2012. június 20., szerda

Esküvői inspirációk III. - Smink

Az esküvőn általában még azok a menyasszonyok is sminket viselnek, akik alapesetben nem szoktak semmi ilyesmit használni a hétköznapokban. Ennek köszönhetően a ruha mellett nagy kérdés a smink is, milyen legyen, ki csinálja, satöbbi. Én most nem szeretnék egy teljes átfogó bejegyzést írni az esküvői sminkről, szerintem lehetetlen is minden stílust és módszert számba venni. Összegyűjtöttem pár képet és megosztom az én elképzelésemet arról, hogy milyen szerintem a tökéletes esküvői smink. A végén pedig kis extraként csinálok egy listát, hogy szerintem mik azok a dolgok, amiket fontos magunknál (tanúnál, anyukánál) tartani egész nap, hátha szükség lesz rájuk. :)

Annak idején nagy híre ment, hogy Kate Middleton maga készítette a sminkjét a nagy napon, arra hivatkozva, hogy nem szeretne máshogy kinézni mint a hétköznapokon, szeretné ha William ráismerne. Szerintem ez egy nagyon okos gondolat, és ha nem is arra ösztönöz minket, hogy igenis álljunk neki remegő kézzel tusvonalat húzni, de arra felhívja a figyelmet, hogy a párunk ahhoz fog hozzámenni, akit eddig is ismert.  Ha sosem viseltünk vastag tusvonalat nem most van itt az ideje a prototípusnak, legyünk olyanok mint egyébként is, csak a sminknek köszönhetően kicsit szebb kivitelben. :)
Elég népszerű - főleg itthon, Pinteresten például egyáltalán nem jellemző - a strasszos smink, szemzugtól egészen kifelé kövecskékkel kirakva, én őszintén megmondom nekem ez nem tetszik, szerintem a természetes smink mutat a legszebben egy menyasszonyon. Talán amiatt is érzek így, mert alapvetően az ara azért van fehérben, mert az a tisztaságot jelképezi, ezt nekem kicsit torzítja a diszkógömb smink. 






Nekem már kicsit túl fényes, de a színek nagyon szépek
Általában azt vettem észre, hogy nekem azok a sminkek tetszenek igazán, ahol inkább a szem hangsúlyos. Okosak azt mondták, hogy a szem a lélek tükre, ha azt kihangsúlyozzuk az esküvőre akkor igazán szép összhatást érünk el. Nem vagyok nagy műszempilla-rajongó, konkrétan még soha nem volt még a közelemben sem műszempilla, de az esküvőre mindenképpen szeretnék, mert nagyon megnyitja a tekintetet. Szemhéjpúder tekintetében én preferálom a természetes színeket, mivel a dekorációnk barack színű lesz, lehet ez a sminkemen is vissza fog köszönni. Semmiképpen nem szeretnék csillámokat, még a gyöngyházfényben sem vagyok biztos. Nagyon szeretem a matt szemhéjpúdereket, valószínűleg az esküvőre is azt választok majd. 

Step by step, nagyon könnyen elkészíthető
 
Egyik kedvencem :)







Nagyon szeretem a tusvonalat, de az esküvőre nem biztos hogy ennyi tömény feketét kennék a szememre. Azért az esküvő egy 14-16 órás folyamatos talpon állás, táncolás, melegben fotózás, hiába tartós és vízálló sok tus szerintem én simán elkenném. Ettől függetlenül nagyon tetszenek az ilyen sminkek is. 

Rúzs/szájfény kérdésben én abszolút a natúr és a nincs-is-semmi-a-számon között mozgok. Egyrészt enni és inni fogok sokat, másrészt meg Bálintot (és sok egyéb rokont és ismerőst) puszilgatni. Lekopna minden hamar, az erős színekkel meg összekennék mindenkit. A fotózásra valószínűleg még lesz valami a számon, de utána nem fogok azzal szórakozni, hogy félóránként újra kenjem. 

Összességében azt gondolom, hogy mindenképpen illenie kell a sminknek a menyasszonyhoz. Ha egyébként is egy vagány élénk rúzsos csajsziról van szó, akkor araként is szuper és hiteles lesz így is. 

