2011. augusztus 9., kedd

Ikea zsákmányok

Már aktuális volt egy Ikea-túra megejtése, tegnap pedig az albis bejegyzés képeinek válogatása közben annyira megjött a kedvem hozzá hogy ma el is mentünk. Láttam és vettem szerintem egész jó dolgokat, úgy gondoltam megmutatom hátha érdekel valakit. :)Nem a kép tematikája szerint haladok mert egyrészt totál káosz ahogy kipakoltam másrészt pont a rumli miatt tuti kihagynél valamit. Itt van előttem a blokk, így biztosan minden említve lesz. :)
A kis bézs tálból (120 Ft) már van itthon kettő, gyümölcshöz, joghurthoz, savanyúsághoz, ilyesmihez használom, ez a mostani aprópénz-tartó lesz a konyhában. Eddig egy kiüresedett fehér kis kaspót használtam erre a célra de az a jobb felső sarokban lévő művirágnak (850 Ft) lesz az otthona. Nagyon tetszik ha a fürdőben növények vannak, de lévén hogy az enyém ablaktalan minden megdöglene, így a művirág mellett döntöttem. A tálkában egy zacskónyi függönykarnis-karika (383 Ft) van (így hívják?). A bejárati ajtó gangról nyílik, ezért télen eléggé hideg levegő tud rajta besugározni, varrni fogok egy vastag függönyt az ajtó elé és ehhez vettem meg most a karikákat.
Nehéz észrevenni de a könyvön van egy konyhai trió (fakanál, lapát és "villa"). Nálam a fakanál része fogyóeszköz, kb félévente beletöröm egy makacsabb palacsintatésztába vagy nokedlibe, de olyan kis kézreálló, tésztákhoz jobban szeretem ezt mint a hosszú nyelű fakanalaimat. 195 Ft egyébként a három együtt, szóval belefér hogy félévente eltörik az egyik darab.

Egész jó iskolakezdős sarok van az Ikea Family részen kialakítva, tök jó hátizsákok is vannak amikről nem ordít hogy innen van - mint a kb 1 éve kapható laptop-táskákról, mindenki azzal szaladgált akkor. (Ugyanez most a fekete Fila táska, kiborulok tőle annyian hordják, már én szégyellem magam miatta! :D Ha én vettem is volna régen mostanra már tuti elástam volna a ligetben egy fa mellé, elképesztő hogy mindenki ilyennel jár a tizenkétéves kislánytól a rokkantnyugdíjasig.) Nekem táska nem kell, viszont a füzeteken megakadt a szemem. Amiket én vettem A5-ös méretűek, keményborításúak és egy kis gumiizével le lehet zárni hogy ne nyíljon ki. A lapok simák, de van hozzá egy műanyag sorvezető, ami rápattintható a spirálokra így nem fog az ember ferdén írni. A4-es méretben is kapható ha jól láttam. 795 Ft, de Ikea Family kártyával csak 495. A lila az enyém, ebből határidőnaplót csinálok magamnak, másikat Bálint hugának vettük. Már tavaly is sk csináltam magamnak noteszt, sosem vagyok megelégedve az írószerboltban kaphatókkal. Ha valamelyik tetszik is, horribilis-indokolatlan magas árral rendelkezik, és tele van olyan lapokkal amire semmi szükségem. (Például volt egy szép színes virágos, de minden 3. lap egy növény képe és leírása volt. Hol nem szarom le, noteszra van szükségem nem kis növényhatározóra.) Kissé elkalandoztam, vissza a cuccokhoz. :D
A narancssárga téglaalakú izé egy jegyzettömb. Szürke, fehér és narancs lapokból áll, ez 495 lenne egyébként de a kártyával 295 Ft volt asszem. Mi nagyon cetlizősek vagyunk, úgyhogy ez abszolút fogyóeszköz.
Ami a legkevésbé látszik az a nagy fehér valami a füzetek alatt, ez 5 fehér irattartó (450 Ft). Egyelőre még nincs helye de már folyamatban vannak az új polcaink, alig várom. :) Vettünk még AA-s elemeket (795 Ft), meg két kéztörlőt a fürdőbe. Ez utóbbiak vendégtörölköző néven futottak, de nekem nem lenne pofám ezzel kiszúrni a vendégem szemét ha nálunk alszik, ezzel megtörölközni egy örökkévalóság. 395 Ft volt darabja, elég sok színben kapható egyébként.
A korallvirágot is most vettem (a kaspó régebbi de már beleköltöztettem), 795 Ft-ba került, megkockáztatom hátha ez túlél a lakásban. :) Nagyon szép, tele van bimbóval, szurkoljatok neki!
Hazafelé benéztünk még a Svéd finomságok boltjába, vettünk egy csomag gumicukrot (150 Ft) meg 3 tábla tejcsokit, mert kettőt fizet hármat kap akció volt, így 3 tábla összesen 300 Ft-ba került. Kb sosem fog elfogyni mert nem nagyon eszünk csokit mostanában, de azért jó tudni hogy van itthon. :)A végére hagytam a kedvencemet. :) Mint ahogy a képen is látszik Beloved homes! a címe. Kilenc svéd család lakásába mentek el látogatóba és fényképezték le azt. Nem mindenük Ikeás, bár nyilvánvalóan minden lakásban rá lehet lelni az innen származó darabokra. Nagyon szeretem a skandináv lakberendezési stílust - gondolom már kiderült rólam :D - úgyhogy nagyon boldog voltam mikor megláttam a könyvet.2490 Ft-ba került, de Family kártyával csak 1490. Ajándéknak is jó ötlet egy olyannak aki szeret szép lakásokat nézegetni. Nagyjából már átlapozgattam és eddig tetszik, ha épp nem olvasok (elkezdtem a tegnapi könyv második részét és vúúúúú :D) vagy nincs más dolgom tuti ezt fogom nézegetni, olyan szép! Angol nyelvű egyébként.

Ti jártatok mostanában Ikeában? :)

5 megjegyzés:

  1. Ez a könyv nagyon tetszik:) Imádom amúgy az Ikeát, annyi praktikus, egyszerű és szép dolgokat lehet ott venni.

    VálaszTörlés
  2. "minden 3. lap egy növény képe és leírása volt. Hol nem szarom le, noteszra van szükségem nem kis növényhatározóra." - ezen sírva röhögök már percek óta:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a könyvet vettem anyukámnak szülinapjára :-) A csokiból csak a tejcsoki volt akcióban? Mert az étcsokit szoktam sütéshez használni, elég magas a kakaótartalma, és nagyon jó árban van :-)

    VálaszTörlés
  4. hihi én jókat nevettem a filás táska és a kis növényhatározós részeknél:D bírom a humorod. egyébként a filás táskákról én is ezt gondolom...-.- mellesleg, hogy témába illő megjegyzést hagyjak, nekem is nagyon tetszik a könyv:) meg a kis bimbós virág is, bár én "virágölő" vagyok, egyszerűen sosem vesz rá semmi, hogy meglocsoljam a virágokat a szobámban...:/ (jelenleg kettő haldoklik de annyira még nem csúnyák, hogy kivigyem a szobámbólxdd) a mondás szerint biztos rossz ember lehetek:( na mindegy valahogy majd túl élem:D

    VálaszTörlés