2012. június 7., csütörtök

Banán fagyi

Imádom a Pinterestet. Alapvetően az esküvői készületek miatt kezdtem el böngészni, de egy idő után átkattintottam más fülekre is, és milyen jól tettem! Ezt a "receptet" - azért az idézőjel, mert erősen túlzó ezt receptnek hívni, majd meglátjátok :D - is Pinteresten találtam, itt a teljes bejegyzés annak, akit érdekel.

Hozzávalók:
  • banán
Elkészítés:

Én jobban szeretem a zöldessárga banánok ízét, úgyhogy abból csináltam, ha valaki inkább a barnábbakat szereti akkor vegyen azt. A banánokat - én egy kg-ot használtam, de tényleg bármennyit lehet - megpucolom, felkarikázom, bedobozolom és a fagyasztóba teszem. Nálam kb. 15 óra volt a fagyasztóban töltött idő, de biztos kevesebb is elég neki. Mivel nekem kopogósra fagyott hagynom kellett úgy negyed órán át a pulton kicsit melegedni, mert nem vitte a botturmixom, de akinek masszív gépe van (vagy turmixgépe mint az eredeti bejegyzésben is látszik) az simán nekiállhat a teljesen fagyott banánoknak is. A turmixszal teljesen puhára pépesítem, és kész is! :) Így kissé folyós lesz a fagyi, hasonló mint a gépi csavaros verziók, de még így is szépen lehet szedni adagolókanállal. Ebben a fázisban fel lehet még turbózni fahéjjal, mogyoróvajjal, amivel akarjátok, én hagytam magában, így is isteni. 

Itt épp sárgadinnyére kanalaztam rá
Ezután a fagyasztóba visszatéve egész keményre fagy, emiatt kicsit nehezebb belőle szedni, érdemes fogyasztás előtt 10 perccel kitenni szobahőmérsékletre, hogy esztétikusabb gombócokat kapjunk - én egyébként minden fagyival ezt szoktam csinálni. 

Magában is finom, de szerintem nagyon feldobhat egy szelet sima brownie-t is, vagy bármilyen más piskótább/száraz süteményt. 

Ti szoktatok otthon fagyit készíteni? Van jó, fagyigépet nem igénylő receptetek?

3 megjegyzés:

  1. Én úgy szoktam gyümölcsfagyit csinálni, hogy valamilyen fagyasztott gyümölcsöt összeturmixolok habtejszínnel. Egyszerű és gyors megoldás

    VálaszTörlés
  2. Great post! I am actually getting ready to across this information, is very helpful my friend. Also great blog here with all of the valuable information you have. Keep up the good work you are doing here.
    delhi poker club

    VálaszTörlés