2011. február 12., szombat

Valentin-nap őrület

Már hetek óra mindenhol azt látom, hogy van aki készül rá, van aki kiakad tőle, van aki egyenesen utálja, gondoltam én is megosztom veletek, hogy mit gondolok róla.

Úgy vettem észre, hogy az emberek nagy többsége nem ünnepli, nem szereti, sőt kifejezetten utálja ezt a napot. Biztosan vannak akiknek egy rossz élmény fűződik hozzá, és okuk van rá, de a legtöbb embernél ez a már-már gyűlölet szerintem annyira furcsa. A legtöbbször előforduló érv, hogy a szerelmünket nem csak Valentin-napon kéne szeretni, hanem máskor is, és ez egy ostoba Amerikából átvett ünnep, aminek semmi értelme. Ezek az emberek vajon anyák napján is így gondolkoznak? Édesanyánkat sem csak azon a napon szeretjük, mégis szerintem mindenki ajándékoz valami apróságot, virágot, vagy ha nem is tud vele találkozni aznap, akkor is felhívja hogy boldog anyák napján kívánjon. Karácsony ugyanez, egyetértek azzal hogy nem csak ekkor kell szeretni a családot, de milyen lenne már odaállítani a rokonsághoz pofákat vágva, hogy ezt is csak a marketingesek találták ki.
Természetesen én sem értek egyet azzal, hogy vegyen az ember a másiknak egy negyvenkettedik szívecskét szorongató plüssrinocéroszt, hogy legyen még egy kerülgetni való porfogó a lakásban. Az is oké, hogy mondjuk egy pár megbeszéli, hogy "Figyu én ezt leszarom, ne legyen semmi extra, jó? Jó." De egy csoki, egy virág, egy vacsi miért ne férne bele?
(forrás: google)

Valahol azt olvastam hogy annak aki szerelmes minden nap Valentin-nap, ezért fölösleges ezzel hacacárézni. Fiatal korban lehet ez tényleg így van. :) Viszont azért a hétköznapok, munka, egyetem eléggé mókuskerékké tudja változtatni az életet, amibe szerintem jó egy kis extra romantika. Ismerek olyan párt akik minden hónapban igyekeznek egy olyan napot tartani, amikor elmennek vacsizni, kicsit romantikáznak. Ez szerintem tök jó! De sokszor az embernek nincs ideje erre, vagy lehet el is felejti, és ilyenkor meg eszébe jut, hogy basszus tényleg nem voltunk sehol hónapok óta, menjünk el valahova.

Nálunk a Valentin-nap alapból mindig naptárban jelölt nap, lévén barátom névnapja is egyben. :) Bálint hétfőn későig dolgozik, így tegnap adott nekem ajándékot, kaptam virágot és egy Joyt hogy legyen mit olvasgatnom, nagyon örültem neki. :)
Én pedig itthon úgy várom majd hétfőn este, hogy csinálok epres pezsgőkoktélt és veszek neki a kedvenc csokijából.

Sok kis apró romantikus ötlet van, ami nem kerül sok pénzbe és mégis figyelmes, Via több cikket is írt ebben a témában, szerintem érdemes elolvasni őket.

Természetesen tartom magam ahhoz, hogy mindenki azt és úgy csinál ahogy szeretné, de nem kell senki másra furcsán nézni azért mert ő mondjuk ünnepli a Valentin-napot (vagy melegítőben megy utcára, vagy szájon puszilja a kutyáját, vagy botsáskát tart, igazából ebből a szempontból én toleránsnak tartom magam).

Ti ünneplitek a Valentin-napot?

4 megjegyzés:

  1. Én teljesen egyetértek veled, nem értem az utálatot. Még ha valakinek nincs valakije és azért utálja, azt csak csak megértem, bár mi olyankor szingli estet csaptunk a csajokkal, nem szórtuk magunkba fordulva az átkokat :D
    Amúgy mi sem tartjuk túl nagyra, de azért én örülnék, ha csinálnánk valamit, majd meglátjuk mi lesz. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy linkeltél! :)

    Én kaptam fagyit (Haägen-Dazs) meg cserepes virágot, névnappal összekötve, úgyhogy hétfőn már csak puszi lesz. :) De akkor is tök jó, hogy gondolunk erre is. Tényleg a mókuskerék miatt fontos.

    VálaszTörlés
  3. Mi nem gyűlöljük, meg semmi ilyen, de az 5 év alatt sosem tartottunk Valentin-napot. :) Igazából nincs konkrét ok, hogy miért... valszeg mert szinte minden héten kapok tőle csokit, vagy valamilyen édességet, meg én is szoktam csak úgy venni neki valamit, ha betévedek egy boltba.

    Nekem inkább az volt mindig a fura, hogyha valakinek nem volt párja az ismerőseim közül Valentin-nap környékén, az teljesen ki volt akadva, nyavalygott, stb... Minek? Felesleges rinyálásnak tartom a részükről, semmi értelme.

    VálaszTörlés
  4. Tök egyetértek Veled, Bogi.
    Én mondjuk a túlzásba vitt ünneplést se értem, elég vicces, h minden televan idióta szivecskés cuccokkal :D De azért sztem énis csinálok vmi vacsit barátomnak meg veszek neki csokit, nem mintha ezt nem tenné meg az ember olykor Valentin-naptól függetlenül, de sztem ennyi figyelmesség nem árt^^

    VálaszTörlés