2011. október 29., szombat

Tortillatekercs fasírttal

Mostanában rákattantam az ilyen feltekertmegtömött wrap-szerűségekre. Tök egyszerű megcsinálni, jól is néz ki, könnyű enni és finom is. Vendégeknek is tökéletes, nem egy nagy tányéros evőeszközös fogás.
Amit nagyon szeretek még benne, hogy igazából bármit bele lehet tenni. Mi most épp fasírtosat csináltunk (tegnap az ebédre készülő hús csúnyább részeit ledaráltam, lett belőle kb 10 szép kicsi fasírt), de csináltam már fűszeres csirkemellcsíkokkal is. Vegák ehetik csak zöldséggel, esetleg sajttal, tojással, tényleg azt rak bele az ember amit akar.

Hozzávalók (4 wraphoz):
  • kb negyed kiló darálthús
  • fél fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • kis morzsa
  • fél jégfejsaláta
  • egy paradicsom
  • fél hagyma (nálunk negyed lett mert hatalmas hagymák vannak itthon)
  • két pepperoni
  • egy pohár natúr joghurt
  • fokhagyma, kapor, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A fasírtot már tegnap letudtuk egy kosszal mikor ebédet főztünk, ma lusta nap volt, csak melegíteni kellett mindent. :) A vörös- és fokhagymát apró darabokra vágtam, összekevertem a darálthússal. Sóval, borssal, majorannával ízesítettem. Nem tettem a fasírtba sem áztatott zsemlét, sem tojást, nem akartam dúsítani (felhízlalni). Hogy kicsit jobban összetapadjon belegyúrtam egy kis morzsát is, majd kis lapos golyszlikat nyomkodtam belőle és morzsába forgattam. Olajban szép pirosra sütöttem.
A salátát, paradicsomot, hagymát kisebb darabokra vágtam, a pepperonit pedig kis karikákra. A natúr joghurtból sóval, borssal, kaporral, fokhagymával salátaöntetet csináltam. A tortillalapokat mikróban megmelegítettem (saját csomagolásában egy percig, de rá van írva hogy kell megcsinálni, ha mást találtok olvasni rajta akkor csináljátok úgy), ebben az üresjáratban letéptem négy csík alufóliát. Leterítettem egy csíkot ebből, rá a tortilla lap, majd rákupacoltam egy kis salátát, hagymát, pepperonit, paradicsomot. A fasírtokat félbevágtam, hogy kisebbek legyenek, ebből is pakoltam rá, majd kapott egy teáskanál öntetet. Először az alját hajtottam fel, majd a két oldalát be, és alul rögzítettem alufóliával ugyanilyen hajtogatási módon. A fólia két okból is jó, egyrészt összetartja és nem hullik darabokra az egész, másrészt meg ha nekiállna folyni a dolog alul akkor ez felfogja és nem csöpög mindenfelé a szósz.
Első alkalommal mikor csináltam még jól meg akartam tömni a wrapokat, de nehéz volt így enni mert hullott szerte-széjjel minden, most inkább kevesebbet teszek először és ha úgy látom mehet még akkor rá tudok könnyebben még pakolni bármit.

Mi (és eddig bárki akit ilyesmivel etettünk) nagyon szeretjük, könnyű kaja, mind elkészítési módban mind pedig emésztési szempontból. :)

Ti szoktatok ilyesmit otthon csinálni? Kipróbáljátok?

4 megjegyzés:

  1. Vegáknak még ötlet: falafel, cukkínifasírt, zöldségpuffancs, és én imádom gyrosos szejtánnal is... :))

    VálaszTörlés
  2. mmm,most úgy megkívántam :D

    VálaszTörlés
  3. hmm... nyami! ezt én is nagyon imádom! Tényleg olyan mindent bele típusú kaja!Én a tésztát is saját kezűleg csinálom :)

    VálaszTörlés
  4. Tyű de jól néz ki! Megkívántam én is. :D Szerintem ki lesz próbálva. :)

    VálaszTörlés