2011. augusztus 26., péntek

Van törzsvásárlói kártyád?

Ezt a kérdés valamilyen formában szerintem most már minden boltban lehet hallani fizetés közben, legyen szó benzinkútról, gyorsétteremről, kávézóról, drogériáról vagy közértről. Sok olyan véleményt hallottam már, hogy még véletlenül sem akarnak ilyen elektronikus pontgyűjtős vacakba az emberek belekezdeni, mert hogy ezzel számon lehet tartani milyen gyakran és mennyit költ az ember. Amikor a kávézóban dolgoztam - akkor olyan kártya volt ott, hogy kávénként lyukasztottunk egyet és minden ötödik kávé ingyenes volt - egy pasi elmondta, hogy neki azért nem kell pontgyűjtő merthogy többet keres igazából, mint amennyit papíron és lebukhat. Aztán mikor elmagyaráztam hogy ez nem elektronikus, persze elfogadta. :)

Az én pénztárcám tele van kártyákkal. Van Ikeás, Supershop, Smart, patikás, subwayes gyűjtögetős, dm, mindenféle. :D Van amelyik használom, van amelyiket kevésbé, de én szeretem hogy vannak. Aki paranoiás hogy követik minden lépését megértem hogy nem szereti az ilyeneket, de nekem nincs vele bajom. Kiskoromban mindig csodáltam a felnőtteket hogy mennyi kártyával van tele a tárcájuk, én is mindig ilyen akartam lenni. :D Megtartottam minden mű, kartonpapírból készített vackot amit a pénztárcákhoz adtak, hogy én is fontosnak érezzem magam. :D Tapasztalom, hogy sok kicsi sokra megy. Nyilván nem mindenhol ugyanolyanok a szabályok és van amit én sem használok ki, de alapvetően hasznosnak tartom őket.

Kb 3 hónapig gyűjtögettem a pontjaimat a Supershop kártyámon és a mai vásárlásom ingyen volt. Az ilyenek szerintem - főleg mostanában itthon :( - nagyon jól jönnek hó végén. Ikeába is egész gyakran járunk, sok termék van ami family kártyával 500-1000, vagy bútorok esetében több ezer forinttal is olcsóbb. A dm-es pontokat is - mily meglepő :D - nagyon szeretem, ha másért nem is de a 150 pontos füzetben megtalálható 15%-os végösszegkedvezményért szerintem már érdemes gyűjtögetni. Nem tudom a Smart kártyának mennyi haszna van, nincs autóm így azzal nem élek gyakran, mekibe szinte soha nem járunk, de biztos az is tök jó tud lenni. Most jut eszembe hogy a Supershop is jó valamelyik benzinkúton, úgy pl tök jól ki lehet használni hogy benzinvásárlásnál gyűlnek a pontok (sajnos a mostani árak mellett jó gyorsan), és utána le lehet vásárolni az egészet egy élelmiszerboltban.

Én mondjuk nem vagyok ezek által olyan könnyen befolyásolható, nem csak olyan helyen vásárolok ahol van kártyám, de szerintem ha nincs az embernek vaj a füle mögött, vagy csak simán nem üdözési mániás akkor lehet értelme használni ezeket a lehetőségeket.

Ti szeretitek az ilyen kártyákat, gyűjtögetéseket?

11 megjegyzés:

  1. Hervis, Kreatív Hobby, Alexandra, dm, Smart kártya, Supershop, Tesco, Ikea, Decathlon, Intersport is volt valamerre és egy lejárt Wasabis:D szeretem őket, de pl a Heavy Toolsban a barátnőmét használom:D oda nincs. Nem gyűjtöm szándékosan, de van, amelyiket 2 perc alatt odaadják, volt, amit igazán megérte, pl a dm-es, és van, hogy csak simán kitelik az időmből igényelni egyet, mert miért ne.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nincs nagy bajom velük. :) Van Smart kártya (tulajdonképpen a barátomé, de én szoktam használni), és a mekiben pl. le lehet enni a pontokat, mi csak oda használjuk. Van DM-es kártyám, és szerintem is megéri gyűjtögetni, még akkor is, ha csak ritkán használjuk a pontokat, én pl. két év után most használtam először arra, hogy be is váltsam. :) Anyuéknak van Cora-s bizalomkártyájuk, és mivel mindig ott vásárolnak be, ezért folyamatosan gyűlik, és nagyon sok minden van onnan pontokért. Persze van sok hülyeség is az ilyen katalógusokba, de egyszer pl. valami 5-6 részes Tefal-os edényeket tudtak a pontjaikért kiváltani, amit úgyse vettek volna meg bolti áron 20 ezrekért. Azóta is állandóan használják, mert tök jó. És tudom, sokan mondják, és igaz is, hogy ez nem ingyen van attól, hogy pontokért, hát mennyit költöttél te azért, hogy legyen x pontod. DE! Ha már egyszer úgyis elköltöd a pénzed, akkor miért ne gyűjtenéd a pontod, ha így még szerezhetsz is érte valamit? Szóval én nem vagyok ilyenek ellen. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is így gondolom, így is meg kell venni sok dolgot akkor már miért ne lenne előnyünk belőle. :D
    Mondjuk a tescós fila-táskás pontok miatt ölni tudnék, boldog-boldogtalan azt az oldaltáskát váltja ki. :D

