2013. február 27., szerda

25 dolog, amit nem tudtál rólam

Népszerűek lettek ezek az érdekességes bejegyzések, és annyira jó volt olvasgatni mások apró dolgait hogy én is belevágok. :) Nehéz dolgom lesz szerintem, mert a blogomon nagyon sok témát érintek és sokszor személyes dolgokba is belemegyek, ezért talán jobban "ismertek" mint a tematikus blogok íróit, de azért megpróbálok olyan infókat magamról összegyűjteni, amiket eddig még nem meséltem el. 

(kép: innen)


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


1. 
Gyerekkoromban - a Rex felügyelő hatására - igazságügyi orvosszakértő akartam lenni. Nővérem akkoriban nyomozónak készült, megbeszéltük hogy majd együtt derítjük fel a gyilkosságokat. 

2.
 3 éves koromig nem tudtam lenyelni a tablettás gyógyszereket, anya ezért mindig a kakaómba keverte bele őket. Mivel ezt nem tudtam, sokáig azt hittem hogy a kakaónak van ilyen borzasztó íze és nem értettem miért szereti annyi kisgyerek az ízét. A mai napig érzem a számban ezt a fura kakaós-gyógyszer ízt ha eszembe jut. 

3. 
Nagyon sokféle filmet szeretek, de ha felhozzák bármelyikben is a boszorkányüldözést elfog a hányinger és nagyon rosszul leszek. 

4.
 Hiszek a reinkarnációban, szerintem az előző furcsaság is annak tudható be, hogy korábbi életemben "boszorkány voltam". A mostani érdeklődésem is lehet korábbról jött, gyógyszerészhallgatóként kezdtek foglalkoztatni a gyógynövények, most pedig szülésznő lesz belőlem, mindkettő olyan érdeklődés ami miatt könnyen gondolhatták hogy boszorkány vagyok.

5.
 Koromfekete göndör hajjal születtem, ami olyan hosszú volt, hogy be lehetett fonni. Aztán 2 hónapos koromban kihullott és szőke egyenes lett belőle. :)

6. 
20 éves koromig egyáltalán nem sminkeltem magam, a maximum a szempillaspirál és az átlátszó szájfény volt. Az első pirosítómat 23 évesen vettem meg. 

7. 
Nagyon szeretem a szeplőimet, alig várom hogy jöjjön a nyár és még több kijöjjön. Akkor lennék a legboldogabb ha ilyen arcom lenne. 

8.
 13 évesen az osztálykiránduláson annyira leégtem, hogy az arcomon-orromon egy nagy 10 centis hólyag lett, és a hátam is nagyon csúnya volt. Azóta nem merek nagyon napozni, mert félek hogy bajom lesz. 

9.
 Nem szeretem a dobostortát. Sőt, sokáig azt hittem hogy minden tortát utálok. Gyerekkoromban csak a vajas-krémes rettenetek voltak elérhetőek, amiket nem tudok megenni és azt hittem csak ilyen torták léteznek.

10. 
Az étkezési szokásaim nagyban megváltoztak Bálint mellett, korábban sosem lettem volna hajlandó véres (sőt, nyers!) húst enni, vagy húst gyümölccsel, de most elég sok dologra nyitott vagyok már.

11.
 Bár imádom a húst, ha magamnak kéne levágnom az állatokat tuti vega lennék. Nem tudnék megölni semmit.

12.
 Nagyon szeretnék kecskéket tartani. 

13.
 Nem tudnék semmilyen állatot sem kint tartani a hidegben, ezért ha kecskéim vagy egyéb kinti háziállataim is lennének biztosan csinálnék nekik meleg, zárt lakhelyet.

14.
 Három éve arcon köpött az állatkerti simogatóban lévő alpakka. Jogos volt, át szerettem volna karolni egy közös kép erejéig és nem tetszett neki a közeledésem.


Erről kép is készült. Épp a köpés után vagyunk, szerencsére a napszemüvegemre érkezett a matéria nagy része. 

