2012. július 31., kedd

Filmajánló XIV. - A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises)

Szerintem ez a film a mostani időszak legjobban várt filmje a Bosszúállók mellett. Mi csak vasárnap tudtuk megnézni, és nagyon izgultam hogy nehogy véletlenül valahol spoilerbe fussak és elrontsa az egészet. Megígérem én is teljesen spoilermentesen fogom róla megírni a véleményemet. 

Azt előre elmondom, hogy nekem a Nolan-féle Batman filmek is tetszenek ugyan, de a másik képregényből készült verziók közelebb állnak a szívemhez. Ez lehet azért is, mert azok mentek gyerekkoromban, valahogy képregényebbek voltak, nem ennyire darkosak. Ettől függetlenül a sötét lovagos filmeket is csípem, csak kicsit máshogyan, na. :)

(kép: innen)

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Én kicsit a film elején el voltam veszve, nagyon régen láttam már a legutóbbi részt és csak félig emlékeztem arra hogy mi történt. Ebből adódóan nem tudtam teljesen visszaidézni hogy mikre utalgatnak, miért sántikál és vonult vissza Wayne. Aztán szépen lassan visszatért az emlékezetem (meg összesutyorogtunk Bálinttal és elmagyarázta nekem, a kiselefántnak :D) és felfogtam a dolgokat. Az egész filmben egy dolog van, ami nekem kicsit fura és nem tudom hova tenni, ez pedig Bane hangja. Az egy dolog hogy nem lehet érteni rendesen (örültem is utólag, hogy nem eredeti nyelvű vetítésre mentünk hanem volt magyar felirat is), de nekem túl kedves-bohócos, vagy nem tudom. Ránézésre annyira morbid, de ahogy megszólal olyan mint a cirkuszi humorista Darth Vader hangon megszólalva. Persze ez biztosan a koncepció része volt, mert rászóltak volna Tom Hardyra hogy ne szórakozzon már, csak az én fejemben nem jött össze a hanggal a kinézet. Az már csak az én saját véleményem, hogy nekem ez a Bane sokkal jobban tetszik, de mondom ez már a gyerekkor miatt is lehet. Ha meg tudom szerezni lehet elolvasom mind a két képregényt, mert az én fejemben most tök kusza volt minden, ugyanis a Sötét lovagos Bane-nek teljesen más a múltja mint a Mindörökké Batmanes Bane-nek és csak kapkodtam a fejem hogy jaj mi van. 

A történet egyébként nekem nagyon tetszett, volt benne váratlan csavar, epic Batmanes háztetőn-álldigálás, minden amitől nekem az lett a film végén az első mondat ami eszembe jutott, hogy "Batman a legbadassebb szuperhős, ő a kedvencem". 

Ha valaki olyan érzelgős mint én vigyen magával zsepit. Ja, és ne akarjatok film közben popcornt enni mert nem lehet, én minden idegszálammal a vásznat néztem, néha azt vettem észre, hogy a két kezemmel fogom be a számat annyira izgulok és figyelem a dolgokat. (Ettől függetlenül nálam egy pisiszünet belefért, de én turbópisilő vagyok, Bálint sosem hiszi el hogy ennyi idő alatt végezni tudok. Azt bevallom hogy oda-vissza is futottam, nem akartam sok dologról lemaradni.)

Úgy vagyok vele, mint a Men In Blackkel, tökéletes befejezése volt a történetnek. Aki szereti Batmant nézze meg, de gondolom most már az is elmegy rá aki annyira nem is, mert körbe van ugrálva nagyon a film. :) 

Ti láttátok már a filmet? Szerettétek?

6 megjegyzés:

  1. Én is vasárnap néztem meg. :) Hatalmas Nolan-rajongó vagyok, az összes filmjét nagyon szeretem, vártam ezt is vagy fél éve. :D
    Kicsit más a véleményem, mint neked: engem valahogy nem kötött le annyira a sztorija, a színészi játék és a látvány vitte az egészet. A macskanő karaktere - szerintem - gyenge volt, engem nem hatott meg különösebben. A Nolan-féle csavar viszont megint ütött. :D
    Összességében nagyon tetszett, kár h nem lesz több... :S ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod Catwoman annyira jellegtelen volt végig hogy a bejegyzés közben eszembe sem jutott megemlíteni. :D

      Törlés
  2. Hmm, én még anno a 2. Nolan-féle Batman filmet láttam, azt is erős kényszer hatása alatt néztem végig, de nem nyűgözött le. A korábbi verziókat sem láttam, az első filmet se, és úgy igazán ez se hoz lázba, de valószínűleg meg fogom nézni, ha másért nem is, hát azért, hogy bővítsem a látóköröm. Valószínű az én esetemben az is közrejátszik, hogy abszolút Marvel fan vagyok, azokat a képregényeket olvastam nagyon sokáig, és abban a világban érzem "jól" magam. :D A DC-ből meg mindig pont Batman volt, aki ellenszenvet váltott ki belőlem. Na, majd meglátjuk, hogy ez a film mit vált ki. :D

    VálaszTörlés
  3. hihetetlenül vártam ezt a filmet, nagyjából azóta, mióta megnéztem az előzőt. Nolan fantasztikus rendező, Christian Bale pedig a kedvenc színészeim közt szerepel, még sosem okozott csalódást és szinte minden filmjét láttam. a nyarat Spanyolországban töltöm, de úgy döntöttem ez nem jelenthet akadályt, elmegyek az eredeti nyelvű vetítésre. nagyon nehezemre esik ezt így leírni, de én úgy érzem csalódtam. ennek valószínűleg az is az oka, hogy én valami hatalmas dologra számítottam, Nolan is próbálta túlszárnyalni az előző részt és szerintem ez végig érezhető volt, tele volt ilyen túlzásokkal meg erőlködéssel ill. elcsépelt klisékkel ami engem nagyon zavart... :( számomra már a film rendezése közben is nyilvánvaló volt, hogy habár kisülhet ebből is egy nagyon jó kis film, Heath Ledger Joker alakítását NEM lehet überelni. viszont pont ezért le a kalappal Nolan előtt, mert ez tényleg nem kis kihívás volt számára és ahhoz képest jól teljesített ismét. Bane karaktere nekem nagyon bejött, körülbelül ez vitte nálam a filmet, no meg Bale már megszokott szuper alakítása. írtad, hogy nem nagyon ettél popcornt, annyira izgultál végig, hát én őszintén szólva azért nem nagyon mertem enni, mert így is kb totál érthetetlen volt néhol számomra, hogy ugyan mit is morog a maszkos barátunk az álarc alatt... nekem a hangjával amúgy nem volt bajom, ilyen tipikusan idegbeteg állat benyomását keltette.. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ledger Jokerétől mindenki a gatyájába pottyantott, én ezt abszolút nem értem, szerintem semmi olyan elképesztő nem volt az alakításában. :$ Színész, tucatnyi más színész is él aki legalább ilyen jól dolgozik.

      Törlés
  4. A Bane-hanjga témához nem igazán tudok hozzászólni, mert szinkronosan láttam (bár szívesebben néztem volna feliratosan) úgy rendben volt és kellően félelmetes. Szerintem abszolút felülmúlta az előző filmet, nekem valahogy jobban tetszett. Egy percig sem unatkoztam a film közben, végig volt min agyalni a színészek pedig egytől egyig fantasztikusak voltak. Amikor kijöttem a moziból legszívesebben rohantam volna a pénztárhoz és vettem volna a jegyet a következő időpontra. :D

    VálaszTörlés