2013. április 12., péntek

Vélemény és inspiráció: Esküvői fehérneműk

Az, hogy mi van az esküvői ruha alatt sokszor legalább olyan fontos dolog mint maga az esküvői ruha. Az ember lánya szebbnél szebb darabokba fut bele, kirakatban, interneten, aztán egy idő után eljut odáig, hogy már csoportokba tudja sorolni őket. 

Elsődlegesen a fehérnemű célja az (most félretéve azt a 3 percet, amikor a nászéjszakán lekerül), hogy tartson és takarjon. Szempont kell hogy legyen vásárláskor az is, hogy kényelmes legyen, ne szorítson, vágjon, szúrjon, hiszen sok-sok órát leszünk benne, az esetek nagy részében nyári melegben. Az sem hátrány ebből adódóan, ha nem dög vastag anyagból van.



Na és persze legyen szexi is, hiszen mégiscsak férjhez megyünk. Én azt gondolom hogy az internetes ruhák sokszor magas elvárásokat alakítanak ki bennünk. Egyrészt azért, mert nincs akkora választék itthon mint mondjuk az USÁ-ban, másrészt pedig a szép fehérneműk része tök nem praktikus.

A jó sorrend az, ha először megvan az esküvői ruha, és ahhoz választjuk a fehérneműt. Most nyilván nem a bugyi mintájára gondolok, főleg a melltartó/felsőrész az ami fontos nagyon. Nem kell hogy konkrétan a kezünkben legyen már a ruha, mert nem érdemes utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, de a fazonnal és az anyaggal nem árt tisztában lenni vadászat előtt. Ha pánt nélküli a ruha és nincs beépített mellrész, tehát kell az extra támogatás akkor mindenképpen pánt nélküli fűző/melltartó jöhet csak szóba. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérjek mindenkit (igen, így, caps lockkal): FELEJTSÉTEK EL A SZILIKONPÁNTOT! Csúnya, csúnya, csúnya, látszik, hiába átlátszó, ja és mondtam már hogy csúnya? (Köszönöm, hogy elmondhattam.)


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Ha szuper alakkal vagytok megáldva akkor egy melltartó és bugyi páros tökéletesen megteszi a dolgát, de azért valljuk be, nagyon kevés nő elégedett teljesen az alakjával. :) Az én esetemben - már csak a ruha milyenségéből adódóan is - a bőrszínű body a tökéletes megoldás. Ma meg is vettem, áldás a Glamournak a kedvezményért. Kissé áttetsző anyag esetében én mindenképpen a bőrszínű dolgokat ajánlanám, a fehér nagyon világít például a csipke alatt, nem szép. 

Na és akkor a három csoport, ami az én fejemben kialakult: szexi, praktikus és dísznek való. Nyilván vannak átfedések, hiszen lehet találni praktikus darabot ami szexi. Az első képen látható darabok például szerintem pont beleillenek mindkét kategóriába. A fűző jól tart, egyszerre harisnyakötő is, de mellé abszolút dekoratív is az egész egyben.


Szintén praktikus és szexi egyszerre ez az összeállítás is.



Ezt a felsőt viszont már nem nagyon tudom hova tenni. A melltartó alatti anyagot teljesen feleslegesnek gondolom. Fűzőnek nem jó, hiszen ha valaki összébb akarja húzni kicsit a hurkáit akkor egészen a csípőjéig szeretné azt megtenni, ezzel maximum azt éri el, hogy mindenki megkérdezi a baba miatt történik-e a házasságkötés. Ha viszont a menyasszony olyan alakkal van megáldva mint a modell, akkor meg minek egyáltalán az a plusz rész? Bálint persze azonnal leszúrt, hogy "azért mert jól néz ki", de nekem nem tetszik, böki a szemem hogy nem praktikus.


Body helyett lehet kapni alakformáló bugyikat is, így a melltartó lehet csecse, pont amilyet szeretnénk. Ezt itt szerintem a képen szintén nem praktikus, én simán el tudom képzelni hogy legurul a derékig, már amennyiben van egy kis husi a hasán a menyasszonynak. Márpedig nyilván van, ha hasleszorító bugyit akar felvenni. :) Én ehelyett a kombó helyett sokkal praktikusabbnak tartom a bodyt, már csak azért is mert ezen úgy látom nincs alul kinyitási lehetőség, és menyasszony legyen a talpán aki a szűkre húzott ruhája alól ki tudja bányászni a hasleszorító bugyit pisilés előtt, de még nagyobb mutatvány lehet azt utána visszatenni a helyére. 



Ez a bugyi már jobb, egy deréktól bővülő ruhával már teljesen wc-kompatibilis. Szerintem még jól is néz ki egyébként, de ez nyilván egyéni preferencia.


Sima, egyszerű, nincs csicsa, tökéletes.

Na és akkor jöjjenek azok a fehérneműk, amik ugyan nagyon szépek, de totálisan nem praktikusak. Nincs azzal gond egyébként, ha valaki egy ilyenbe szeret bele, de ne akarja őket a ruha alá paszírozni, majd gyorsan át lehet cserélni a napközbeni praktikus darabot estére erre, hogy a férj már ezt a szépet lássa.


Ez a melltartó például eszement gyönyörű, de milyen ruhához illik ez a naaagy szalag és masni? Egyikhez sem. De akkor is mesés.


Pizsamának álom, ruha alatt esélytelen.


Ez már szerintem konkrétan a hálóing kategória, egy ilyet lehet érdemes beszerezni, már ha van rá felesleges pénze az embernek (ami esküvő előtt valljuk be, nem túl gyakori). 

A bugyi szerintem mindenképpen olyan legyen, ami kényelmes egy teljes napon át. Ez mindenkinek egyéni, van aki abszolút tanga párti, van aki inkább franciát akar. A lényeg az, hogy ha szűk a ruha akkor úgy válasszatok, hogy véletlenül se látszódjon át a varrása a feneketeknél. 

Fehérneműhöz sorolandó a harisnya is. Rajtam nem lesz, nem szándékozom ezzel fűteni magam a júliusi hőségben, meg egyébként is saru lesz rajtam, ahhoz pedig nem is működne. Sokan mondják, hogy a combfix kényelmetlen, ezért mindenképpen érdemes szerintem egy tesztnapot "futni" vele a nagy nap előtt, hogy ne ott totyogjon az ember úgy mint egy kiskacsa. 

A lényeg - mint szinte mindenben - itt is az, hogy ne üssön el teljesen a menyasszony egyéniségétől az egész. Mellé legyen kényelmes, végezze el a dolgát és ne látszódjon ki a ruha alól. Nehéz ilyet találni, de nem lehetetlen. :)

Nektek melyik a kedvenc variációtok? 

Képek: innen

2 megjegyzés:

  1. Jók a tippek! Pont tanácsért ugrottam be! ;-)
    Marad a kényelmes egyszerű sima bugyó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek, kedvenc a valóban semmilyen ruha alá nem illő nagy masnis :)
    Nekem van egy olyan félig meddig fűzős darabom, nekem azért tetszik, mert szerintem ugyanolyan szexi, mint egy teljes fűző, de nem olyan borzasztó kényelmetlen :D

    VálaszTörlés