2011. október 26., szerda

Esti arcápolás

Még a múlt héten láttam Ingrid videóját, hogy ő milyen arcápolási lépéseket tesz meg elalvás előtt és miket használ. Túlzok azzal, ha azt mondom hogy sokkot kaptam mikor a végére értem, de azért erősen kikerekedett szemekkel néztem magam elé, hihetetlen mennyi különböző vackot használt. :DNézzétek meg a videót, ha szeretnétek, de azoknak akiket nem érdekel a negyed órás magyarázás leírom, hogy mit és milyen sorrendben csinált:
  1. Smink lemosása
  2. Arctisztítás Clarisonickal és egy arctisztító zselével
  3. Pattanáskezelés valami kütyüvel (nem minden nap csak heti pár alkalommal)
  4. Tonik
  5. Arcmaszk (ez sem minden nap)
  6. Szérum
  7. Zsíros bőrre való krém
  8. Éjszakai krém
  9. Szemkörnyék ápoló
Az első dolog, amit sosem értettem, hogy szerintem az összes guru akiket nézek youtube-on minden nap használja a bőrradírozó-szerű bigyóját. Értem én, hogy jól tisztít meg ilyesmi, de szerintem felesleges napi kétszer (mert reggel is ezzel tisztítják az arcukat) végigvakarni magunkat egy ilyen géppel. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy legtöbbjük bőrproblémákkal küzd, lehet pont amiatt mert ennyit cseszegetik magukat. Az a pattanáskezelő bigyó nem lehet hülyeség, de gondolom nem is olcsó mulatság. Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy 3 különböző krémet ken az arcára minden egyes éjszaka. Huszonhárom éves a csaj, nálam 1 évvel fiatalabb, messze nincs szüksége szerintem szérumra meg kétféle krémre. Kis hazánkban is lehet kapni már olyan éjszakai krémet, ami egyszerre éjszakai és jó a pattanások elleni küzdelemben, nem hinném hogy náluk ilyen nincs és emiatt több terméket kéne használni. Az az én saram, hogy még mindig nem vettem magamnak szemre való krémet, szóval azzal nincs semmi baj, hogy ő pluszban még azt is használ.

Akaratlanul is végigmászott az agyamon, hogy vajon van-e összefüggés aközött, hogy az USÁ-ban már régóta ennyire a külsőre adnak és kenik magukat mindenféle izével, és aközött hogy elég korán kés alá feküdnek, mert nem jó a bőrük. Tudom, hogy a genetika is benne van a dologban, de anya 53 évesen csak a szeme körül ráncos picikét, tök szép bőre van, nem vízhiányos (csak amennyire normális), semmi baja, pedig sosem kent magára egy csomó vackot. Nagymamám sem volt híres arról, hogy drogéria volt a fürdőszobája polcain, mégis gyönyörű bőre volt egészen a haláláig. Másik nagyim szintén szép, pedig az ő kollekciója is visszafogott. Kicsit úgy érzem, hogy túlzásokba esnek az emberek, ha szépségápolásról van szó.

Így a végére leírom, hogy én miket használok esténként:
  1. Sminklemosás (Bioderma Sensibio H2O)
  2. Tusolás közben arclemosás (Balea 3in1, kézzel, hetente kb 2x erősebben dörzsölve)
  3. Tonik (L'oreal triple action zsíros bőrre)
  4. Éjszakai krém (Totes Meer)
És ennyi. Hetente egyszer-kétszer használom a csokis maszkot a hozzá való szappanokkal, ezt többnyire hajmosós napon csinálom. Még mielőtt mennék fürödni használom a kakaós szappant, majd felteszem a maszkot, zuhany, lemosás, kaméliás szappan, és utána a toniktól ugyanaz. Ilyenkor a Balea arclemosót hagyom ki és ahelyett használom a maszkot a barátaival együtt.

Ti miket használtok a mindennapi esti arcápolásotokhoz?

11 megjegyzés:

  1. Én lemosáshoz többféle dolgot használok (szappan+ Bioderma micellás arclomosó+ Ilcsi citromos arctej), de csak azért, hogy mindenféleképpen megszabaduljon a bőröm a sminktől, szennyeződésektől, de utána tonik, meg krém. Nekem ugyan van szemkörnyékápolóm, de azt rendszeresen elfelejtem.

    VálaszTörlés
  2. huhh... ez kicsit durva :D De ha neki így esik jól!
    Én spec.:
    lemosom a sminket
    zuhanyzás közben arclemosás (cadeaverás arclemosóval)
    tonik(nivea)/de csak ha problémásnak érzem a bőröm
    szemkörnyékápoló

    néha pedig éjszakai krém. Kövezzenek meg érte, de én ritkán használok éjszakára krémet, had "szellőzzön-pihenjen" a bőröm mindenféle szerek nélkül.
    heti 2x niveas arcradírt használok, télen pedig heti 1-2alkalommal kakaóvajas maszkot.

