2011. március 24., csütörtök

Hétvégi programajánló

Visszatértem! :) Tegnap letudtam az utolsó nehéz ZH-mat, ami nagyon jól sikerült, eredmény még nincs csak élettanból, de minden megvan, ebben biztos vagyok, a kérdés hogy milyen jeggyel. Holnap még lesz egy utolsó erre a hétre, de az nagyon könnyű úgyhogy már ráérek írni egy kicsit.



Hétvégén a Lurdy házban nemzetközi macskakiállítás lesz, de igazából ezt nem főleg a cicák miatt írom, hanem mert lesznek rágcsálók és nyuszik is. Szüleimnek két nyunnyerük van, akiket majdnem minden ilyen kiállításra vinni szoktak mert egyrészt ilyenkor találkoznak a többi nyulas baráttal is, másrészt meg olyan szépek a gyerekek, hogy lássa már más is ne csak mi. :D A macsekok is aranyosak egyébként, nekem kicsit az fura bennük hogy ott fetreng egy csomó a kis ketrecében a díjaival együtt, és konkrétan le tudom olvasni a macska arcáról a gőgöt, hogy ő most milyen szép és okos és hogy legyek arra büszke hogy hagyja hogy én őt nézzem. Nem tudom hogy most lesznek-e a nyuszikon kívül más kisebb állatkák is, többnyire szoktak még lenni tengerimalacok, hörik, csincsillák, patkányok is, legutóbb volt egy nagy malac is, nagyon édes volt, a kiállítás végén láttuk ahogy beszáll a gazdival a kocsiba a parkolóban és zabálja a kisgyerek májkrémes kenyerét. :DDD Szerintem érdemes elmenni, engem mindig feltölt energiával ha sok édes állattal vagyok körülvéve. Szombaton délután mi is kint leszünk.

Szombatra kissé esős időt mondanak, vasárnap több eső is lesz, de aki bevállalósabb szombaton (vagy akár péntek délután, akkor állítólag még napsütés lesz) elmehet a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Mi minden évben mikor kicsit jobbra fordul az idő ellátogatunk ide, tavaly azt hiszem kétszer is voltunk. Nagyon szépen fel van újítva az egész, emlékszem gyerekkoromban az állatkertekben mindig kb 15 négyzetméteres rácsos ketrecekben mászkáltak faltól falig az állatok, szörnyű visszagondolni rá. Most mindenkinek szép kifutója van, nagy hellyel (jó persze ez szubjektív, a préri nyilván nagyobb), jobb így nekik is, meg nekem is nézni. Nagyon szeretem a fókaetetést (legutóbb olyan közel voltunk hogy hallottuk a gondozót hogy miket mond mikor csinálja a fóka dolgát és olyan szeretettel beszélt hozzá, mintha a legjobb barátja lenne, nagyon aranyos volt), a farkasokat, minden kecskét és lámát megtapogatok. Tavaly az egyik láma szépen arcon is köpött, nem tetszett neki hogy meg akartam ölelni. :'D Most születtek kölykök az éji majmoknál, aki szerencsés lehet még látja is őket! :)

Aki nem feltétlenül állatos programra vágyik és szereti a háborúsabb filmeket azoknak ajánlom A Föld inváziója című filmet. Mi a MOM Parkban néztük tegnap, ott van angol nyelven is. Számomra abszolút hitelesen mutatja be azt a helyzetet amikor hirtelen ránk támadnak a fogalmunk-sincs-hogy-mik, az első kb fél órában teljesen beleborzongtam abba hogy mennyire ilyen lehet. Persze van benne a szokásos amerikai filmekben megtalálható patrióta-nyál, de szerintem abszolút szórakoztató.

Könyvszeretőknek ajánlom hogy nézzenek el egy Libribe, az Agave Kiadó könyvei egyet fizet kettőt kap akcióban vannak, tehát ha kettőt veszünk csak a drágábbikat kell kifizetni. Ha neten előre megrendelitek személyes átvételre akkor még 10% kedvezményt is kaptok! Mi ma vettük át a megrendelt könyveket az Alleeban lévő boltban, ahol nézelődés közben megláttam, hogy az angol nyelvű 7. Harry Potter könyv csak 1690 Ft. :o Aki bukik az eredeti nyelvű könyvekre csapjon le rá, nem tudom miért ennyi, mert ez a keménykötésű szép kiadás, a paperback verziók 3000 Ft körül mozogtak, a 7. is meg az előző részek is. Erősen gondolkoztam rajta hogy megveszem, de én ilyen szempontból kicsit fura vagyok, szeretem a nagyon szép könyveket és nem biztos hogy ebből a kiadásból meg tudnám venni az összes részt és az meg olyan hülyén nézne ki, ha a 7. ez a verzió, a többi meg egy másik kiadás. :( Aki nem ennyire háklis az szerencsés. :D Nem tudom hogy ez más Libriben is van-e, úgyhogy ha biztosra akartok menni akkor az Alleesat ajánlom.
Könyv témában még: Az Alexandrában az Ulpius-háznál van egy olyan akció hogy három könyv közül a legolcsóbb ajándék.

