2011. augusztus 8., hétfő

Gyerekkorom kedvencei

Citromhab "kérésének" teszek eleget azzal hogy kitöltöm ezt a kis játékszerűséget. :) Alapból szeretek nosztalgiázni úgyhogy bele is vágok. Nem láttam semmi kikötést hogy milyen kedvencekről van szó, úgyhogy nálam nem csak ételek fognak szerepelni.

(kép: innen)
Az első mindenképpen a tejbegríz. Sok bloggernél láttam, úgy tűnik ez nagy favorit volt mindenkinél. Kizárólag kakaóval eszem a mai napig, jó sok kakaóval. :)
(kép: innen)
Igazából mindent amit kölyökkoromban szerettem most is megeszek, a dinnye volt a másik nagy sláger nálam.
(kép: innen)
Fura gyerek voltam, kajálási szempontból mindenképpen, imádtam a sóskát és a spenótot is. Mindkettőt szigorúan krumplipürével és tükörtojással.
(kép: innen)
Mindent szeretek ami túró! :) Mostanában vaníliás krémtúrót már ritkábban eszek, de régen sok fogyott. :) Kizárólag a natúrt eszem meg, a mazsolát legszívesebben tiltólistára tenném, és más ízek sem jönnek be.
(kép:innen)
Lágytojás, amit nemes egyszerűséggel lábtojásnak hívtam kiskoromban. Anya mindig kikotorta nekünk a héjából egy pohárba, csíkokra vágott hozzá kenyeret és mártogattuk a sárgáját. Most is látom magamat ahogy ülök a hatalmas széken a konyhában és mártogatok. :)
(kép: innen)
Legtöbbször elvágta a nyelvem, a szálka a hurkapálcából meg bökte a nyelvemet, de akkoris a kedvencem volt. A kakasosat szerettem egyedül, bár nem logikus de a többi alakúnak más íze volt nekem. A kakasízű volt a jó.
(kép: innen)
Akárhányszor mentünk Debrecenbe nagymamámhoz mindig ezt kértem tőle. Ő csinálta a legfinomabbat (bocsi Anya, a tiéd is jó, de na).
(kép: innen)
Káposztás tészta. Cukorral? Nem. Borssal. Sok borssal. (És már utalok is a kedvenc mesémre, na ki találja ki már most, mielőtt leírnám? :D) Már kicsiként is inkább úgy ettem, hogy a bors káposztával és kis tésztával név jobban leírja az arányokat.
Plusz egynek - képet nem találtam - írom a házi tej fölét. :) Frissen is finom, de akkor még nagyon vékony, meg szoktam várni hogy egy éjszakát álljon a hűtőben és másnap reggel zabáltam le mindig a tejről. Isteni finom vastag, édes, imádom. :D Sokan nem szeretik, de nem baj mert több jut nekem! :D

Most jöjjenek a nem evéssel kapcsolatos kedvenceim.
(kép: innen)
A már korábban emlegetett Macskafogó. El sem tudom mondani mennyiszer láttam, kívülről fújom az egészet, imádom. Napi szinten idézek belőle, és kiakadok ha valakinek fogalma sincs arról hogy miről beszélek. Alapműveltség szerintem.
(kép: innen)
Gyalog galopp. Ezen és a Macskafogón nőttem fel. Imádom az egész bandát úgy ahogy van, sokan nem értékelik a humorukat de én már 5 évesen is gurultam a röhögéstől mikor néztem. Ezt is elmondhatatlanul sokat láttam.
(kép: innen)
Apa szerezte meg kazettán a Riverdance-t még ezer éve, totál beleszerettem. Otthon amikor nem látta senki próbáltam ugrálni mint egy gazella de legtöbbször az lett a vége hogy vagy a nyúlba rúgtam bele vagy fejreestem. Én még akkor kezdtem el nézni mikor Flatley fiatal volt, vékony és nem annyira nagyképű. :D Aztán lecserélték egy sokkal szimpibb muksóra, nekem vele jobban is tetszett az egész. A régi verziót szeretem, amikor nincs tüzijáték meg fényparádé, Flatley nagyon elshowműsorozta az egészet. Kb 10 év kihagyás után youtube-on pár napja rákerestem és még mindig fejből tudom a dobogás ritmusát, ültem itt a nagy hülye felnőtt majdnem24éves fejemmel és "énekeltem" hogy türürüttüttü-türürüttüttü-türüratatatatatatatatatatatta". Nem vagyok normális.
(kép: innen)
Mindkét albumot fújom fejből, Geszti minden más munkájával együtt. A Jazz + azt is nagyon szeretem, a Déssel készített Dzsungel könyvét is. Igazán gyerek még a Rapülők idején voltam így ez került most ide. Vicces érzés volt egyébként megtapasztalni azt, mikor felnőttebb fejjel énekelgettem a dalaikat és esett le sorról sorra az, hogy miről is szól a dal. Hogy én mennyire nem értettem milyen lapát jön, vagy hogy mit jelent az hogy kellesz piszkosul... Ejj, a gyermeki ártatlanság.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe gyerekkoromból amik igazán emlékezetes kedvencek voltak.

Nektek mi volt a kedvencetek kiskorotokban? Legyen az étel, zene, film, bármi.

5 megjegyzés:

  1. Tejbepapi:) ma főznöm kell:) Meg a Gesztiválra is mennék de nem fér a keretbe:(

    VálaszTörlés
  2. Én fahéjjal szoktam enni a tejbegrízt. Most én is nagyon megkívántam:)

    VálaszTörlés
  3. nagyon jókat írtál!! káposztás tészta nagyon jó cucc!! :D

    VálaszTörlés
  4. tejbegríz, krumplistészta, bundás kenyér, finom meleg házi tej reggel/este 23 éves koromig és mindig a mamám csinálta meg (amúgy már nem iszom, valamiért leszoktam róla, és a mamám sem él már, lehet hülyeség, de magamnak meg olyan fura lenne megmelegíteni:D ) , néger csók, vattacukor, dunakavics, Gazdálkodj okosan!, Süsü, Spice Girls és még sorolhatnám:)

    VálaszTörlés
  5. egészen a káposztás tésztáig boldogan bólogattam ... :D

    VálaszTörlés