2011. szeptember 18., vasárnap

Zamian csokis maszk és szappanok

Egy hónappal ezelőtt eljutottam odáig, hogy nekem is ki kell próbálnom a híres csokis maszkot. A végső lökést az akciós csomag adta, amiben van még a maszkon felül két szappan is.

Sosem volt problémás bőröm. Számomra problémás lehet, de az általános nézetek szerint nem. :) Szerencsére megúsztam a pattanásokat - persze 1-1 mindig volt tinikoromban, és ezt a jó szokást a mai napig megőriztem... - és az aknét is. A pórusaim az orromon és mellette viszont tágak, és ebből adódóan miteszerek is elő-előbukkannak. Igazából még ez nem is zavarna annyira, a T-vonalam viszont zsírosodik. Ez volt a fő ok amiért megvettem a maszkot. Nagyon sok pozitívat lehetett olvasni róla, rendberakja a bőr faggyútermelését és hasonlók, ezt vártam tőle én is.Az első reakcióm, mikor megszagoltam a szappanokat: fú, büdi. :D A kaméliás igazából önmagában nem rossz, jónak őt sem mondanám, de elmegy. A kakaós viszont embertpróbáló. Első alkalommal mikor kipróbáltuk - ja igen, mert Bálint is használja, neki kicsit problémásabb a bőre, mint nekem - hihetetlen cifra ötleteink voltak arra vonatkozólag, hogy minek lehet még ilyen szaga. Ezektől a tippektől most megkíméllek benneteket, mert csak az első sokk mondatta velünk, így többszöri használat után már egyáltalán nem durva vagy kellemetlen, abszolút megszokható. Összességében a két szappan engem a klasszikus régi kozmetikai szalonok illatára emlékeztet, amilyenbe még nagymamám járt ezer éve.Én 7-10 naponta használom őket, attól függően mennyire érzem szükségét. Első lépésként - sminklemosás után - megmosom az arcom a kakaós maszkkal. Nagyon szuper krémes habot képez, szerintem egész életemben elég lesz mindkét szappan, mert éppenhogy össze kell dörzsölnöm a két kezem között és máris elegendő habom van. Tipikus szappanos mosás utáni "tapadós" érzésű lesz utána a bőr, szinte minden zsírt lemos róla. Ezután felkenem a maszkot, és elmegyek Predatorok elől rejtőzködni. Na jó, igazából csak leülök a gép elé úgy 15 percre, de mennyivel jobb lenne a dzsungelben ugrálni. Miután lemostam az arcomra száradt csokit - aminek egyébként isteni illata van -, eljátszom a kaméliás szappannal ugyanazt, mint a kakaóssal. Az én bőrömnek ez kicsit túl sok egyszerre, így szüksége van egy jó alapos hidratálásra, mert húzódik. Viszont a pórusaim összementek, a miteszerek eltűntek (ebben mondjuk szerepe lehet a Neutrogena arclemosómnak is), úgyhogy szuperál a dolog. Amit még megfigyeltem: korábban szükségem volt napközben 1-2x itatóspapírozásra és újrapúderezésre, most ez leredukálódott nullára. Ha haza is jövök suli közben - szerencsére marha közel van -, nem kell elindulás előtt sminket igazítanom, hacsak a kutya le nem nyalta.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem a csomagot, amit vártam megkaptam, remélem hosszabb távon is hasonlóan pozitív véleményem lesz róla.

Ti próbáltátok már a maszkot és a szappanokat? Mi a véleményetek róluk?

A képek a bbkrem.hu-ról vannak.

7 megjegyzés:

  1. Nekem pont ugyanilyen a bőröm, szóval megfontolom ezt a maszkot.

    VálaszTörlés
  2. ezt hol vetted és mennyiért? :D

    VálaszTörlés
  3. http://bbkrem.hu/kozmetikum/arcapolas/zamian-maszk-es-szappan-csomag.html
    3390 Ft a három dolog együtt, Budapesten van személyes átvételre is lehetőség és akkor nincs postaköltség.

    VálaszTörlés
  4. Én is egyre jobban gondolkozom rajta :)
    Nekem sincs szerencsére annyira nagyon problémás bőröm, de azért lehetne javítani rajta! :)

    VálaszTörlés
  5. Van egy egyszer próbált csokis maszkom, ha valakit érdekel, írjon rám, szegeden személyesen átvehető, egyébként posta! (2400 + pk)

    VálaszTörlés
  6. Ma én is beszereztem őket. Biztos fura a szaglásom, de nekem még a kakaós szappan illata is tetszik. :)

    VálaszTörlés