2013. február 9., szombat

Étteremajánló: Ring Café & Burger Bar

Tegnap este elő-Valentin-napot tartottunk, aznap ugyanis valószínűleg sokáig dolgozni fogok, és nem tudnánk megünnepelni sem egymást, sem Bálint névnapját. El szerettünk volna menni valahova enni, de eléggé meg voltunk lőve. Arribához Bálintnak nem volt kedve, ázsiaihoz nekem nem, igazából egy jó hamburgerre vágytam, de ahol tudom hogy finomat adnak (Wikinger a Móriczon) nem szívesen üldögélek sokat, egy picivel elegánsabb helyre vágytunk. Végül eszembe jutott Dorka kajás bejegyzése, és megtetszett a Ring Café. Csak remélni tudtam hogy lesz asztalunk, képek alapján nem tűnt nagynak a hely. 

10 perc alatt oda is értünk (az ég áldja a trolit ami a ház előtt áll meg és elvisz az Andrássyra ^^) és miénk lett az utolsó asztal, juhé. Az Oktogontól 3 perc sétára van egyébként az étterem, és bár elmentem már előtte párszor még sosem tűnt fel igazán. Nagyon hangulatos a kialakítása, igazi gerbera volt minden asztalon, ami külön tetszett, régen láttam már ilyet. Az étlapot olvasgatva nagyon szimpatikusak, ígértek friss zöldséget, isteni ciabattát és húst, reméltem igazuk is lesz. 


Véleményért és a folytatásért kattints a továbbra!




Én sok gondolkozás után (ha valahol jalapenot látok az étlapon mindig oda húz a szívem, de ki akarok próbálni más dolgokat is) az Avocado and Bacon Burger mellett döntöttem, és jaj milyen jól tettem. Míg vártunk az ételre kaptunk egy kis tortilla chipset salsával, mindkettőt az étteremben készítették és nagyon finom volt. A hamburgerhez kapunk barnára sütött krumplit és házi ketchupot is. 200 Ft-ért lehet kérni pluszban coleslaw salátát.

Az az igazság hogy próbálok nem szuperlatívuszokban beszélni a helyről, de nem tudok. A ciabatta finom, nem sütötték túl keményre, tehát kényelmesen harapható, a zöldségek frissek, a paradicsomnak volt íze (februárban ilyet ritkán tapasztalok), a hús pedig elképesztő. Az étlapon leírják, hogy alapvetően rózsaszínre készítik a marhát és szóljunk ha átsütve szeretnénk, de a pincér is rákérdezett mikor rendeltünk, hogy szeretjük-e így. 7 éve lehet kézzel-lábbal tiltakoztam volna, de Bálint mellett sokat változott az ízlésem, megszerettem nagyon sok új dolgot, így erre is rábólintottam. Finom volt, rózsaszín, puha, ízletes. Tipikusan olyan volt az egész burger, hogy semmi extra és cicoma, mégis pont ettől volt ennyire jó. Jellemzően túlfűszerezik az ételeket különösen a magyar konyhában, ami miatt sokszor az alapanyagok igazi íze veszik el. Itt ez nem volt jellemző, mindennek jó és érezhető volt az íze, az avokádó pedig meglepően jól ment minden más hozzávalóhoz. Egyedül a káposztasalátára mondom azt hogy felejthető, de annál sem bántam meg hogy kértem, meg rossz az nem volt egyáltalán. 

És amikor már azt hittem nem lehet tetézni akkor kitaláltuk hogy együnk azért desszertet is. Mi a csokis sajttortát szúrtuk ki narancsos fehércsoki szósszal, de a pincér rádumált minket hogy egyikünk egyen brownie-t és felezzünk, mert mindkettő isteni. Belementünk, és ah. Nem tudnék választani most sem, hogy melyik volt finomabb. A brownie meleg és belül még szinte folyós, a sajttorta pedig megint csak leírhatatlan. Vannak olyan pillanatok, amikor azt mondom nem érdekel mekkora leszek csak ehessem egész nap ezt, na ez ilyen volt. :D (Természetesen nem egészséges az ilyen, és most is odafigyelünk arra mit eszünk, de néha kell az ínyenckedés.)

Összességében nagyon jól éreztem magam és elégedett vagyok a hellyel. Ki merem azt jelenteni, hogy az eddig általam evett legjobb hamburgerrel találkoztam tegnap este. 1590 Ft-ba kerül az alap burger, ami elsőre lehet kicsit soknak tűnik, főleg a 250 Ft-os mekishez képest, de ég és föld a különbség. Szerintem érdemes kipróbálni, főleg hogy nem kicsi egyáltalán az adag, bőven jól lehet vele lakni. A pincér udvarias volt és nagyon szimpatikus, nem zúzott hangosan a zene, a kiszolgálási idő is teljesen átlagos volt, ha még nincs randihelyetek csütörtökre gyorsan foglaljatok asztalt, nem fogjátok megbánni. :) 

Ti voltatok már a Ring Caféban?

2 megjegyzés:

  1. De jó hogy ilyen témában is írsz. :)
    Nem vagyok egy nagy ínyenc, randizni meg /pill nincs kivel, de megjegyzem ezt a helyet és bekukkantok majd.

    VálaszTörlés
  2. A Ringet imádjuk, Nr.1 hambi a városban, ahogyan azt a városban blogban is megírták. De mióta kell külön fizetni a coleslaw-ért? Na mindegy. A brownie-juk szintén felejthetetlen :) Amit még ettünk náluk az a rántott csirkecsíkok meg csirkeszárnyak, és az egyéb mártogatós történetek is szintén nagyon jók. Jó, hogy írtál róluk :)

    VálaszTörlés