2012. január 9., hétfő

Skinfood Mushroom BB krém

Nyár vége óta használom ezt a BB krémet, már ígérgettem is párszor, hogy írok róla, most tényleg sikerül végre. :) A képekért előre is elnézést kérek, itthon nem lehet még nyáron sem rendes képeket csinálni, arcról egyenesen esélytelen, így az alkaromon csináltam a mintákat, rajzoltam rá alkoholos filccel egy szivecskét, hogy jobban látszódjon a fedőképesség.
Ami a honlapon olvasható róla:

"Hármas hatású BB krém, amely UV védelmet és mély hidratálást biztosít aloe és gomba kivonattal, miközben az Arbutin és Adenosine hibátlanná és rugalmassá teszi a bőrt.

Több funkciós arckrém, amely alapozóként elfedi a meglévő bőrhibákat, táplálja a bőrt a ráncok kialakulása ellen, és felgyorsítja a bőr regenerálódási folyamatát a fiatal megjelenésű és rugalmas bőr érdekében.

Az aktív Arbutin és Adenosine javítja a bőr szerkezetét a feszesítő hatása révén.

Használat:
Ujjal arc, orr, áll és homlok sorrendben kell felvinni.
Vékony rétegben kell alkalmazni és végül finomban bepaskolni a bőrbe."

Amit már elsőre is imádtam benne, az a csomagolása. Nagyon tetszik a színe, a kis gomba az elején, és lehet, hogy a képen nem látszódik rendesen, de a kupakja papír borítású. Fura lehet sokaknak, hogy gomba van a krémben, én is elgondolkoztam azon, hogy milyen illata (szaga?) lehet valaminek, ami gombából van, de szerencsére pozitívan csalódtam. Gomba valóban érezhető, de nem a gombapörkölt-gomba, hanem inkább erdő illata van szerintem. Az a tipikus beleszagolok a levegőbe és érzem a gomba/fa/bokor illatát.
minden nélkül, csak a rajz


felvitel után azonnal


öt perccel a felvitel után
Én minden alkalommal kézzel viszem fel, az ecsetet feleslegesnek érzem hozzá, nagyon szépen el lehet dolgozni kézzel is. Az, hogy használok-e alá hidratáló krémet változó, van, hogy úgy érzem kell egy kis extra hidratálás és akkor igen, de önállóan is nagyon jól megállja a helyét, könnyű eldolgozni. Az állaga sűrűbb, mint az alapozómé (Bourjois 10 hours sleep effectet használok), kinyomva a kezemre a helyén marad, nem folydogál el. A fedését közepesnek mondanám, a pattanásokat nem fedi el teljesen, de a pirosságot, kisebb foltokat, hegeket tök jól eltünteti. Talán a képeken is látni, hogy azonnal a felvitel után csillogó marad, de ha várunk akkor ez szépen elmúlik, nem mondom, hogy mattra szárad, mert egy kis púdert még így is igényel a dolog, de szárazabb bőrűeknek nem hiszem, hogy szükségük van rá.

Mivel hagyni kell kicsit, hogy legyen ideje oxidálódni, és alkalmazkodni a bőrünkhöz, ezért én úgy szoktam használni, hogy ezzel kezdem a sminkelést, majd nekiállok a szememnek, és amíg azzal pepecselek (nagyjából 10 perc), addigra a bb krém pont jó is lesz. Ilyenkor szoktam korrektorozni, ahol kell, és a végén púder.

SPF 20 van benne, emiatt nyáron is tökéletes, és nem is nagyon lehet érezni, hogy az emberen van, nem zavaró a nagy melegben sem. 5 hónapja használom most már majdnem minden nap, és még szerintem így is több, mint a fele megvan, egy borsónyinál többet nem kell belőle használnom, hogy szép fedést kapjak. Fehérítő és öregedésgátló hatása is van a fényvédő mellett, így én egyelőre nem keresgetek ilyen jellegű hidratálókrémeket, mert ennyi idősen úgy gondolom, nekem ennyi elég.

A webshopban 5690 Ft-os áron kapható, ami elsőre lehet kicsit soknak tűnik, de szerintem abszolút megéri a pénzét.

Ti használtok BB krémet? Melyik a kedvencetek?

6 megjegyzés:

  1. én is skinfoodpárti vagyok, az aloe a kedvencem. viszont azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek a cuccok valójában sokkal olcsóbbak, ebayen 11-15 usd-ért eredetiekhez lehet jutni. nem tudom, h a bloggerek körében hallgatólagos megállapodás-e, h kizárólag a magyar webshopot illik reklámozni, ezért meg is álltam eddig, h bárhová kommenteljem ezt. viszont az 5690 kiakasztott, amikor pont ez és pont most igazából 3300 is lehet. (pár dolláros haszont még reálisnak tartanék és kussolnék.)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sokan nem szeretnek ebayezni, sok magyar webshop virágzik pont amiatt, hogy félnek a vásárlók a paypal-től, a külföldtől, satöbbi. Én mondjuk pont nem ilyen vagyok, de ezt például azért vettem BB Andin keresztül, mert az ebay nem fog tudni nekem segíteni abban, hogy nekem vajon milyen krém lenne jó, Andival pedig leültünk, elővette az összes krémet, kipróbáltam, beszélgettünk, és erre esett a választásom.

    VálaszTörlés
  3. tempty, azt azért gondold át kérlek, hogy nekünk 27% áfát, és 20% vámot kell fizetnünk minden forgalmazott termék után, és akkor a szállítási költségről és egyéb járulákos dolgokról, adókról nem is beszéltünk.
    Ráadásul ahogyan Bogi is írja, garanciát vállalunk a termékekre is, és arra is, hogy a személyes (akár élőben, akár emailen történő) tanácsadás során mit ajánlunk.

    VálaszTörlés
  4. Bocsánat elírtam, a 20% a szállítás, azon felül van a vám természetesen.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz volt ez a teszt, szerintem nem olvastam még erről másoknál (ha igen, akkor bocsi :D). Épp gondolkodom, hogy rendeljek-e egy teljes méretű BB-t is és ha igen, akkor milyet... mert nagyon tetszik a Missha Perfect Coverem, csak az a baj, hogy a termékminta csak a 23-as árnyalatban volt kapható, én meg azt néha egy kicsit sötétnek/ nem megfelelő árnyalatúnak találom... na mindegy, majd még átgondolom alaposan, mert nem szeretnék olyan terméket venni, amit aztán nem használok szívesen, pedig a BB krémeket alapjába véve egy nagyon jó dolognak tartom, nem pakolok szívesen minden nap alapozót az arcomra. :)

    VálaszTörlés
  6. eladói szemmel teljesen világos a dolog, az adó- és járulékrendszer nagyon nem kedvez az ilyen tevékenységnek, plusz van vele egy csomó intéznivalód, ami nyilván honoráriumot érdemel.

    vásárlói szemmel viszont számomra - és lehet, h csak az én számomra, és lehet, h én vagyok a nap faszkalapja miatta - az árkülönbség túlmegy egyfajta határon. erre nyilván nem tudsz érdemben reagálni, mert a nézőpontjaink érdekeinknél fogva nem találkozhatnak. csak nem akartam szó nélkül elmenni a kommented mellett, ha már ilyen szépen leírtad, h mi merre mennyi. (ja, és senkit nem fogok máshol történő vásárlásra buzdítani itt, nem célom az üzleted rontása, le is kopok erről a posztról. ami részemről kikívánkozott, kint van, ennyi.)

    VálaszTörlés