2011. június 5., vasárnap

Májusi kedvencek

Mindig megfogadom a kedvencek írásakor, hogy mostantól írni fogom valahova hogy mi az amit szeretek az adott hónapban hogy ne a következő elején kelljen gondolkoznom a post megírása előtt, de valahogy elfelejtődik és megint kószáltam körbe a lakásban hogy nehogy elfelejtsek valamit.

Kezdem először a sminkekkel.Ebben a hónapban nem volt túl sok időm és kedvem kísérletezgetni, majdnem minden nap ezt a kombót használtam. Még kb egy éve Blair Flowler csinált egy hasonló sminket, onnan jött az ötlet. A Mozgó szemhéjamra teszem a nyx homokszínét, az essence-et a mélyítővonalba, a tengerkéket pedig az alsó szempillák alá, olyan mint a tengerpart, és jól is megy a kék szememhez. :) Az essence szemhéjpúder a DM-es kis táskámban volt, a kék pedig egy régirégi Rimmel, amit anya piperebőröndjéből túrtam ki és einstandoltam. :) Tudom hogy vigyázni kell a régi termékekkel mert lehet bajuk, de ennek speciel nincs semmi, amúgy sincs szívem kidobálni a dolgokat, hacsak nincs érezhetően minőség- és állagromlás.
A körmömre legtöbbször azt hiszem ezt a pink H&M-es lakkot használtam. Az essence fedőlakk teljes szerelem, több bloggernél is olvashattok róla litániákat, én csak annyit írok hogy imádom. :) Jövő héten megyek Müllerbe és szerintem beszerzem az alapozólakkot is, bár már így is meg vagyok elégedve a tartóssággal érdekel mit hoz ki belőle a hozzá illó alap. Mosogatással főzéssel takarítással és az én ügyetlenségemmel együtt is kibírja a lakk az 5 napot, ami szerintem szuper! Ennyi idő alatt már pont meg is unom szerintem az aktuális színt szóval pont optimális. :)Itt a sokunk által annyira kedvelt és várt vizsgaidőszak, úgyhogy most különösen nagy hasznát veszem a Garnier roll-onjának. :) Nincsenek borzalmas karikáim, ezeket szépen elfedi, de nincs erős fedése úgyhogy akinek komolyabb probléma a karikás szem annak lehet nem ez a megfelelő termék. A rúzs szintén a DM-es táskában volt, abban a postomban láttok több képet is róla. Szép bogyószínű, egész tartós is, bár hátránya hogy eléggé szárítja a számat magában, de ha teszek alá ajakápolót akkor nincs vele baj.
Ennyit a szépségápolásról, jön a többi kedvencem. :)A Duckról írtam már itt korábban, nagyon szeretem még mindig. :) Ez még mindig az első dobozom, és még van 2 alkalomra elég trutyi benne. Veszek szerintem más illatban, kíváncsi vagyok azokra is. A Szavo penész elleni szert még egy régebbi takarítós postomban ajánlotta egy olvasóm, végülis anya vette meg nekem mert ő is jókat hallott róla. Kipróbáltam és tényleg szuper! :) A penészt már az első használatkor szinte teljesen eltünteti, és az a jó hogy más elszíneződéseket is kifehérít. Van penész elleni Cillit bangem is de ez sokkal-sokkal jobb. A Cillit hab állagú, amivel kicsit nehéz célozni és lefolyik a függőleges felületekről. A Szavo folyadék amit szinte aeroszollá spriccelünk szét mikor kifújjuk. Emiatt viszonylag nagy felületet fújhatunk be egy lövéssel és nem is folyik nagyon sehova. Én nem csak penészre használtam hanem a zuhanyzóban a fúga kifehérítésére is, ahol a szappan és társai már sárgássá színezték a dolgokat. Itt is jól működik. Annyi hogy eléggé erős klóros szaga van, úgyhogy amíg hat addig meneküljetek ki a fürdőből és utána szellőztessetek egyet (helyettem is, mert én nem tudok a fürdőben...).
Ezt a két öblítőt használom, hangulatfüggő hogy épp melyiket, de nagyon szeretem mindkettő illatát. A barna nagyon jó parfümszerű, és megmarad a ruhákban is! A fehér egy frisebb egyszerűbb illat, de ez is egész tartós. Tudjátok milyen vagyok öblítők terén, szeretek mindig mást kipróbálni, de szerintem a barna Lenort meg fogom venni újra, mert nagyon megszerettem.Legutóbbi Ikea-túránk környékén elég nagy illatosított gyertya lázban égtem, vettünk is kétfélét. Ez a piros erdei gyümölcsös illattal büszkélkedik. Alapvetően műanyag csomagolása van de vettünk hozzá egy ilyen zárható üveg tárolót is mert így nem illan el az illata. Beleszagolva ebbe nagyon durván tömény, de ha ég akkor kellemes illata van, nem túl hivalkodó, nem az a fejfájásos kategória. A másik egy nagyobb rózsaillatú, de az nem vált be annyira, szép, meg magának a viasznak jó az illata, de meggyújtva nem nagyon érezni. :/
Ami még abszolút kedvenc volt de képet nem tudtam róla csinálni: grapefruitos Borsodi! <3 Nagyon szeretem a Radlert meg a többi üdítővel kevert sört is, örülök hogy most ekkora sláger lett, így van választék. :) Azt hiszem mindet ami most kapható kipróbáltuk és ez az abszolút szerelem! Mikor már igazán nyár lesz tuti teledugom vele a hűtőt és ezt fogom vedelni egész nap, hihetetlen jó íze van. :)