15.
 Elég sok színben pompázott már a hajam. Az alpakkás képen épp padlizsánlila, de volt már rézvörös is, barna is. Egyszer szeretnék Ariel-pirosat

16.
 Nagyon gyorsan nő a hajam, ezért szívbaj nélkül változtatok a hosszán. Lassan érik egy újabb drasztikus vágás.

17. 
Nagyon könnyen elsírom magam mindenen. 

18. 
Ha ideges vagyok nekiállok mosogatni, ez a legjobb feszültség-levezető. 

19. 
Ha meghalok nem szeretnék sírt magamnak. Hamvasszanak el és szórjanak szét valahol. Nem akarok helyet foglalni sehol, és azt sem szeretném hogy bárki kötelességének érezze, hogy meglátogassa a maradványaimat. Rám gondolni mindenhol lehet, nem kell ahhoz a csontjaim felett álldogálni. 

20. 
Két filmen zokogtam eddig hangosan. Az egyik A szív hídjai, a másik az Angyalok városa. 

21. 
A Halálsoron című filmet egyszer láttam csak, de nem vagyok hajlandó többet megnézni. Belehasad a szívem. 

22. 
Ha valami gondom-bajom van, vagy csak beszélni akarok valakivel akkor mindig anyukámat hívom fel telefonon. 

23. 
Ránézésre szépen írok, de egyébként olvashatatlan, nagyon meg kell erőltetnem magam, ha olyan helyre kell írnom amit másnak is el kell tudnia olvasni. 

24. 
Fél lábamat odaadnám azért, hogy Panda annyi ideig éljen ameddig én. 

25. 
A legtöbb esküvői ruhát kifejezetten rondának találom, nagy szerencsém van hogy rátaláltam arra amit végül meg fogunk varrni. :)


Volt a fentiek közül valami, amit már tudtatok rólam? Ha van kedvetek írjatok Ti is random tényeket magatokról, nagyon belejöttem ezek olvasásába!



6 megjegyzés:

  1. Amit tudtam Rólad : 6, 8, 11, 13, 15, 16, 23 (:D), 25. :)

    VálaszTörlés
  2. Azt hittem egyedül voltam így a tortákkal, utáltam az összeset, mert a benne lévő krémnek nem szerettem az ízét, de ma már nincs vele bajom. :)

    VálaszTörlés
  3. 3 éves korodig nem tudtad lenyelni a tablettás gyógyszert?? Én még 12 éves koromban is mindig szirupos gyógyszert kértem a háziorvostól... Bruhaha :D Szerencsére azóta már sikerült elsajátítanom a gyógyszerek lenyelésének tudományát:) Amúgy tetszett a lista, érdekes volt olvasni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azóta sok tizenévessel is találkoztam már akinek nem ment, meg is lepődtem rajta, mert azt hittem hogy az extrém én voltam, aki egész 3 éves koráig még szirupon élt. :D
      Egyébként amerikában árultak gyógyszer alakú cukorkákat (máig nem értem hogy gondolták... majd a nagyi szívgyógyszerét is elszopogatja a gyerek mert azt hiszi édesség), ezekkel tanultam meg bevenni, mert nem volt keserű akkor sem ha a torkomon ragadt. :D

      Törlés
    2. A gyógyszereket én is nagyjából 13-14 éves koromtól bírom lenyelni, addig én is szirupoztam! Valamiért az volt bennem, hogy megakad a torkomon a tabletta és tuti megfulladok. Talán azért alakult ez ki bennem, mert egyszer kicsi koromban keresztben lenyeltem egy nagyobbacska cukorkát, és fél óráig fuldokoltam tőle. De ma már nincs ezzel probléma, szerencsére. :)

      Törlés
    3. Velem is ez van, de èn 12 eves vagyok es meg mindig nem megy, mert egyszer mikor 8 eves voltam megakadt a torkomon. :(

      Törlés