2013. április 12., péntek

TAG - Szépségápolási dolgok, amikben béna vagyok


Youtube-on kering mostanában ez a tag, "beauty things I suck at" címmel. Biztosan lejött már nektek, hogy én abszolút nem hajtok a tökéletességre, nem is próbálom azt mutatni hogy az lennék, de azért a beauty világ, különösen külföldi vloggerek esetében ez teljesen más. Nem csodálom, hogy ilyen népszerűek ezek a videók, bejegyzések, mert az átlagos földi halandó - azaz mi - megnyugodhat, hogy a csilli-villi vlogger sem mindenható és ő is bénázik. Ráadásul még be is vallja. :)

Na én nyilván nem foglak titeket azzal meglepni, hogy szerencsétlenkedek bizonyos dolgokban, de mókásnak tartom ezt a taget, ezért szívesen kitöltöm. 

(kép: innen)

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


1. Folyékony szemhéjtus felvitele


Sok videóban benne van, mint kritikus pont. Egyszer próbáltam talán összesen, de annyira szerencsétlen voltam, hogy nem is akartam sosem folyékonyat venni magamnak. Túl remegős a kezem. És ha már tus, akkor...


2. Két egyforma tusvonal húzása

Általában a következő jelenet játszódik le nálunk a fürdőben tusvonalas napokon: Az egyik szememen csinálok egy gyönyörűtökéletesLisaEldridgesemhúzszebbet tusvonalat. Na és akkor a másikra kéne egy ugyanilyen. Az kicsit csálé lesz, ezért nagyobbra kell csinálnom. Hogy egyforma legyen, a másikon is nagyítok, de az túl nagy lett, ezért a másikon is kell megint, és így tovább egész odáig jutok, hogy Amy Winehouse lett belőlem Dita Von Teese helyett. Szerencsére mostanában már kicsit ügyesebb vagyok, de párszor már moshattam le az egész sminkemet a bénázásom miatt.

3. Hajgöndörítés

Sosem értettem milyen áldás van azokon az embereken, akik ha göndörítésnél leválasztják a tincseket akkor félre tudják tenni a már loknis kész verziókat és nem keverik össze a még sima szénakazallal. Én mindig olyan szépen feltűzöm, részekre választom a loboncomat de hiába dobom hátra a göndört és próbálom elől tartani a simákat mindig keverednek a dolgok és sosem lesz tökéletes az egész. 

4. Kontúrozás

Elméletben szuperül tudom, mivel és hogyan kéne kontúroznom, de a gyakorlatban akárhányszor nekiállok az lesz a végeredmény, hogy  úgy nézek ki mint akinek átmentek az arcán egy tábla olvadt Milkával. Maradok kerek fejű, mert a kontúrozás nem megy. Egyszer az orromon próbáltam ki, milyen lenne kicsit vékonyabban, Ron Weasley lett belőlem. 

5. Smink igazítása napközben

Mindig hordok magammal kis tükröt, szájfényt, rúzst, de szinte soha nem állok neki igazítani a sminkemen nyilvános helyen. Tudom, hogy teljesen normális látvány női mosdóban sminkelő nőket látni, és egyáltalán nem nézem hülyének azt aki ezt teszi, de nekem valahogy hülye érzésem van tőle. Ha lenyalogattam a számról a színt így jártam. 

6. Rúzsozás úgy egyébként

Sosem teljes a sminkem, pontosabban elég ritka hogy az. Sokszor pont amiatt, mert úgyis lenyalogatom már fel sem teszek semmit az ajkaimra. Vagy akarnék, csak mindig a pulcsihúzás utáni időben tenném meg, de végül elfelejtkezem róla. 

7. Körmök szabályos reszelése

Tudom, hogy alapvetően csak egy irányba lehetne húzogatni a reszelőt, hogy ne törjem meg a köröm folytonosságát (vagy mi), de én mindig oda-vissza reszelek. Mondjuk igaz, hogy a körömvégekhez sosem nyúlok így, ott csipeszt használok, oldalt szoktam néha reszelni. 

8. Pattanások nem piszkálása

Tele van vele minden, hogy ha van is az emberen egy pattanás, azt tessék békén hagyni, majd elmúlik magától. Hát én nem tudnék úgy megmaradni, hogy van rajtam egy meggyűlt gennyes izé és otthagyom. Kitisztítom, 2 nap múlva ott sincs, egyébként meg napokig nézegethetném. 

Most ennyit sikerült összegyűjtenem, így is több mint amennyit gondoltam mikor belekezdtem a bejegyzés írásába. :D

Ti mivel szerencsétlenkedtek, ha szépségápolásról van szó?

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett ez a poszt! A kontúrozással kb. én is így vagyok, de azért jót nevettem a Milkás hasonlaton :DD

    VálaszTörlés
  2. Hát a nyolc pontból öt rám is igaz :D cicás tusvonalat egyformára húzni csak akkor tudok, ha van időm szöszmötölni vele, a szép kontúrhoz szintén idő kell. Nekem a sminkigazítással ott gyűlik meg a bajom, hogy hülyén érzem magam, ha előkapom a mattító lapokat, ezt élesben még senkinél sem láttam. És rúzst is kennék ezerrel a fejemre, de nagyon sokat iszok napközben, üvegből, ami nem igen barátja a rúzsnak...:( A pattanásokkal meg totál úgy vagyok, mint Te!

    VálaszTörlés
  3. Inkább az a kérdés, miben nem vagyok béna... lássuk.

    -tusvonal minden tekintetben - nem egyforma, cicásat sosem tudok húzni, folyékony tussal remegő kéz miatt nagyon nehezen tudok dolgozni
    -pirosítás pigmentáltabb pirosítóval (meg kell tanulnom könnyebb mozdulatokkal dolgozni, mert így elég bohócos az eredmény)
    -úgy általában sötétebb színt felvinni a külső V-be... valahogy mindig sikerül túlzottan kivinnem és túlzottan levinnem... lehet, megpróbálkozom majd a celluxos megoldással, hogy szép legyen a külső ív
    -körömlakkozás, főleg jobb kézen... remeg a kezem folyton, főleg a bal... (meg úgy általában nem vagyok elég türelmes a száradáshoz, és persze mindig a lakkozás befejezése után kezdek el viszketni meg kell kimennem a mosdóba...)
    -hajügyben szinte bármi... mondjuk én nem is merek túl sok terméket használni a hajamra, egyenesíteni meg göndöríteni nem is szoktam, mert baromi érzékeny... fonni meg csak az egyszerű fonást tudom, de az sem mindig sikerül hátul. Ja, és a szépen beszárítás sem működik, mert túl rövid a karom a hosszabb hajamhoz, hogy mindenhol szép legyen
    -a legtöbb folyékony termék adagolása... általában túl sokat nyomok ki, mert megszalad :D. (pl. naptej, alapozó, körömlakklemosó)
    -sminkigazítás és parfümözés napközben... valamikor nincs rá idő és mód... ha nagyon muszáj, akkor BKV-n szoktam rúzsozni, ajakápolózni, de ott is elég fura érzés... aztán egyetemi órán pl. nyilván nem fogok :D.
    -a pattanásnyomkodás is megvan nálam
    És ami inkább kényelmességből, lustaságból fakad:
    -rendszeresen krémezni, testápolózni, arc- és testradírozni
    -nem tisztítom olyan gyakram az ecseteimet, mint ahogyan kellene

    VálaszTörlés