2011. augusztus 2., kedd

Barackos-diós karaj

Eléggé hirtelen összedobott ebéd volt ez a mai, volt itthon két szelet karajunk és kitaláltuk hogy csináljunk belőle valami gyümölcsöset. Vettünk őszibarackot, minden más volt már a hűtőben. A végeredmény nagyon finomra sikerült, úgyhogy itt a recept. :)
(A konyhapult krumplileves volt ami élőben nem látszódott de a képen nagyon csúnya, úgyhogy ilyen vicces most ez, bocsi. :D)

Hozzávalók (2 személyre):
  • 2 szelet karaj
  • 1 őszibarack
  • egy maréknyi dió
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, fehérbors, majoranna
Elkészítés:

A húst kikloppfolom, mindkét oldalát beszórom sóval és őrölt fehér borssal. Serpenyőben kis olajon (én olívát használtam) mindkét oldalát kicsit megpirítom, majd félreteszem. A barackot meghámozom és felszeletelem, a tejszínben csomómentesen elkeverem a keményítőt. Kerámiatálba (jénai is jó) lefektetem a két szelet húst, megszórom majorannával. A diót kisebb darabokra tördelem és megszórom vele a szeleteket. Ráteszem a barackot és nyakonöntöm a tejszínnel. Mindkettő húsra bőven tettem reszelt sajtot. Füstölttel is nagyon finom lehet, nekünk most trappistánk volt itthon. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sült (közepes lángon volt, gázsütőm van úgyhogy konkrét °C-ot nem tudok mondani).
Reszeltsajtos krumplipürével ettük (túl sok sajtot reszeltünk :DDD) de friss salátával szerintem még jobb.

Régebben nem szerettem a húst gyümölccsel párosítani de Bálint mindig noszogatott hogy kóstoljam már meg. Nem mondom hogy képes lennék minden nap gyümölcsös husit enni de rákaptam, nagyon jól kiegészíti egymást a két íz.

Ti szeretitek a gyümölcsös-húsos ételeket?

3 megjegyzés:

  1. NYAMI
    En regen otthon mindig igy ettem barack vagy meggy befott rantott/sult hussal.. nyammiiiii krumplipurevel... de reg ettem mar ilyesmit, nosztaglia :D

    VálaszTörlés
  2. Legjobb! En a befottet pl a rakott kelkaposztahoz szeretem enni ^^

    VálaszTörlés
  3. Imádoooom! Leginkább az ananászos húsokat szeretem, múltkor én is csináltam gyümölcsös húst, de mire lefotózhattam volna, már el is fogyott kb. :D
    A diót én kihagynám belőle, mert nem szeretem, szerintem anélkül is finom, de az biztos, hogy így még "pikánsabb" vagy hogy is fogalmazzak.

    VálaszTörlés