Kipróbáltuk egyébként a Librin belüli Frei Cafét és meglepően jó volt! :) Nagyon szép kávégépük van, ilyet még nem is láttam, olyan mint egy szamovár, és nagyon finom volt a kávé is. Én mexikói tejeskávét ittam, ami fűszeres (fahéj, szerecsendió ízét éreztem benne), Bálint vaníliás-chilis lattét ivott, ami nem csípett nagyon, csak miután lenyeltem éreztem kellemes bizsergést a számban, nagyon különleges. Egyáltalán nem is drága, egy McCaféban vagy bámilyen más "gyors" kávézóban jóval drágábbak a kávék. Ezentúl többször kanyarodok be szerintem Frei Caféba. :)

Szerk: Nővéremnél teadélután lesz szombaton három fiatal tervezővel akik hozzák magukkal a kincseiket és lehet kérdezni, vásárolni is. A blogján minden le van írva, és facebookon is. Akit érdekel annak mindenképpen ajánlom, Via jó házigazda és finom a teája! :)

Ha nem akartok pénzt költeni, vagy csak simán egyik program sem mozgatott meg titeket túlzottan, esetleg nem pestiek vagytok akkor egy sima séta is belefér a hétvégébe, még akkor is ha esetleg munka vagy tanulás a lakáshoz kötne. Mi ma a hazafelé út felét sétáltuk, nagyon szép idő van, igazi tavasz illat. Már minden cukrászdában (amiket láttam) van fagyi - ma még mondjuk sült gesztenye-árust is láttam, ami nekem fura, az számomra abszolút hideg idő nasi -, egy gombóc még a fogyókúrázóknak is belefér.

Ti mit terveztek a hétvégére?

9 megjegyzés:

  1. Hogyisvan? Elsö, Fake&gay, stb

    Hú én sose írok semmit ide, de azt hiszem kimaradt a tavasz/nyár életérzésbol hogy a Vásárcsarnokban a réteses néni azt mondta amikor tökösmákosat kértem hogy az csak télen van úgyhogy nem tud adni. ;)

    - Bálint

    VálaszTörlés
  2. Szuperek ezek a programok! :) Leginkább a kávézóval vettél le a lábamról, mert régóta gondolkodom rajta, hogy az egyik barátnőmmel hová menjünk el és minden eszembe jutott, csak ez nem.. Pedig mióta ki akarom próbálni. Kb.milyen árak vannak, azt meg tudod mondani? :)

    VálaszTörlés
  3. 350-400 körül van egy kávé, attól függ milyet kérsz. Espresso 250-től már van, forrócsoki 390 körüli. Van kitéve barna meg fehér cukor is, víz ha le akarod öblíteni a kávét, és adnak elvitelre is. :) Nekem szimpi volt nagyon a hely, pedig én háklis vagyok a kávézókra, másfél évig dolgoztam egyben és emiatt kritikus vagyok mindennel kapcsolatban. :D

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, pont a minap beszélgettem valakivel arról, hogy az állatok tudják magukról, ha ők szépek. Gondolom észrevesznek valamit abból, hogy másként bánnak ezért velük, vagy fogalmam sincs, de az én macskám is szépnek számít (és nem csak szerintem), és ő is kis beképzelt tud lenni. :) A Föld invázióját pedig pont hétvégére terveztem be. Remélem hétvégén is ilyen szép idő marad, annyira bosszant, hogy betegen, bedugult orral nem érzem azt az ébredő fű - föld - friss levegő illatot. Kellemes hétvégét már előre. :)

    VálaszTörlés
  5. Én teadélutánt tartok, várok mindenkit! :)
    http://www.urban-eve.hu/2011/03/16/marcius-26-an-otorai-tea-tervezokkel/

    Itt is lesz nyuszi. ;)

    VálaszTörlés
  6. Akartam kérdezni hogy beleírhatlak-e de aztán megölte magát a gépem, így hogy te is írtad kibővítem a postot:)

    VálaszTörlés
  7. A Frei kávézót nagyon szeretem:) nagyon különlegesek a kávék és ahhoz képest tényleg nem drága:) a cicakiállításra nagyon szívesen elmennék, de sajnos durva allergiám van, egy cicával se tudok egy szobában megmaradni, nemhogy még ennyivel:D

    VálaszTörlés
  8. olyan rég voltam frei cafeban pedig szeretem nagyon:) volt hogy kiolvastam ott egy könyvet:D és a város legfinomabb tiramisuját ott lehet kapni!:)

    VálaszTörlés
  9. Tiramisu mániám van, köszi a tippet, legközelebb megkóstolom. :) Bár az enyémnél tuti nem jobb haha ^^

    VálaszTörlés