2013. február 16., szombat

Essence Studio Nails Allround Talent multifunkciós körömlakk

Állandó kutakodásban vagyok a tökéletes alap- és fedőlakk után. Mikor a BTGN párosom elfogyott nem akartam őket újravenni, mert annyira nem voltam velük kibékülve a végére. Legbelül tudom, hogy OPI-jal járnék a legjobban, de valahogy sosincs több ezer forintom alap- és fedőlakkra, mikor épp aktuális lenne...



Ezt az Essence lakkot azért vettem meg, mert mindkét funkciót betölti, írom mit ígér: 

"Minden az egyben körömlakk: használhatod fedő- és alaplakként, fényes végeredményt biztosít, kitölti a barázdákat, erősít, optikailag fehérít és véd."

Én ennyi mindent egy 1000 Ft alatti lakktól nem várok el, de kíváncsi voltam mit tud, ha már ennyire ígérgetnek. :)


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra! 


Az állaga kellemes, nem túl folyós, az ecset is jó méretű és könnyű vele dolgozni. Az optikai fehérítésről nem tudok mit mondani, mert nekem sosem sárgultak be vagy színeződtek el a körmeim, de elhiszem hogy lehet képes erre. Ami viszont nagyon bosszantó: utcai napfényben (itthon ezt nem vettem sosem észre, mert nem ér sok fény minket) kék! Ha csak ez van a körmeimen, vagy csak egy csillámos fedőlakkot teszek fölé kékek a körmeim, olyan betegesen/fázósan kékek! Ez még hagyján, de ha fedőlakként használom a körömlakkok színét is megváltoztatja. Ezt onnan vettem észre, hogy letöredezett egy körmömön a lakk, és miután kijavítottam átmentem az egész körmömön ezzel a lakkal, hogy egy szintbe hozzam a dolgokat. A többi körmömön viszont korábban nem használtam fedőlakkot, így azok a saját színeikben pompáztak. Mikor kimentem az utcára vettem észre, hogy tök más az az egy körmöm mint a többi, eléggé kellemetlen... Nem csak emiatt az eltérés miatt rossz ez, hanem a lakkjaimat általában azért veszem meg mert szeretem a színüket, nem szeretném hogy egy fedőlakk tök mást hozzon ki belőlük. 

Emiatt már csak alaplakknak használom. A körömlakk töredezését 1 nappal nyújtja csak el, ezt úgy kell érteni hogy ha hétfőn lakkozok akkor csak kedden kezd el a vége letöredezni, nem már aznap este. Sajnos ugyanazt tapasztaltam vele is mint a BTGN lakkokkal, egyben le tudom húzni a körmömről az összes lakkot, sajnos a körmöm felső rétegével együtt. Volt hogy mosogatás közben az egyik ujjamról csak úgy elhagytam a lakkozást egy az egyben. 

Barázdakitöltésről nem tudok nyilatkozni, ilyen problémáim nincsenek szerencsére, az erősítésben esetleg lehet valami, mintha kevésbé törnének a körmeim mióta megvan.

Nekem sajnos nem vált be, ettől függetlenül el fogom használni ha már megvettem, alaplakknak elmegyeget, de azért nagyon vágyom már egy igazán jó alapra, és egy fedőlakkra is. 

Ti próbáltátok már? Megtaláltátok már a tökéletes alap- és fedőlakkot?

9 megjegyzés:

  1. Én csak alaplakknak használtam és itthon nekem sem tűnt fel hogy kék, de aztán átlakkoztam vele egy fekete nyakláncot... pff:D

    VálaszTörlés
  2. Hmm.. Megpróbálok segíteni neked büszke lakkmániásként:
    az én tökéletes alaplakkom: essence studio nails 24/7 nail base
    a tökéletes fedőlakk: new york color get up to speed! turbo dry top coat
    általában ezek közé megy két réteg színes lakk, de csak akkor lesz szép tartós az eredmény, ha az egész hajcihőre rászánok egy órát (film vagy sorozatnézéshez tökéletes) és minden réteget hagyok száradni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Ezt a 24/7-et kerestem akkor mikor ezt vettem, de elfogyott, ezért jött velem haza végül ez.
      Megnézem magamnak őket, köszi a tanácsot!

      Törlés
  3. Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de a Müllerben elvileg áprilistól lesznek OPI lakkok és a mostanában osztogatott vastag kuponfüzetükben van még plusz kupon is rájuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeee, komolyan? :O Köszi! :)) Ilyen kuponfüzetet honnan lehet bezsebelni?

      Törlés
    2. Mikor legutóbb bent voltam egy Müllerben ki volt rakva egy hatalmas kupac. Ilyen vastag füzetre gondolj, amiben van vagy 60 kupon és mindegyik másra jó és más időben lehet beváltani. :) (két OPI-s kupon is van benne! Mindkettő 20%-os kedvezmény)
      Ez az: http://1.bp.blogspot.com/--v7_ZJ5lKR4/UQWBDRuF1mI/AAAAAAAAAKE/pLqdbNadoUk/s1600/mullerkuponfuzet1.png
      (A google segítségével találtam, szóval nem én fotóztam~)

      Törlés
    3. Nincsmit! Remélem van még olyan füzet! :)

      Törlés