Nektek mik voltak a kedvenceitek májusban?

8 megjegyzés:

  1. -aha, szoval az egy sor :D azert durva lenne ezt inni egesz nap, nem? :D
    -en is sokaig a parfumos lenort hasznaltam tobb felet is, de most attertem a silanra es jobban bejott, jobban megmarad a ruhakban az illata!
    -ilyen mecseseim nekem is vannak, en is imadom oket
    -a duckos wc trutyi meg tenyleg nagyon jo, nekem meg az elozo ragacsbol van egy pici, de mar nyomtam melle egy masikat :$

    VálaszTörlés
  2. Költői túlzás volt az egész nap persze, nem vagyok alkoholista de tényleg nagyon fini :)) Örülök hogy bevált a duck neked is! :)

    VálaszTörlés
  3. A Duck WC illatosítót a te ajánlásod alapján próbáltam ki, nekem is nagyon bevált, egyszerű és nagyszerű. Én a citromos, zöld színűt használom.
    A Szavót is ki fogom próbálni, hol lehet kapni?
    Essence BTGN és a grapefruitos Borsodi nekem is nagy kedvencek.

    VálaszTörlés
  4. Hú én anyutól kaptam, de tescóban biztosan láttam és szerintem drogériákban is kapható. Holnap megyek müllerbe megnézem ott van-e. Örülök hogy neked is bevált a wc illatosító, szerintem most én is a zöldet fogom venni. Zöld a fürdőnk és van egy olyan hülye mániám hogy minden zöld, a szappanom, zöld domestost használok, meg próbálok mindenből zöldet keresni. :D

    VálaszTörlés
  5. Most nálunk is ilyen barna Lenor van itthon, szerintem is irtó jó az illata, és nekem nagyon hosszú ideig megmaradt a ruhákban (lehet, h azért, mert legutóbb véletlenül teleöntöttem az öblitős részt a mosógépben :D).
    És pont tegnap ittam először grapefruitos sört :) Bár nekem még mindig a bodzás Radler a kedvenc <3

    VálaszTörlés
  6. Ohm.. az oblitos reszt NEM kell teleonteni? :$

    VálaszTörlés
  7. Tele nem kell, nem tudom kinél hogy van, az egyémen be van jelölve egy "max" vonal, az én olvasatomban odáig lehet maximum tölteni, de több hely van benne, szóval ha valakinek megborul a kezében akkor többet is tud bele tenni. Mondjuk én csak 1 kupaknyit használok, az még a vonalig sem ér fel.

    VálaszTörlés
  8. Az Ultra Szavot én a Metróban vettem leértékelve, de már jó régen. Biztos most is kapható akción kívül.
    A mosógépekben ha a maximumon túl öntjük az öblítőt, azonnal beüríti a gép a dobba. Tehát a mosóvízbe kerül, aminek ugye nincs semmi értelme.
    Magyarázat: öblítésnél vizet spriccel gép az öblítőt tartalmazó ki tartályba, így juttatja be az öblítőt a dobba. Ha maximumon túl öntjük fel az öblítővel a tartályt, a rendszer azt hiszi víz került bele, itt az ideje az öblítésnek. Legalábbis az én jelenlegi és volt mosógépemnél. (Energomat, és most Whirlpool)

    VálaszTörlés