2013. február 16., szombat

Thrift Shop: A turkálók himnusza

Nem tudom hogyan alakult ki nálam, de az elmúlt években sokkal jobban szeretek csöndben itthon ülni, mint hogy zenét hallgassak. Mikor a kávézóban dolgoztam folyamatosan ment a zene és itthon jó volt a nyugi, lehet emiatt alakult ezt ki, de ezt a szokásomat meg is tartottam már jóval a munka után is. Néha persze mondjuk takarításhoz bekapcsolok ezt-azt, de az a legáltalánosabb hogy csöndben vagyok, csak a kutya horkol alapzajnak. 

Most viszont találtam egy olyan számot, emiatt pedig egy előadót, akinek köszönhetően nem nagyon van most csönd itthon. :) Fura egyébként, hogy régen szerintem a hip-hop volt az egyetlen műfaj amit nem szerettem, most meg szinte csak ezeket hallgatom. Változik az ember ízlése, na. 

Az ominózus dal előadója Macklemore, a címe pedig Thrift Shop.


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Már augusztusban fel lett töltve, de most van a csúcson a nóta. Sokan az új Gangnam Style-ként emlegetik, én nem tudom egyszerűen egy lapon említeni a kettőt, két teljesen külön stílus. Az egyetlen közös, hogy videóklipről és dalról van szó, és mindkettő túl van már a 100 milliós nézettségen. 

A népszerűsége szerintem abszolút érthető, nagyon jó az alapdallam, a szaxit egyszerűen imádom, mellé pedig szuper a szövege. A refrén könnyen megjegyezhető és énekelhető, az egész úgy jó ahogy van. A dal egyébként arról szól hogy a turkálókban (merthogy ezt jelenti a Thrift shop) is tök jó dolgokat lehet találni, és olcsón kijön az ember. Persze vannak kevésbé jó dolgok is, de hát olcsó volt, nem mindegy? :D 

A dalt megismervén sokan vették rá magukat az USÁ-ban is, hogy benézzenek egy turiba, és az az igazság hogy nekem is megjött hozzá a kedvem, pedig nem vagyok egy nagy turiba járó, sosem jártam még ott szerencsével. Na de majd most. :))

Macklemore-nak nem csak ez az egy jó száma van egyébként, az egész album nagyon szimpi. Tetszik hogy nem lopott vagy máshonnan kölcsönvett alapokra dolgozik hanem rendesen hangszerrel (mai Skrillexes világban ez sajnos már különleges), saját dallamokkal. Szabadúszó egyébként, nem szerződött le - még - egy kiadóval sem, erről írt is egyébként egy számot, érdemes figyelni a szöveget. 

Másik kedvencem tőle a Same love. Klippel együtt érdemes nézni, engem meghatott őszintén megmondom. Szeretem a normális embereket, és Macklemore ezzel a számmal (is) bizonyította hogy megérdemli ezt a címkét tőlem. 

Ti ismeritek Macklemore-t és a zenéit? Szeretitek a Thrift Shopot? :)

2 megjegyzés:

  1. én is nagyon imádom ezt a számot, mindig énekleeem :D és igen, nekem is szimpi az egész album:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is bejön az egész album, én a Can't Hold Us-zal próbálom újabban kiakasztani a lejátszót. Nagyon szimpi az egész, a daloknak van mondanivalója, de nagyon jó stílusban tálalja. Engem meggyőzött :)))

    VálaszTörlés