2011. szeptember 10., szombat

Étteremajánló: Gyuri bácsi vendéglője

Nem hinném, hogy sorozat lenne étteremajánlóból, mivel nem gyakran fordulunk meg ilyen helyeken. A napokban volt Bálint szülinapja és úgy gondoltam elviszem valahova vacsizni, ő választott, hogy hova menjünk. Olyan pozitív volt az élmény, hogy úgy gondoltam írok róla, hátha valakinek kedve támad elmenni ide. :) Mivel az időnk kötött volt (6-kor etetjük Pandát és 8 körül megyünk sétálni), nem akartunk messzire menni, így a VII. kerületi éttermek között keresett Bálint. Szimpatikus volt Gyuri bácsi vendéglője, közel is van (10 perc trolival és sétával együtt), jó véleményeket is olvastunk róla, és az árai is nagyon barátiak, így elmentünk.
(kép: innen)
Az étterem a Dob és a Kertész utca sarkán van, kívülről egyszerű, szerintem simán elmennék mellette. A berendezés nekem tetszett, kicsit retro, zöld kockás abrosz volt az asztalokon, a falon pedig retro Coca-cola, Unicum és más reklámplakátok. Nem dohányzó az egész hely, és pozitív hogy egyáltalán nem volt olaj- és ételszag (olvastam, hogy valaki ezt kifogásolta a helyben). Az étlap nem hihetetlen hosszú, de így is bőven tud válogatni az ember. Az árai szerintem elképesztően olcsók, 490 Ft a húsleves gazdagon, 790 a sztrapacska (ami rendelve is alsó hangon 900 Ft-nál kezdődik). Húslevest ettünk, hagymás rostélyost steakburgonyával és káposztasalátával. Abszolút tapsikálós pluszpont, hogy nem volt egész kömény a kápisaliban! Utálom, turkálom kifelé mindig és elrontja az élményt, így nyugodtan ettem a kaja mellé.
A húsleves jó volt, nem sajnálták belőle a húst és a répát sem, készségesen hozták az Erős Pistát amint kértem. :) Hagymás-rostélyost még sosem ettem, ezért örültem meg neki nagyon hogy van, finom volt. Gyuri bácsi is épp az étteremben volt, felajánlotta, hogy hoz mustárt ha szeretnénk és azonnal mellénk teleportált - mikor a pincér kihozta a főételt - két recés késsel, mert az asztalon csak sima volt. Elég lett volna bőven így is vacsinak, de szerettünk volna desszertet is, főleg hogy volt egy palacsinta ami nagyon jól hangzott: almával töltött palacsinta panírozva, rántva, vaníliaszósszal és valami lekvárral. Isteni volt, de sajna meg kellett hagynom belőle mert így is majdnem belehaltam. :D Bálint somlóit evett egyébként.

Az egyik pincér kicsit tesze-tosza volt, de a másik kedves-aranyos, pont annyira ugrálós amennyire kell. Fejenként egy korsó sört ittunk a vacsora mellé, kettőnkre pedig összesen 7500 Ft-ot fizettem borravalóval együtt. Szerintem hihetetlen jó az ár-érték arány, társasággal is érdemes ide jönni, mert a szokásos kifogás - nincs rá pénzem - ilyen árak mellett nem feltétlenül működik. Természetesen nem leszek rendszeres vendég, azt azért nem engedhetem meg magamnak, de jó tudni hogy egy kőhajításnyira van egy jó kis hely ahol jó a konyha is. :)

Ti voltatok már esetleg Gyuri bácsi vendéglőjében? Mi a kedvenc éttermetek?

1 megjegyzés:

  1. Jól hangzik :) Én sem ettem még sosem hagymás rostélyost és tervezem már egy ideje.
    Amúgy nekem a Szent Jupát a kedvenc éttermem, meg imádom a nagy Trófeás kajálásokat :D

    VálaszTörlés