2012. június 27., szerda

Ismerj meg jobban! - TAG

Már egy ideje nem töltöttem ki tageket, de most találtam egyet aminek szívesen nekiállok. Úgy érzem alapból sok dolgot meg szoktam veletek osztani, bőven többet mintha mondjuk tematikus gasztro- vagy beauty blogot írnék, de azért így is kitöltöm, mindig akadnak új dolgok, amikről eddig nem beszéltem.

1. Kiről lettél elnevezve?
Éveken keresztül nem tudtam, hogy miért lettem Boglárka, igazából nem is gondoltam, hogy van valami története. Aztán pár éve valahogy szóba került anyuval. Szüleim a keresztszüleimmel már elég régóta jóban voltak. Keresztanyám terhes lett, és eldöntötték, hogy ha lány lesz Boglárka lesz. Sajnos az a kisbaba elment, a következőt pedig már nem akarta így hívni, mert a korábbira emlékeztette volna. Mikor anya velem volt terhes és neveken gondolkoztak eszébe jutott a Boglárka, és hogy mennyire tetszik neki. Megkérdezte keresztanyut, hogy zavarná-e, ha Bogi leszek ha lány leszek. Azt mondta nem, így lettem én Bogi, és így lett a keresztanyám szó szerint is a keresztanyám. :)

Anyakönyvezve csak ez a nevem van, de nem hivatalosan még Terézia is vagyok. Ez úgy "ragadt rám", hogy mikor anyuék vittek keresztelni a pap nem akart megkeresztelni mondván hogy a Boglárkának nincsen szentje, ezért anyuék gyorsan kitalálták, hogy a második nevem igazából Terézia. Ezt a dédmamám után kaptam, de sosem használtam.

2. Mikor sírtál utoljára?
Ma délelőtt, ezen. Mindenen képes vagyok sírni amúgy. :)

3. Vannak gyerekeid?
Egyelőre csak szőrösek, de szeretnék majd sajátot is.

4. Ha egy másik ember lennél, barátkoznál-e önmagaddal?
Ez érdekes kérdés, mert ha más lennék akkor már nem lennék önmagam, tehát nem tudom ezt rendesen eldönteni. Eltekintve ettől azt mondanám persze, elég furcsa viszonyban lehet az az ember önmagával, aki erre a kérdésre nemmel válaszol. Hülye vagyok meg van sok rossz tulajdonságom, de alapvetően szerethetőnek tartom magam.

5. Gyakran vagy szarkasztikus?
Állandóan.


6. Bunjee-jumpingolnál?
Nem. A szabadeséssel nincs gondom, ejtőernyőzést például szívesen kipróbálnám. A problémám a bunjee-jumpinggal az, hogy a kötél visszaránt és utána szabadon csapódok jobbra-balra, ez utóbbi pedig egy régi rémálmom. Nem szeretném átélni.

7. Melyik a kedvenc gabonapelyhed?
Nem szoktam ilyesmiket enni, csak natúr müzli van itthon. Régen nagyon szerettem egyébként a csokigolyókat, és a sima mezei kukoricapehely is finom.

8. Mi az első dolog amit megnézel/ami feltűnik másokon?
Mostanában a szem azt hiszem.

9. Milyen színű a szemed? 
Színváltós, bár az esetek nagy részében kék. Gyerekkoromban tényleg nagyon gyakran változott a színe, alapból szürkés-kék volt, ha nagyon boldog voltam kék, néha zöldes, ha szomorú szürke. Most beállt a szürkés-kékre, elég ritkán változik már.
Régi kép, de mostanában is ilyen.

10. Ijesztő filmek, vagy happy end?
Szerintem egy ijesztő filmnek is lehet jó befejezése, és egy nem ijesztőnek is szomorú, emiatt nem teljesen értem, hogy a kérdés mire vonatkozik. Mondjuk arra, hogy szeretem-e a horrort? Nem. Régen sokat néztem, aztán a Silent hilles moziélményem betette nálam a kaput, azóta moziban semmilyen horrort nem vagyok hajlandó nézni, és itthon sem nagyon veszünk elő hasonló filmeket. Kinőttem belőle, már nem szórakoztat hogy félek, nagyon be tudok tojni és rettegek napokig, nincs erre szükségem.

