2013. április 22., hétfő

Organic Beauty Workshopon jártam

Szombaton a Beauty.hu webáruház által rendezett workshopon jártam, erről mesélnék nektek egy kicsit.  Két ausztrál cég előadását hallgattuk meg a blogger lányokkal, az egyik a Jasmin Organics, ami inkább a bio arcápolási termékekre fókuszál, a másik pedig a Zuii Organic, akik bio sminktermékeket forgalmaznak. 



Első körben a Jasmin Organics munkatársa tartott nekünk egy nagyon jó kis előadást arról, mit is jelent az, hogy valami 100%-ig természetes, mi az hogy organikus, és honnan tudhatjuk, hogy valami valóban az-e, aminek hirdetik. Igyekszem nektek összefoglalni, hogy miről is volt szó, mi az amit szerintem érdemes megjegyezni. 

Először is, hogy mit nevezhetünk természetes terméknek: egy olyan termék lehet 100%-ig természetes, ami nem tartalmaz semmilyen szintetikus anyagot. Ahhoz, hogy ezt kiszűrjük, elég csak átolvasni a termékek összetevő-listáját. Erre amúgy sem baj egyébként, ha rászokik az ember, nem csak sminkek esetében, hanem élelmiszer vásárlásakor is. Ha természetes dolgot tartunk a kezükben, akkor minden összetevő érthető lesz, valamilyen növény névvel vagy kivonattal találkozunk. Ha kémiai hangzású dolgokat látunk, esetleg rövidítéseket, akkor gyanús lehet a dolog. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra! 


Organikus, tehát bio akkor lesz egy termék, ha a föld, amiben az alapanyagokaz termesztették nem lett műtrágyázva, a növény nem lett permetezve, és a gyár ahol előállították a termékeket sem vegyszerek által van takarítva, fertőtlenítve. Bizonyítottan organikus egy márka/termék akkor, ha egy független bizottság megállapítja, hogy a kritériumoknak valóban megfelel az adott üzem, környezet. Ezek bizonyítására különböző minősítések léteznek: 


A leggyakoribb tévhit természetes termékekkel kapcsolatban az, hogy gyorsabban romlanak a szintetikus társaiknál. Ez nem feltétlenül igaz, sőt, hűtőben sem kell őket tartani. Vannak természetes tartósítók is, bár arra figyelni kell - mondjuk a nem 100%-ban természetes termékeknél is -, hogy ne nyúlkáljunk kézzel semmibe, mert ezzel növeljük a kórokozók bejutásának esélyét. 

A Jasminnak van egy babáknak és kismamáknak szóló vonala is, ha esetleg valakit érdekel, ezek is mind 100%-ban természetes összetevőkből készültek, és 99%-ban organikusak is. Megszaglásztam és nézegettem pár dolgot, és nagyon szimpatikus termékekről van szó. Vannak illóolaj-keverékek, amiket külön a vajúdáshoz és a gyermekágyi időszakhoz fejlesztettek ki! :)

A Zuii Organic sminkese inkább egy gyakorlati bemutatót tartott, Zsófin láthattuk élesben, hogy mit is tudnak a termékeik. A sminkek náluk is 100%-ban természetesek, de nem mindenük vegán, bizonyos színek megvalósításához szükség van állati eredetű alapanyagok felhasználására. Itt mondjuk nem frissen levágott kis őzikék vérére kell gondolni, hanem mondjuk a vörös tetű lárváira. A sminktermékek meglepően pigmentáltak voltak, sajnos azt viszont nem tudtuk meg, hogy miket használnak például egy koromfekete létrehozásánál, mert üzleti titok. :( 

Szépségek



Szorgalmas bloggerlánykák

Mindenki kapott egy ajándék rúzst, nekem a Pink Flesh fantázianevűt rejtette a csomagom, ami egy nagyon szép, nem sápasztó nude. Kicsit még tesztelem, aztán írok róla külön is. :) Kaptunk még egy sminktanácsadásra szóló kupont is, nagyon várom már hogy menjek, a korábbi tapasztalataimnál remélem már csak jobbakat fogok szerezni. :D 

A Jasmintól pedig egy arckezelésre beváltható vouchert kaptunk, aminek megint csak nagyon örülök, egyre közelebb az esküvő (96 nap, ÚRISTEN) és igazán rám fér már egy személyre szabott kis kényeztetés. 

Ennyi történt velem szombaton, én nagyon jól éreztem magam, és jó volt végre élőben is találkozni azokkal a bloggerekkel, akiket már évek óta olvasok és szeretek. :)

Ti ismeritek ezeket a márkákat? Próbáltatok már organikus arcápoló termékeket?

2 megjegyzés:

  1. ha nem bánod, elmentettem ezeket a képeket:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy, átküldjem őket emailben vízjel nélkül? Van még több is! :)

      Törlés