2011. augusztus 15., hétfő

Könyvélmény VI. - Suzanne Collins: Futótűz

Dilemmáztam, hogy írjak-e erről a könyvről is, mert szinte semmit nem tudok róla mondani anélkül hogy ne spoilerezném el az egészet. Végül úgy döntöttem hogy összedobok egy kis szösszenetet róla, márcsak azért is mert nekem ez egy kis internetes napló arról hogy miket olvastam az elmúlt időszakban, milyen véleményem volt róla, és jó lesz később nekem is visszaolvasnom.
(kép: innen)
A Futótűz Az éhezők viadalának a folytatása. Nekem nagyon tetszik ennek a borítója is, most már tudom is mi az a madár a képen, az elsőnél mikor a kezembe vettem csak tippelgetni tudtam hogy miért ilyen a borító. (Folyamatosan a Harry Potterről beszélek, bocsássátok meg, de most is csak ezt tudom példának felhozni. Amikor kiolvastam egy-egy részt mindig élvezettel tanulmányoztam a borítókat hogy milyen jelenetek és karakterek vannak rajta. Ez nyilván nem olyan összetett mint egy HP borító, nem is meditáltam rajta 1 percnél többet.)

A történet fél évvel azután folytatódik ahol az előzőnek vége lett. Azt hiszem ennyit tudok mondani anélkül hogy lelőjem az összes poént. Tényleg. Sokszor esett le az állam a padlóra olvasás közben, háborodtam fel, sírtam (megint :D), és rágtam a szám hogy miért nem tudok gyorsabban olvasni hogy még-még-méghamarabb megtudjam mi történik. Viszont szégyellem magam mert most már nem bírtam ki hogy ne olvassam el az utolsó mondatot, szerencsére sok poént nem lőtt le szerintem. Izgatottan várom a következő részt, magyarul idén novemberben jelenik meg, angolul már kiadták. Az angol címe alapján Fecsegőposzáta lesz a címe, és nagyon kíváncsi vagyok mik fognak benne történni.

Akinek tetszett az első könyv annak gondolom ezt már nem is kell ajánlanom mert legalább annyira neki akar kezdeni mint én amikor befejeztem az elsőt. :) Aki meg még nem olvasta Az éhezők viadalát sem, annak szeretettel ajánlom.

3 megjegyzés:

  1. Örök hálám, hogy írtál az első könyvről, mert eddig sehol sem futottam bele, pedig rendesen van hype körülötte. Ma fejeztem be a Futótüzet hasonló érzések közepette, mint te, rendesen bőgtem rajta én is. :D Nem bírok várni, letöltöttem angolul a befejező részt, most az következik.

    VálaszTörlés
  2. Picit megkövetem magam az első rész utáni véleményemmel. Őszintén megmondom, nem fűztem a második részhez nagy reményeket, mert annyira jó volt az első, gondoltam úgysem tudja felülmúlni, meg már ismerem az író stílusát, blablabla. Na ha valamire nem számítottam, hogy ez lesz a történet folytatása, akkor az ez. A vége annyira nem is lepett meg, de ahogyan eljutottak odáig az nagyon. Lehet nem bírom ki, és lekezdem angolul, messze még a november :-(

    VálaszTörlés
  3. Én is gondolkoztam azon hogy elkezdem angolul de kicsit más lenne, főleg hogy vannak azért fordításban olyanok amikre nem bizti rájönnék angolul, hogy mi az. Meg pl Ruta angolul Rue, nem tudom hány név más még. Örülök hogy tetszett, én is úgy voltam vele hogy nem lehet jobb, mint az első, de szerintem ez is legalább annyira izgalmas volt és sose gondoltam volna hogy az fog történni, ami. :)

    VálaszTörlés