy semmiképpen, legyen benne egy külön szoba hálónak, egy gardrób, egy amerikaikonyhás nappali és egy nagyobb terasz. A lakás már későbbi téma lenne, nem azonnal vennénk meg. Vennék apának egy kocsit amilyet szeretne, hogy anyának is legyen egy sajátja. Bálint szüleinek is intéznénk mindent amire szükségük van. Magunknak is vennénk valamilyen kocsit, szívem szerint Hummert 4 irányból vadráccsal, hogy minden barmon csak át kelljen mennem és ne kerülgessem őket, de ez csak egy olyan álom marad ami úgysem megvalósítható. :D Valami kicsit vennénk, ami jó belvárosi közlekedésre.

Elmennénk valahova nyaralni, meleg helyre ahol punnyadunk egész héten, nem nyaraltunk úgy igazán együtt még sosem, egyszer voltunk egy wellness-hétvégén meg VOLT-on és ennyi. Küldeném tesómékat is, Bálint családját is meg anyuékat is egy nyaralásra, ahova szeretnének. A sulit mindenképpen befejezném, Bálint is, bár tök jól hangzik de hosszútávon nem bírnám a semmittevést, meg amúgy sem árt ha ért valamihez az ember.

Végiggondolva egyáltalán nem menne el sok pénz azokra amiket így leírtam. Mármint nyilván sok pénzről van szó, de a teljes nyeremény bőven nem fogyna el. A maradékot betenném valami külföldi bankba, és kamatozna annyit egy hónapban, hogy abből bőven meg tudunk élni, sőt. Nem jótékonykodnám el az egészet, de azért arra is figyelnék, hogy minden hónapban menjen valahova segítség. Első körben tuti kapna pár milliót a Noé Állatotthon, már csak Panda miatt is. Aztán szépen mennék végig ember-állat alapítványokon.

Egyelőre most örülök annak, hogy kettesünk lett a lottón, visszajött az ára. :D Aztán majd jöhet szépen sorban a többi nyeremény is.

Ti mit kezdenétek a pénzzel, ha megnyernétek a lottó főnyereményt? :) Lottóztok egyáltalán?

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a bejegyzésed.:) Én is hasonlóan lefizetném a kölcsönöket, építenék egy házat magunknak a barátommal, hogy össze tudjuk költözni. Hasonlóképpen menne valamilyen alapítványnak és elmennék végre Finnországba. Elintézném, hogy anyunak soha többet ne kelljen sokat dolgoznia max a saját üzletében. Nagyon sok tervem lenne, de ha már annyi pénzt nyernék amivel lefizetem a ház kölcsönét az is nagy segítség lenne. :)

    VálaszTörlés
  2. Vennék egy szép házat vagy nagy lakást Máltán, kifizetném ott Robika suliját kb. egész életére előre, nyitnék egy üzletet, és boldogan élnénk míg meg nem halunk. :) Vennénk ott két pici autót is, azokon az utakon nem lehet naggyal járni. Előtte biztosan elmennénk valahova nyaralni is, meg nyilván besegítenénk a legszűkebb családnak ha igénylik. A ruhatáram is nagy változáson esne át.:) Ó igen, és néha bérelnénk egy yacht-ot.:) Mivel megtehetném, nem adnám el a mostani kis házunkat szerintem, jó lenne mikor hazajövünk látogatóba.:)) Egyébként nem lottózok. :DD

    VálaszTörlés
  3. Szuper a bejegyzés! Abban egyetértek Veled, hogy nem kell nagydobra verni a nyereményt, pláne, ha itthon, Magyarországon szeretnénk maradni. Én maradnék, mert ha megfelelő anyagi hátterem lenne, tudnék azzal foglalkozni, ami igazán érdekel: az írással, az alkotással. És nem űznének ki innen adókkal meg megszorításokkal sem... én is autót vennék, és persze mindenképp elmennék Moszkvába és Japánba, talán Indiába is. Mesés lenne...és többé nem nézném itt a sok hajléktalant, építtetnék neki egy közösségi szállást, és az állatmenhelyeket is mind támogatnám valamennyivel. A többi pénzt én is eltenném, a kamatokkal élnék, és dolgoznék, valami szuper helyen tovább.:)

    VálaszTörlés
  4. Egy apróbb de új építésű vagy felújított lakás, hogy összeköltözhessünk a barátommal, édesanyámnak egy ház, mert évek óta erre vágyik egy-két pulikutyával. Húgomnak, öcsémnek egyetemi tandíjra pénz, plusz lakás a továbbtanuláshoz (persze csak az ára, majd megveszik ha kelleni fog. :D), plusz végre elmennék egy nyelvtanfolyamra majd nyaralni, aztán jöhetnek a smink, ruha tuningok. :D

    VálaszTörlés
  5. És persze, hogy a végét lehagyta, szóval én nem alapítványt támogatnék, hanem klubokat, ifjúsági, úszó és kreatív (festők, szobrászok, papírmasézók, stb.) klubokat vagy egyesületet, mert a legtöbbnek nincs költségvetése és alkalmazottja, csak hasonló érdeklődésű emberek, akiknek lehet jól jönne egy kis támogatás a kiadásokkal szemben.

    VálaszTörlés
  6. Én is sokat gondolkodtam már:) Először én is a legszűkebb család kölcsönét kifizetném. Aztán vennék egy lakást/házat és egy kocsit tesómnak. Anyuék házának befejezném a teljes felújítását. Közösen pedig elmennénk nyaralni valahova. Párommal pedig építenénk egy szép házat, plusz egy autó, meg utazgatnánk. Ruha, smink ilyesmi is jöhet, bár ez nem annyira fontos. Tuti csinálnék valamilyen céget, ahol én vagyok a főnök, a magam ura, mert ezzel jól lefoglalnám magam. Én is bankba raknám, aztán a kamatokból szépen eléldegélnék. Jótékonykodnék is mindenképp, főleg olyan gyerekeknek segítenék, akik tartósan kórházi kezelésre szorulnak, mert sajnos én is voltam ilyen cipőben, tudom, hogy milyen nekik. Ezen kívül valamilyen szinten a kultúrát is támogatnám. Röviden ennyi:) És álmodozni tényleg jó:)

    VálaszTörlés
  7. Azt olvastam valahol, hogy ha valaki tényleg nyer egy ekkora összeget, előtte hiába gondolkodik így, mint te (meg mint én is), hogy nem szól senkinek, meg nyugiban marad, azt nagyon nehezen állná meg, sőt semennyire. Hát, én szívesen lennék ebben kísérleti alany. :D

    VálaszTörlés
  8. Szerintem a kutya azért látná :D Nana feltűnne nekem, ha a bálintnak hirtelen lenne jó gépe :)

    VálaszTörlés
  9. nem rossz ezen elgondolkodni, jó kis bejegyzés! az, hogy a kommenteket végigolvasva nyugtázni lehet, hogy mindenki segítene másokon;ismerősökön és ismeretleneken az külön jó dolog! :) én ha minden kölcsönt kifizettem és ellátnék minden családtagomat jó időre elég pénzzel fognám magam és világot látnék, nyelveket tanulnék és élnék!! mert a világ zajlik és az élet meg csak elmúlik mellettünk a szürke hétköznapokkal. mindenhol építtetnék állatmenhelyeket és persze önkéntesként dolgoznék ahol csak lehet segíteni másokon. ha álmodozunk akkor nincs megállás :)

    VálaszTörlés