2011. október 8., szombat

Glamour-napok ősz - beszámoló

Azt hiszem, öregszem. Tavasszal még egész jól bírtam a gyűrődést, de a mostani bevásárlós hétvége nem jött túlságosan be. Írtam, hogy hova szeretnék menni, meg miket venni, hát a felébe se jutottam el. :D Mondjuk ezzel minden Glamour-hétvége előtt így vagyok, itthon akciótervet csinálok, hova szeretnék menni, mit szeretnék venni, kivagdosom a kuponokat, aztán mikor ott vagyok a tumultusban akkor végiggondolom, hogy megéri-e nekem a tülekedés a ruhák és a próbafülke körül, és többnyire arra jutok, hogy nem.

Pénteken suliból hazafelé jövet a Blahán lévő Müllerbe ugrottam be, javarészt tisztítószereket vettem, meg zabpelyhet, müzlit, bulátát, ilyesmiket. Akartam BTGN alap- és fedőlakkot, meg azt a csodaszép kék essence csillámosat is, hát le volt fosztva minden, az utolsó alaplakkot hoztam el, a többi nem is volt. Art Deco szemhéjalapozóból is az utolsót emeltem le a polcról (egyébként müzliből is, bulátából is, duck fresh discből is...), és több dolgot már nem is tudtam venni a háztartási részen. Rengetegen voltak, szó szerint odébblöktek az emberek ha ők is oda akartak menni, ahol épp én álltam, ez már megalapozta a hangulatomat a hétvégére. (Az eső is zavart, de az a legkevésbé, végre hideg van. Ja és eltört az ernyőm, amit akartam ma venni, de elfelejtettem természetesen.)

Képeket nem csináltam a mai zsákmányokról sem, egyrészt mert már sötét van - vásárlás után muszáj volt nekiállnom takarítani - másrészt meg igazából semmi extrát nem vettem. Ma nyitásra az Arénába mentünk, még itthon megbeszéltük Bálinttal hogy a legfőbb prioritás nekem és neki a nadrág, meg nekem melltartók. C&A-ban kezdtünk, diszkrét fél óra alatt végeztünk is a próbálással/válogatással. :D Nekem egy gatyóm lett, neki kettő, meg vettünk egy övet és egy csomag alsógatyót. Következő kör a Tezenis volt, legszívesebben az egész boltot megvettem volna, olyan szép ott minden. :) Szerencsésen távoztam, egy fekete és egy törtfehér melltartót vettem, muszáj volt mindkét árnyalatból, egy hét alatt kettő régebbiben is eltört a merevítő és bökött - de legalább időben észrevettem, nem úgy mint nagyjából 8 éve, mikor csak akkor tűnt fel hogy valami nem stimmel, mikor felvétel közben megtekerve egy jó 25 centis vágást produkáltam vele a bordáimon a hasamtól egészen a hátamig. :D

Tervben volt még pár felső nekem, és kardigán is, de mire kijöttünk a Tezenisből már fél 12 volt, és a pláza úgy nézett ki mintha valamit ingyen osztogattak volna. Azért beugrottam még a Promodba, de egy póló tetszett csak, az is szürke volt, és mivel mindenem szürke azt előre megbeszéltem magammal hogy semmi szürke nem jön velem haza. Még beugrottam a Douglasbe, mert anyának is kellett egy szemhéjalapozó, de a Müllerben nem volt már több, meg Bálintnak vettem egy Sprite-os lip smackert. Végül úgy döntöttünk hogy feladjuk, ebédeltünk, és jött a legjobb része a napnak: felfedeztük hogy nyílt egy Frei Café az emeleten. :) Ott elüldögéltünk egy fél órát, imádom hogy csomó féle kávé van náluk és egyáltalán nem drága. A listájukról ki is néztünk jópár különleges pörkölésű kimérőset, majd ha gazdagok leszünk (ha-ha) és lesz faszántos kávégépünk akkor ilyenekkel pakoljuk körbe magunkat. Hazafelé még eszembe jutott hogy a Bershkában kapható mopszos póló, a tumultus ellenére bemerészkedtem de sajnos nem jártam sikerrel, vagy nem volt, vagy eltűnt a kupacok alatt. Durva egyébként, hogy mekkora kupit képesek csinálni a vásárlók, szinte az összes bolt - főleg amik inkább pultokkal mint akasztós dolgokkal üzemelnek - úgy nézett ki mint egy turkáló, ruhák szétszórva, földre dobálva. Szerintem én vagyok az egyetlen, aki ha megnéz valamit és nem tetszik neki összehajtogatja és a helyére teszi.

Úgy döntöttem, ha már lenyugodtak a kedélyek ellátogatok megint a Blahás H&M-be, tök jó basic pólók vannak 1790 Ft-ért, ilyet vettem a múltkor is, hozok még pár színben, meg ott van alapáron is olcsó kardigán, és akkor én ki vagyok stafírozva télre. Felsőket vennem egyébként azért olyan fontos, mert most tudtam meg hogy, dress code lesz nálunk a karon, nem tudom pontosan még milyen szabályokkal, de az biztos hogy a kicsit kivágottabb felsőimet elfelejthetem ha sulibamenésről van szó.

