2012. június 19., kedd

Garnier BB krém

Nagyjából két hónapja jelent meg mindenhol a Garnier BB krém reklámja. Őszintén megmondom engem eléggé zavart hogy bárhova mentem, a buszmegállók összes reklámfelületén tolták az arcukba a terméküket. Lehet csak én működöm ellentétesen, de bennem az ilyen fajta marketing mindig inkább ellenszenvet váltott ki. Ha ennyire akarjátok, csak azért sem veszem meg, már csak dacból sem. Valamilyen magazinban kaptam egy mintát belőle és akkor sem voltam lenyűgözve. Aztán nagyjából egy hónapja anya hívott, hogy kapott egyet egy ismerősétől, de ő nem használ ilyesmit, úgyhogy nekem adja ha érdekel. Először vonakodtam, de végülis elfogadtam és azóta tesztelgetem, hogy lehessen róla átfogóbb véleményem is. 

Az nyilván tudjátok, hogy már lassan egy éve a Skinfood mushroom BB krémet használom - és nagyon szeretem - úgyhogy nagyjából összehasonlítási alapom is van, bár bőven nem annyi mint egy beauty bloggernek.
A krém csomagolása semmi különös, bár elég nagy betűkkel rajta van hogy BB krém, nincs megmagyarázva, hogy mi is ez, magyarul már színezett hidratálóként emlegetik. 24 órás hidratálást ígérnek, egységes és ragyogó bőrszínt, és SPF 15-öt is tartalmaz a krém. A doboz hátulján már az olvasható, hogy ez  "a BB (Beauty Balzsam) krémek ihlette Miracle Skin Perfector". Kicsit úgy érzem ez már annak betudható, hogy ha valaki próbálná összehasonlítani a koreai krémekkel akkor mondhassák, hogy ezt csak azok ihlették, nem olyat akartak készíteni. Van benne C-vitamin, ásványi pigment, és megint kiemelik az SPF-et, amit én kicsit keveslek egyébként. Használathoz ennyit írnak: "A BB krémet (most akkor az, vagy nem az?) használja úgy, mint az általános hidratálóját, megtisztított arcbőrre. A tökéletes fedés érdekében alkalmazza több rétegben."

A tubus szerintem a tipikus Garnier-minimál, designra teljesen olyan mint a színezett golyós szemkörnyékápoló. Én ezen mondjuk változtattam volna, ha már ennyire új és innovatív dologgal rukkolok elő akkor a csomagoláson is dobok egy kicsit, hogy azzal is mutassam, hogy itt teljesen másról van szó. 50 ml termék van benne, ami rengeteg, szerintem sosem fog elfogyni. A kupak teljesen jól záródik, a krém higiénikusan kinyerhető a tubusból, viszont vigyázni kell, mert könnyű túl sok krémet kinyomni, amivel utána már nem tudunk mit kezdeni és kárba vész. 

Úgy tudom itthon két szín kapható, nekem a világos van meg, de úgy érzem még ez is kicsit sötét nekem. Az mondjuk igaz, hogy nekem extrém világos bőröm van, egy átlagos bőrszínű lánynak valószínűleg semmi gondja nem lesz a színnel. Ha viszont gondosan eldolgozom, akkor nem feltűnő a különbség. Állagra teljesen olyan mint egy arckrém, az illata gyümölcsös, eléggé erős de feltéve nem érződik. Engem a Balea gyümölcssavas tonikjára emlékeztet. Felvitelkor ragadós, és ez sajnos beszívódás után sem szűnik meg teljesen. Nekem normál, néha vegyes bőröm van, egyáltalán nem olajos, de ezzel a krémmel az arcomon sokszor éreztem magam csillogónak, olajosnak, bár ránézésre ez nem mindig látszódott. Nem szárad mattra, púderezni mindenképpen kell, ami nekem 3-4 óra után átfényesedett. Tény, hogy már meleg van és ez is biztosan közrejátszik. 

A fedését közepes körülinek mondanám, a hegekkel és pirosságokkal nagyjából elbánik (a képen a szívecske alatt láthattok egy ezer éves heget, azért halványított rajta rendesen), de pattanásokkal és sötétebb hegekkel már nem tud mit kezdeni. Nekem ebből a szempontból jó, mert elég ritkán jönnek rajtam ki pattanások, úgyhogy egy átlagos napon ez a fedés nekem bőven tökéletes, de ha nektek problémásabb a bőrötök akkor nem biztos hogy beválik. A csomagoláson azt írják, hogy a jobb fedés érdekében több rétegben vigyük fel a krémet. Én ettől óva intenék mindenkit, bár tény hogy nem próbáltam, de ha egy rétegben is érzem, hogy van az arcomon valami, akkor több rétegtől egyenesen megőrülnék. 

Összességében szerintem nem rossz ez a krém, ár-érték arányban egyenesen verhetetlen (50 ml-t 2000-3000 Ft körül megkapunk). Tehettek volna bele szerintem több fényvédőt is, de legalább van benne. Én szerintem most félreteszem és télen fogom újra elővenni, mert most hogy itt a kánikula fél óra alatt lefolyik az arcomról, és azt SPF sem elég nekem. Azzal egyetértek, hogy színezett hidratálónak nevezik, mert viselni is olyan, és tudásában sem több szerintem egy színezett hidratálónál. 

Kinek ajánlom: Szárazabb bőrűeknek, vagy normál/vegyesnek télen, akik nem szenvednek pattanásoktól, és még fiatalok, nem vágynak ránctalanító és egyéb más hatásokra egy krémben.

Külföldön egyébként már kapható olajmentes változatban is, talán hozzánk is behozzák majd.

Ti próbáltátok a Garnier BB krémjét? Mit gondoltok róla?

2 megjegyzés:

  1. Ma láttam dm-ben az olajmentes változatot, árban ugyanannyi, csak 10ml-rel kevesebb van benne.

    VálaszTörlés