A nagy kérdés még az szokott lenni, hogy magunk sminkeljünk-e, vagy bízzuk profira. Azoknak, akik nem biztosak a kezükben és a tudásukban én mindenképpen azt javaslom, hogy inkább profihoz forduljanak. Nekem még fogalmam sincs, hogy nálam ez hogy lesz. Mivel nem Budapesten (és nem is a környékén) lesz az esküvő, ezért nem ismerek senkit akiben megbíznék annyira, hogy bemásznék a kezei közé, de ez addig még nyilván változhat, még van egy év az esküvőig. Viszont a saját által elkészítettel meg az a gondom, hogy még azt akár meg is tanulom hogy kell műszempillát felhelyezni, de olyan dolgokat is meg kéne vennem csak az esküvői smink miatt, amiket később nagy valószínűséggel nem használnék. Ilyen például a primer, a műszempilla-ragasztó, a tartós alapozó. Ezeknek az árából meg már bőven kijön egy sminkes is. Ez még a jövő zenéje lesz, majd kialakul úgyis. 

És így végére, mire lehet szükségünk, hogy igazítsunk egy kicsit a sminken a nap folyamán:
  • olajfelitató mattító lapocskák 
  • púder
  • a használt pirosító (rólam mindig kopik valamennyire, és egy újrapúderezés után használva rengeteget tud dobni az arcon)
  • korrektor
  • a használt szájfény és rúzs
  • pár db fültisztító pálcika (sminkigazításhoz)
  • a használt - vízálló! - szempillaspirál (jobb ha van, nem biztos hogy kibírja az esetleges sírásrohamokat)
  • sminklemosó kendők (az esetleges elfolyt foltok letörlésére)
És ugyan nem smink, de azért valamennyire ide tartozik: naptej! Az esküvők nagy része nyáron van, a miénk júliusban lesz, és ilyenkor bizony nagyon süt a nap. Sok szabadtéri kép készül, a ruha pedig szabadon hagyja - az esetek túlnyomó többségében - a karokat, vállakat, hátat, nem szabad elfelejtkezni ezek védelméről sem. Még a felöltözés előtt jó ha bekenjük magunkat vele, majd napközben is néha megismételjük. 

Ti milyen sminket szeretnétek viselni az esküvőtökön? Magatok csinálnátok, vagy inkább sminkeshez mennétek?

Képek: Pinterest

5 megjegyzés:

  1. Én sminkesnél voltam, és természetes, barnás szemhangsúlyos sminket kértem. :) Én sem vagyok a strassz híve, sem a fekete tusvonalé, esküvőre szerintem nem az a legjobb választás.
    Nekem gyönyörűen bírta a smink, profi munka volt. Egyedül a rúzsom igazgattam közben meg.
    Nekem műszempillám sem volt, mert elégnek éreztem a saját pilláim kifestve.

    Itt meg tudod nézni a sminkem, ha gondolod:

    http://kephost.hu/share-EAA2_4FE17E38.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyáltalán nem voltál túldíszítve, nagyon szép a smink is és az összhatás is! :)

      Törlés
    2. Én meg szerettem volna nézni, de a fotón épp az arcodon megy keresztül egy reklám, így sajna a sminkből nem látok semmit. Az új webáruház kissé erőszakosan reklámoz....

      Törlés
    3. Bogca: Köszi! :) Igazából nem érdekeltek a negatív kritikák, de jól esik, hogy Te nem látod így! :)

      Mia: Feltettem máshova, itt talán nem lesz gond:

      http://kepfeltoltes.hu/120624/sminkem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
  2. Nekem is a természetes sminkek tetszenek legjobban a menyasszonyokon, a nagyon extrém sminkek is jól tudnak mutatni fotókon, de a gyakorlatban valahogy nehezen tudom elképzelni...
    A második kép tetszik legjobban.
    Én vszeg sminkesre bíznám, mert ha nagyon szépen szeretném kifesteni magam, a túlzott igyekezettől mindig elszúrom :D de tuti nem lenne egyszerű feladat megtalálni a tökéletes sminkest az alkalomra

    VálaszTörlés