Ti miket vettetek? Terveztek még holnap tenni egy kört?

9 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Tök jó dolgokat vettetek! Amúgy G-napokon én még sosem voltam, de azt hiszem valami visszatart attól, hogy én bemenjek a tömegbe és vadásszam a jobbnál-jobb cuccokat.. Egyszerűen nem tudom elképzelni magam, hogy kitervelem mit hol fogok megvásárolni és a többi és a többi. Én mindig azt csinálom, hogy elmegyek, megnézem a kínálatot, s ha van olyan, amilyet szeretnék, tetszik és elfogadható áron van megveszem :)
    Amúgy ez a Frei kávézó nagyon jó hír, egyszer már ki fogom próbálni! A kimérős kávék árára nem emlékszel véletlenül? :)

    VálaszTörlés
  2. Én is inkább olyan vagyok, hogy sétálok boltról boltra és ami jó és megéri azt megveszem, max annyi a terv, hogy póló, és ahol találok olyat ami okés, az jöhet. Ilyenkor viszont nincs kedvem nézelődni. :(
    Hú nem voltak annyira drágák, 250 grammos 750 Ft körül volt úgy emlékszem, de persze fajtája válogatja. Egyáltalán nem a megfizethetetlen kategória, 290 Ft pl egy espresso, a tőle egy köpésre lévő McCaféban meg 320, vagy talán még több, és ott csak egy féle kávé van itt meg vagy 10.
    A libriben keresd, a panorámaliftnél levő mozgólépcsővel majdnem szemben van, az emeleten. :)

    VálaszTörlés
  3. Oh, megtaláltam a neten a kávékat, szóval kérdésem tárgytalan :):$

    VálaszTörlés
  4. Mi is nyitásra mentünk a barátnőimmel a győri Árkádba, de már fél 11-kor kilométeres sorok voltak a C&A-ban. Akkora tumultus hála istennek nem volt, a vidék előnye.=) Viszont mindent megvettem, amit szerettem volna, a holnapi napot a tanulásnak szentelem.
    Frei Café van a belvárosban is nálunk, egyszer voltam, mikor kerestünk valami jó kávézót az egyik barátnőmmel.Nem drága valóban, és jó a kínálatuk is, még visszatérek oda.=)

    VálaszTörlés
  5. Ma úgy jött ki a lépés, hogy anyu felhívott, hogy nincs-e kedvem menni velük vásárolni, én meg mondom de. :D Utólag jutott eszembe, hogy nem a legjobb az időzítés... most este 5 után mentünk, hát még mindig olyan tömeg volt. :O És engem is nagyon irritál, hogy szanaszét van dobálva minden ruha, semmi sincs a helyén, a cipők is ugyanez... hogy lehetnek ilyen igénytelenek egyesek? Vagyis sok egyesek, mert ha csak néhány ember csinálná, nem így nézne ki.

    [Amúgy én se, meg anyuék se kuponoztunk, ők nem is tudtak róla, engem meg nem érint a dolog, valahogy sose mentem még ilyenkor, mert utálom a tömeget meg a lökdösődést. De a bumdilban volt így is 20% kedvezmény, mindenféle kupon nélkül a végösszegből levonták.]

    VálaszTörlés
  6. Az itt természetesen budmil, csak már fáradt vagyok. :D

    VálaszTörlés
  7. Többször is láttam már olyat, hogy azok a boltok akik nem voltak bent a Glamourban is 20%oznak. :D Cseles, mert így gondolom nincs reklámköltség (bizti nem ingyen kerülnek be a kuponosok közé), viszont ha már andalog a kedves vásárló a plázában és meglátja hogy X boltban is akció van be fog menni kupon nélkül is. :D

    VálaszTörlés
  8. Én tegnap is és ma is nyitásra mentem és délelőtt végeztem, holnap is ez lesz, máshogy nem vállalnám be a glamour napokat. Így teljesen elviselhető volt, se fülkénél, se pénztárnál nem kellett sorban állni (vagy nem többet, mint egy átlag napon). Holnap még én is az Arénába akarok elmenni a Tallyba.

    Amúgy igen, elég sokat kell fizetni, hogy bekerüljön vki a kuponok közé, de jobban megéri, mert a legtöbb ember pont úgy van, mint te, hogy már otthon kinézi, és célirányosan megy azokba a boltokba. Érdekes, de tényleg sokat számít

    VálaszTörlés
  9. Nekem ez volt az első olyan Glamour-napok, amikor nyugiban tudtam vásárolni, mert rájöttem h 15-20 perc buszozással gyakorlatilag a város szélén vagyok, ahol ott egy nagy pláza, a kedvenc boltjaimmal, és nincs benne senki. :D Állati jó volt egyes-egyedül lenni a Tallyban, az Orsayben és a Pimkie-ben. :) Csomóan voltak, akik azt se tudták h van ez a hétvége, ott vették meg az újságot a plázában tegnap.

    Két felsőt, egy kendőt és egy pulóvert vettem végül, Müller itt sajnos nincs, de nem volt kedvem beutazni miatta a Corvinba. Majd legközelebb. :)

    VálaszTörlés