2011. szeptember 29., csütörtök

Filmajánló III. - Örökkön örökké (Ever after)

Tizenkét-tizenhárom éves lehettem, mikor ment az HBO-n az Örökkön örökké. Vagy hússzor biztosan megnéztem. :) A Hamupipőke amúgy is a kedvenc meséim között van, a Disney-verziót is nagyon szeretem, ez a film is ezt a történetet dolgozza fel.
(kép: innen)
A középkorban játszódik, szerintem tök hangulatosra megcsinálták az egészet, és gyönyörűek a ruhák. Drew Barrymore játssza Danielle-t, akinek az édesapja szinte rögtön azután meghal, hogy hozzájuk költözött az új feleség a két lányával. A történet ismerős, bár a lány nemesi származású, a mostoha szolgálóként tartja. Egyszer szép ruhát vesz fel, hogy elintézzen valamit a városban, ekkor találkozik a herceggel, egymásba szeretnek, satöbbi. :D A kedvencem a báli jelenet, mert nem sima táncmulatságot rendeztek, hanem maszkabált. Danielle ruhája beleégett a retinámba, kb 10 évig nem láttam egyszer sem a filmet, de emlékeztem minden részletére, imádom.

Az HBO-n értelemszerűen magyarul néztem mindig, már akkor is feltűnt egy szörnyűséges fordítási baki. Leonardo (mert hogy ő is szerepel benne, mint udvari művész, tök cuki :D) felnéz a borús égre, és közli, hogy "olyan, mintha esne". Most, hogy angolul néztem meg jöttem rá, hogy igazam volt, azt kellett volna mondania, hogy "lóg az eső lába", ami ugye angolul "it looks like rain". Na mindegy ez legyen a legkevesebb, csak erre is nagyon emlékeztem, azért írtam le. :)

Most, hogy talán már végre jönnek a borongósabb délutánok, szerintem tökéletes esti film, bár tény hogy pasival nem feltétlenül nézhető, lehet nekik túl sok lenne. Varázslatos, mosolygós, kicsit sírni is lehet rajta, ha valaki szeretne. És hercegnős happy end természetesen, gondolom ezzel nem lőttem le a poént, senkinek nem lett volna meglepetés a vége. :)

Ti szeretitek ezt a filmet?

5 megjegyzés:

  1. Igen, én is imádom!!! Anno az HBO-n néztem meg én is. Majd videokazettán párszor. Gyönyörűen dolgozza fel a Hamupipőkét, és Drew Barrymore tökéletesen alakít benne. Csodaszép film :)

    VálaszTörlés
  2. Én is láttam :) Tényleg nagyon szép feldolgozás úgy, hogy nem erőltetett, nekem a Leonardós vonal is kifejezetten tetszik. Ebben a filmben láttam először igazán szépnek Drew-t, előtte olyan átlagosnak tűnt.

    VálaszTörlés
  3. Régen én is imádtam!!! Vagy 30-szor tuti megnéztem, és még videokazettán is megkaptam kiskoromban szülinapomra.. :D

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem is kedves emlékekez idéz fel, nővéremmel mindig megnéztük akárhányszor leadták HBO-n, nem tudtuk megunni. Már rég láttam, felnőtt fejjel nem is néztem még meg, de jó, hogy eszembe juttattad. Amúgy olyan fura felnőtt fejjel újra megnézni azokat a filmeket, amiket "kicsiként" unalomig néztünk, egész más értelmet nyer, és olyan részeket is megértünk, felfedezünk benne, amiket anno nem. :)

    VálaszTörlés
  5. Sokáig azért nem néztem meg, mert féltem, hogy nem is olyan varázslatos, mint amilyenre emlékeztem, gyerek fejjel tényleg minden annyira más. :) Eddig szerencsére nem csalódtam gyerekkori önmagamban, amiket akkor szerettem azokat most is szívesen megnézem, bár tény hogy már sokkal másabb szemmel nézem, és sok dolgot meglátok benne, vagy máshogy, mint ahogy írtad is. :)

    VálaszTörlés