11. Kedvenc illatok?
Eső, fenyőerdő, fahéj, és alvókutyaillat. Ez utóbbi nem túl körbeírható, Panda hasának van nagyon finom illata reggelente. :)

12. Nyár vagy tél?
Tél. Nem szeretem a meleget. Télen plusz egy harisnya, plusz egy pulcsi és boldog vagyok, de nyáron a bőrömet nem tudom már levenni. Ezért is akarok északra menni, a tél szép, a tél jó.

13. Számítógép vagy tv?
Nem is nézek tv-t. :) Van ugyan itthon, de mióta nincsenek tehetségkutatók egyszer nem lett bekapcsolva, és igazából azokat is lehet a gépen nézni, szóval csak dísznek/porfogónak van.

14. Mi volt a legtávolibb hely, ahova eljutottál?
USA.

15. Van valamilyen különleges képességed?
Nem tudok róla. Az állatok nagyon szeretnek, de ez nem tudom mennyire képesség. Szellemet láttam már, de ez sem olyan különleges szerintem.
Ó, egy eszembe jutott. Bárkit képes vagyok egy perc alatt baromira felbosszantani. Vagy ez nem ér? :D

16. Hol születtél?
Szombathelyen.

17. Milyen hobbijaid vannak?
Régen fuvoláztam, a hangszer megvan az idő és a társaság már nincs, úgyhogy el van szépen téve. Mostanában a blogolást mondanám, főzés, filmnézés, sorozatozás, semmi különleges. :)

18. Van háziállatod?
Rupert az aranyhörcsög és Panda a mopsz. :)


19. Kedvenc filmek?
Jaj ha én ezt most elkezdem. A teljesség igénye nélkül: Becstelen brigatyk, A falu, Harcosok klubja, Transformers, Forrest Gump, Gyalog galopp, Macskafogó, In Bruges (nem vagyok hajlandó a magyar címét leírni, méltatlan), Austin Powers filmek, Up!, Oscar, Ponyvaregény, X-menek, Más világ, Watchmen, A köd, A király beszéde, A herceg menyasszonya, Ötödik elem, V mint vérbosszú, Lesz egy még ígyse, A pokolból, Igazából szerelem, Holiday, Szerelmünk lapjai, Végtelen történet, Egy hulla, egy falafel és a többiek, Dogma.

20. Van testvéred?
Egy nővérem, biztos ismeritek. :)

21. Mi leszel ha nagy leszel?
Szülésznő.

Kitöltitek? :)

3 megjegyzés:

  1. Én is ilyen vagyok egyébként, mindenen bőgök, nyilván azon is, amit mutattál :) És az a mopsz ^^
    Ahogy olvasom a filmes listádat, jövök rá, hogy mennyi filmet kihagytam az enyémből...

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ismeretlenük leveredtem a blogodra. sokáig én is szülésznő akartam lenni, de máshogy alakult az élet.
    Aranyos a kutyusod, én a mi kutyáink hasát nem nagyon, a fülüket viszont állandóan szaglászom. :D Volt egy németjuci, akinek mindig orgonaillatú volt a füle töve, nem tudom miért.:) A labié mézillatú, a többiekét nem tudom leírni, de jó. :D A tappancsokat is jó szimatolgatni, merre jártak.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt olvasni, újabb dolgokat megtudni. :) Szeretem az ilyen TAG-okat. ^^
    Az állatkáid nagyon aranyosak. Nekem is van négy hörcsögöm. :)
    Én is kitöltöttem: http://vaniliamamor.blogspot.ro/2012/08/tag-ismerj-meg-jobban.html

    VálaszTörlés