2012. január 14., szombat

Szeretem a telet

Már jó ideje motoszkálnak a fejemben a gondolatok, amiket most megpróbálok összeszedni és értelmesen leírni. Gondolom sokaknak feltűnt, hogy elég jelentős mennyiséget ülök egy nap a gép előtt - nem nézek tv-t, ebből adódóan a kanapéra ritkán csüccsenek, itt szoktam tanulni is, így igazából ha történik valami akkor azt írom twitterre, vagy reagálok levelekre, ilyesmi -, és szívesen nézegetem a facebookot is. Korábban is biztosan így volt, de az elmúlt 1 évben még jobban feltűnt a facebookos kiírások alapján, hogy mennyire nem jó senkinek az, ami éppen van. Most éppen időjárás/évszak kérdéssel kapcsolatban gondolom. Nekem nincs gondom azzal, ha valaki egy adott évszakot nem kedvel - én személy szerint utálom a nyári nagy meleget, nem tudok megmaradni benne :( -, de az szerintem annyira felesleges, hogy az ami van épp sosem jó. Ugyanazoktól az emberektől látom, hogy télen melegért könyörögnek, akik nyáron mindent megadnának egy kis hóért.

Én igyekszem minden évszakban meglátni a jót, a szépet és a hasznosságot. Most kifejezetten örülök annak, hogy jönnek a kemény mínuszok, mert így van esély arra, hogy tavasszal nem lepnek el minket a rovarok minden mennyiségben. A tavaszról, nyárról és őszről most nem írok, mert nem aktuális, de úgy gondoltam, összeszedem, hogy én mit szeretek a téli hidegben, hátha azokat, akik már most tavaszért imádkoznak egy kicsit meg tudom győzni arról, hogy ennek az időnek is vannak szépségei. :)
(kép: innen)
Karácsonyról most nem írok, az már úgyis elmúlt, és szerintem a legtöbb embernek az a tél legnehezebben átvészelhető időszaka, mikor már nincs karácsonyi készülődés, csak hideg és díszkivilágítás nélküli utcák.

Szeretem a télben, hogy elővehetem a nagymamámtól örökölt cirka 60 éves piros bőrkesztyűmet. :) Meg a vastag sálakat, meleg zoknikat, a szőrös kapucnis kabátomat. A sál úgy egyébként is tök jó kiegészítő. Szeretek beöltözve kimenni a hidegbe, és felhúzni az orromig a sálat. Szeretem Pandára ráadni a ruciját, és azt is, hogy a színétől eltekintve majdnem egyforma a télikabátunk. :D

Szeretem azt az érzést, mikor bemegyek egy fűtött helyiségbe és elkezdtem érezni, ahogy felmelegszik a kezem. Az mondjuk nem a kedvencem, hogy bepárásodik a szemüvegem, de hát valamit valamiért. :) Ilyenkor vödörszámra lehet inni akár otthon, akár bárhol máshol a teát, forrócsokit. Szeretek itthon gyertyákat gyújtani (karácsony után már csak sima mécsest az adventi koszorú helyett), bekuckózni egy takaróval és Pandával a kanapéra, és megnézni egy jó filmet/sorozatot.

A hideg tök jó indok arra, hogy az utcán is összebújhassak azzal, akit szeretek. Bár hóesésből idén keveset kaptunk eddig, de ma pont csodaszépen szakadt, mikor hazafelé tartottunk, szeretek hóesésben sétálni. Szerintem tök cuki, mikor a hidegtől az embereknek kicsit kipirosodik az orra. :) Szeretem a sült gesztenyét - pucolni nem, mert elvágja az ujjam :( -, a fahéjat, a mandarint. A tél "illatát", sokkal tisztábbnak érzem a hideg levegőt, mint a meleget, még akkor is, ha tudom hogy ugyanaz a kipufogógáz-mennyiség van ilyenkor is a Rákóczi úton.

Még tudnám szerintem holnapig is sorolni, hogy mennyi mindent szeretek a télben, de legyen most itt elég ennyi, remélem egy kicsit sikerült a hideg miatt szomorkodókat jobb kedvre derítenem. Tavasz meg majd jön, ha jönnie kell. :)

Ti mit szerettek a télben?

6 megjegyzés:

  1. Igen-igen! A hó illat, a tél illat, imádom. :) Szeretek hidegben sétálni, jó érzés mikor csípi az arcom a hideg. :) Ha még ropog is a lábam alatt a hó... :) Persze nem mondom, hogy nem sokallok be tél végére, de igazán még nem is volt tél.

    VálaszTörlés
  2. és a szóismétlésért bocsánat

    VálaszTörlés
  3. Ugyanmár. :D Én is annyiszor írtam le, hogy tél, hogy a végére már értelmét vesztette a szó. :D

    VálaszTörlés
  4. Itt is látszik, hogy mennyire mások az emberek :)
    Én utálom, hogy (mivel sokat vagyok kint) a bőröm olyan száraz, hogy a bőrgyógyásznak is kihívás helyrehozni. Nem szeretem, hogy a sok réteg ruhától, sáltól mozogni alig tudok. Azt se szeretem, hogy csak kilépek az utcára, már füst szagú lesz mindenem a fűtésszezonban. És különben is kiütéses lesz a combom a hidegben és ha melegre megyek utána, konkrétan ég mindenem.
    Viszont forraltbor <3

    VálaszTörlés
  5. :( Nekem is pikkelyesre szárad a bőröm a hidegben, meg piros és nagy fagyban kiütéses is tud lenni. Nekem a körömvirágkrém sokat segített, volt olyan év, hogy reggel is be kellett vele kennem magam, és egész nap disznózsír szagom volt. :DDDD
    Ez a füstszag tényleg idegesítő lehet, sosem éltem olyan helyen ahol fával fűtöttek volna, de nem csodálom, hogy nem szereted.

    VálaszTörlés
  6. Figyi, én utálom a telet. Odaadom neked az én részemet is, hogy boldog legyél vele, engem meg ne maceráljon. Hm? :D Áll az alku? :D

    VálaszTörlés