    VálaszTörlés
  4. Igen, sokaknak van... de engem ez most nem zavar. Kellett valami viszonylag nagyobb méretű táska, amivel tudok majd egyetemre járni, és kaját meg mindenfélét lehet bele pakolni. Az edzőtáska pont jó méretű nekem... szóval nem érdekel, hogy mindenkinek van, mert nem fogok tizenererért venni másik táskát, mikor most volt erre lehetőség. Ahogyan az embereket ismerem, néhány hónap múlva senki nem fogja használni úgyse.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is vannak FILA táskáim, két bőrönd, egy edzőtáska, és egy kozmetikai táska is. :P Szerintem ez volt eddig a legjobb akció, amit a tesco kitalált, mert minőségi termékeket lehet kapni szinte ingyen, mindegyik táska nagyon jó és strapabíró.
    A dm-es pontokat gyűjtöm még, de állandóan otthon hagyom, és persze hogy akkor tudok bevásárolni, ha épp nincs nálam... de már igyekszem odafigyelni erre. Ezen kivül van még egy Douglasos törzsvásárlóim, meg egy Saxoo üzletes, ezek százalékos kedvezményt adnak. :)
    Amúgy megmosolyogtam, mikor írtad, hogy gyerekkorodban hogy odavoltál a felnőttek kártyáiért, én is mindig ezt csináltam, megtartottam a pénztárca papírjait, sőt, még el is kértem másoktól. xD De mikor Apukám azt mondta, hogy a felnőtteknek azért van annyi kártyájuk, mert hitelkártyák, és azokért törleszteni kell, és hogy inkább arra hajtsak, hogy pénzzel legyen tele a bukszám, ne kártyákkal, akkor leálltam. :DD

    VálaszTörlés
  6. Félreértitek nekem nem az összes Fila táskával van bajom, hanem ezzel: http://n2.vatera.hu/photos/39/f0/9e65_1_300.jpg
    A nyugdíjastól a 4 évesig mindenki ezzel nyomul. :D Elhiszem hogy baromi olcsó így, nyilván az különben nem lenne mindenkinél ott. :) De akkoris elmosolyodok mikor sétálok az utcán és minden második emberen ott lóg. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem DM, Tesco, IKEA, Douglas, McCafé, Libri meg taxi-kártya lapul a tárcámban, ezeket használom a legtöbbet. :) A Rossmann-pontokat is gyűjtöm, de ott még mindíg a régi matrica-ragasztgatós verzió működik, ezért azt annyira nem szeretem.

    Fila táska... Tényleg MINDENKINEK van már, minden outfithez és minden helyzetben használják. :/ Nem az a baj, hogy nem jó, hanem h tömegcucc lett. Leginkább az oldaltáska és a füles kis sporttáska. Ma láttam egy lányt a metrón, aki olyanban vitte a csivaváját. :D Na ez mindennek a teteje!!!!

    VálaszTörlés
  8. Ja, azt hittem az összes. :) Mondjuk tényleg ebből van a legtöbb. Csak ez olyan mütyür, hát szerintem ebbe alig fér valami. Nekem ez van: http://www.toplicit.com/uploaded/2011-6-7/radA406FFilasporttC383C2A1ska.jpg

    Persze ezt is sokan hordanak, de szerintem majd a sajátomra aggatok valamit, amitől egyedibb lesz. :D A budmil táskáimra is mindig tettem valami kis kulcstartót, és máris nem annyira tucat. :) Általában egy bárányka lógott a táskáimon. :D Szerintem megkeresem azt, és valahogy ráoperálom erre is. :D

    VálaszTörlés
  9. Az én Budmil táskámon is mindig lógott valami Nici plüss! :DDD

    VálaszTörlés
  10. Milyen paranoiás emberek vannak basszus, eszembe nem jutna, h vki azt csekkolgatja, h én mennyit vásárolok... :D
    Nekem csak Ikeás kártyám van, lusta vagyok követni az ilyen pontgyűjtős bizbaszokat :D

    VálaszTörlés
  11. Mindig elfelejtünk igényelni, pedig nagyon jó lenne a supershop kártya, mert ha nagyobb bevásárlás van, akkor anyukám ( meg amikor külön laktam én is ) spar-ban vagy kaisers-ben szokott, úgyhogy most már valamikor tényleg kitöltök egyet :)
    Nekem DM, Douglas meg Marionnaud kártyám van, meg egy ideig a Rossmann pontokat gyűjtöttem.

    VálaszTörlés