    VálaszTörlés
  3. Jajj ne is mond régebben én is láttam egy másik guru prezentálásában egy hasonló éjszaki ápoló arckezelést :D volt ott minden, lemosta a sminket ez oké arcot tisztított ez is oké majd egy tonikot használt szintén jó, ezután jött a durva rész, 3 különböző arckrém, egy szem krém, 2 szérum és valami hidratáló spray plusz egy sima és egy színezett ajakápoló ???:D nem is értettem jujj nem tudom de szerintem ez túlzás...:D

    VálaszTörlés
  4. szerintem nem túlzás...érdemes megnézni, hogy egy amcsi nyugdíjas bőre hogy néz ki, meg érdemes megnézni akárkit nálunk 50 fölött...ég és föld!!!
    nálunk nincs kultúrája a megelőzésnek
    pedig jó lenne, ha 50 évesen nem úgy néznének ki a nők, mint egy elhasznált mosogatórongy...tudom, hogy most jönnek majd a példák, hogy nekem az anyukám tök jól néz ki stb
    de az átlag az, hogy 50 évesen úgy néz ki a magyar nők arca, hogy egy 10-15 évet simán hozzá lehetne adni...

    VálaszTörlés
  5. Nekem abszolút más a tapasztalatom, ahogy írtam is. :) Mondjuk ehhez hozzájön az is, hogy az én környezetemben senki nem dohányzik és iszik, és azért Magyarországon az emberek jórésze él ezekkel az önpusztító szerekkel, azért is néznek ki 40 évesen 60-nak.

    VálaszTörlés
  6. szerintem is felesleges, mert a sok kence többet ront a bőr állapotán szvsz.

    nekem az esti program nem túl hosszú, szerencsére egyáltalán nem problémás a bőröm.
    sminklemosás
    - zuhi közben vízzel arcmosás, 2-3naponta nivea lemosóval is
    - utána nivea visage young (nem tudom mi az új neve :) tonik,
    -majd a nivea mattító krém. és ennyi.

    VálaszTörlés
  7. Anyukám dohányzott és nem ráncosodik a korához képest, ez teljesen genetika kérdése. De se a genetika, se a megelőzés nem menti meg a ráncoktól, ha naponta kétszer radíroz, ezt nem lehet regenerálni:D
    Önmagát generáló folyamatnak tűnik az emberek termékekbe vetett bizalma. Hogy majd ha leveszek mást a polcról az jobb lesz, vagy egyszerűen egy év után valami nem hat, de hozzáteszek még kettőt a rutinomhoz. Irtózom ennyi mesterséges szart kenni magamra, és ebben a korban totál felesleges is. Az ember érzi, ha kiszárad a bőre és be kell kennie, de bőven elég egy krémmel is három helyett. Én speciel vazelint használok:D ha bármilyen arckrémet tolnék naponta, a pattanástalanítót is használhatnám naponta, mert a hidratálás mellett zsírosít az összes. Az Avon Solutions kréme egész jól bevált, a nappalit vettem meg és használom is időnként, van bőrnyugtató szemkörnyékápolóm, zselé, ha nem aludtam eleget, szóval nem álszentkedni akarok, de egyszerűen ennyi kémiai fosra nincs szüksége egy élőlénynek sem, pláne nem egy huszonévesnek.
    Este a tus alatt arcot mosok egy bevált szappannal, az összes többi hatszáz dolog nem működik, ez igen, ha nagyon száraznak érzem az esetek nagyobb részében vazelinnel kenem be, de van hogy arckrémmel, és az arcradírom én kutyulom, azt igyekszem hetente használni, vagy amikor érzem, hogy kezd lepukkanni az állapota, ez pakolás is a radír mellett. Nem mondom, hogy más is kavarásszon magának, az én bőröm több szinten problémás:D

    VálaszTörlés
  8. Eszti a finomítatlan shea vajat nem próbáltad még? Ha nagyon nyűgös a bőröd akkor szerintem tök jó lenne neki.

    VálaszTörlés
  9. Az a baj, hogy nem mertem, mert alapvetően zsíros a bőröm, és az a gondom, hogy olyasmit találjak, ami úgy hidratál, hogy nem gazdagít, csak nem reped szét tőle:D de ha a közelébe kerülök kipróbálom, köszi:))

    VálaszTörlés
  10. Ez érdekes bejegyzés :) én sem viszem túlzásba a dolgot, a lényeg végülis úgyis az alaposság. Persze, ha valami problémája van az ember bőrének, az megint más. Sminklemosás, arclemosás, pattanáskezelés, krém, szemkrém. Néha maszk, tonik, de nem mindennap.
    Nekem az jutott eszembe a napokban, hogy szinte minden nőnek extra igényei vannak... extra feszesítés, extra ápolás, extra megelőzés... mindenki csodaszerekre vágyik, pedig én pl tudom magamról, hogy akkor szárad ki durván a bőröm, amikor nem iszok eleget napközben. Különben is, van valami szép abban, ha valaki tud méltósággal öregedni :)

    VálaszTörlés
  11. Stenonis: Nagyon igazad van, csomó ember krémektől várja a hidratálást, mikor semmi bajuk nem lenne ha meginnának napi legalább 2 liter folyadékot. Sokszor az emberek elfelejtik, hogy hol is kell kezdeni az alapokat, kenhet az ember lánya mindenféle kutyafülét a bőrére, ha olyan ételeket eszik ami tele van zsírral és pattanásos lesz tőle.
    Az öregedéssel kapcsolatban meg egyetértek, sokkal nevetségesebb egy egyértelműen botoxozott 50-es nő, mint egy szépen ráncosodó. :)

    VálaszTörlés