2011. szeptember 12., hétfő

Filmajánló III. - Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens)

Mikor láttuk a bemutatót még hónapokkal ezelőtt, tudtuk hogy ezt a filmet muszáj lesz megnézni. :) Augusztusban kerítettünk rá sort és elmentünk moziba, abszolút nem bántuk meg.
Link(kép: innen)
Régebben nem szerettem a cowboyos filmeket, de mostanában szívesen nézem őket, bár tény hogy nem mindegyikkel vagyok kibékülve. A fő ok amiért mindenképpen el akartam menni moziban a filmre, Harrison Ford volt. Imádom, már régen is imádtam, függetlenül attól hogy Indiana Jonest játszott vagy Quinn Harrist a Hat nap hét éjszakában.

A film a címéhez hűen cowboyokról és űrlényekről szól. A főszereplő Daniel Craig, akitől én személy szerint kivagyok. :D Már anno sem értettem hogy James Bondot ő mégis miért játszott, most is vicces volt nagyon. Lehet a rendező adta azt az utasítást, hogy túlozza el a színészi játékot és legyen egy Clint Eastwood paródia, lehet maga találta ki, de néha felvisítottunk a röhögéstől. Nagyterpesz, összehúzott szem, szigorú és egyenes tekinket, annyira rossz volt hogy már-már jó. :D Szerencsére a film túl jó volt ahhoz, hogy ez elrontsa az élményt. A lényeg, hogy Craig karaktere felébred a semmi közepén, a csuklóján valami izével, de nem emlékszik semmire. Elmegy a városba, amit megtámadnak az űrlényeg és elvisznek egy csomó embert. Elindulnak megkeresni az elrabolt emberkéket, közben persze találkoznak indiánokkal meg ellenszenves cowboyokkal is. Tetszett, hogy az űrlények kidolgozottak voltak, nem a mostanában népszerű kereplős-rovaros kinézetűek. Jó volt a történet is, a színészek is (tisztelet a kivételnek), nem éreztem sablonosnak az egészet. Volt benne váratlan csavar, kellő mennyiségű humor és kis ijesztegetés is. Én nagyon jól szórakoztam, pont mindenből annyi volt benne amennyi szerintem kell.

Ti láttátok már ezt a filmet? Mit szóltok hozzá?

3 megjegyzés:

  1. én nem bírtam végig nézni:S nagyon nem jött be :(

    VálaszTörlés
  2. Én nem láttam, de a párom, aki odavan mindenféle idióta filmért (is), szintén nem tudta végignézni, azt mondta nagyon nem volt jó.

    VálaszTörlés
  3. Dedurva, innen is látszik, hogy mennyire igaz a mondás, hogy ízlések és pofonok. :)

    VálaszTörlés