2013. február 10., vasárnap

DIY - Váza konzervből, befőttesüvegből és kötélből

Bármennyire is örültem a mai kis hóesésnek már érzem a tavasz szelét. :) Márciustól már képes vagyok venni egy-egy csokor virágot itthonra, lecserélem a téli dekorációt vidám, tavaszias dolgokra. Ehhez hoztam most egy kis csináld magad ötletet, amihez sok pénzre nincsen szükség, az alapanyagok jó része megtalálható mindenkinél. 



Mostanában nagyon megszerettem a rusztikus dolgokat, ez is ebbe a kategóriába esik, ha beszereztem ragasztópisztolyt biztosan én is csinálok magamnak egy-két ilyen vázát. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!



Amire szükséged lesz: 

  1. Üres konzervdoboz
  2. Kötél
  3. Ragasztópisztoly
  4. Befőttesüveg, ami belefér a konzervbe
Elkészítés:

A konzervdobozt természetesen elmossuk, a címkét leszedjük róla. Ez utóbbi változó milyen melóval jár, van ami sima vizes áztatással lejön, van amire kicsit rá kell hatni súrolószerrel, de megoldható a dolog. Nem kell tökéletesen ragasztómentesnek lennie, a kötél úgyis eltakarja nagy részét. 


A kötél felragasztását alulról kezdjük, ragasztóval két-három centinként pöttyintünk alá, hogy szépen ott maradjon a helyén. Minden körnél kicsit nyomjuk le a rétegeket (mielőtt még megkötne a ragasztó), hogy szép sűrűn legyen bevonva a konzerv. Ha végeztünk a tekergetéssel vágjuk el a kötelet, és igazából készen is vagyunk. 


A befőttesüvegre azért van szükség, hogy hosszú életű legyen az alkotásunk. A köteles konzerv lehet megsínylené az állandó vizezést, így viszont a befőttesüvegbe tesszük csak a vizet, a vázánk teljesen száraz marad. 

Szerintem hihetetlen jól néz ki a végeredmény. Nem csak natúr kötéllel megoldható a dolog, bármit használhatunk ami hosszú és tekerhető, akár színes fonalat is, ombre fonalból például szerintem zseniális lehet. Arra mondjuk a színezett anyagoknál figyeljünk, hogy a ragasztó ne oldja ki a festéket, mielőtt élesben nekiállunk ragasztgatni egy próbát tegyünk csak úgy magában. 

Kép és ötlet: innen

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis ötlet, én is mostanában nézegetem már pinterest-en a tavaszi, húsvéti dekorációkat. Azt a hóesést meg zavard el egy kicsit hozzám, nekem annyira hiányzik...:)

    VálaszTörlés