2011. május 15., vasárnap

Játék Határok Nélkül

Egész héten Eurovíziós Dalfesztivál-lázban égett mindenki, engem ez őszintén megmondom most annyira nem izgatott, tanulnom is kell meg már kicsit elegem van az énekelős műsorokból. Viszont eszembe juttatta örök kedvencemet, a Játék Határok Nélkült. Tegnap meghallgattam a főcímdalt és újra lázban égtem. Remélem vannak az olvasóim között olyanok akik emlékeznek erre a szuper műsorra. Régóta gondolkozom azon hogy tök jó lenne újra kezdeni, főleg most hogy EU meg összetartás meg minden, szerintem nagyon sokat dobna mindenki kedvén. :)
(kép: innen)
A mi és nálam idősebb korosztályból szerintem mindenkinek vannak olyan emlékei róla mint nekem. :) Emlékszem Bakonybélben voltunk nyaralni, pici voltam még eléggé de ez nagyon megmaradt. Voltak a szállodában külföldiek is meg magyarok is, de aznap mikor ment este a játék senki nem ment sehová, ültünk a szálloda egyetlen tv-je előtt vagy százötvenen és szurkoltunk, mindenki a sajátjainak. Nagymamámnak sokáig fekete-fehér tv-je volt és mikor Debrecenben néztük nála mindig azon ment a tippelgetés hogy na vajon az olaszok vannak-e elöl vagy mi, mert a fehér meg a sárga nem volt túlzottan megkülönböztethető egymástól. :D A mai napig elvigyorodok ha meghallom a zenéjét, vagy Gundel hangját, emlékszem a kedvenc feladataimra, Dennis (döníí :D) bíróra aki mindig olyan szépen monta sípolás előtt, hogy "áttenszíón", meg az érzésre hogy milyen jó volt kiabálni hogy "Hajrá sárgák!". Hiányzik egy ilyen műsor, ahol mindenféle vélemény nélkül mindenki a sajátjának szurkol, és nem érdekes ki kivel van, ki kinek a szomszédja, mert a stopper (vagy az hogy hány hungarocell alma van a kosárban) nem téved és objektív.

Youtube-on egész sok videó van fent, akinek nosztalgiázhatnéka van nézegessen meg párat és garantált a jókedv. :)

Ti néztétek ezt a műsort? :)

22 megjegyzés:

  1. Családi program volt a nézés és szurkolás, imádtuk!!! Kár hogy már nincs, hiányolom. Nemrég nekem is eszembe jutott amúgy:)

    VálaszTörlés
  2. imádtam, kb 5-6 éves lehettem amikor ment de még most is emlékszek.

    VálaszTörlés
  3. Úristen persze és imádtam! Ugyanez volt, dédike fekete-fehér tévéje előtt, ott meresztgettük a szemünket, hogy sárga vagy fehér.:)) És úgy emlékszem nagyon jól nyomtuk, meg emlékszem egy-két országra is, akik mindig bénák voltak, jaj úgy szerettem! Miért szűnt meg.:(

    VálaszTörlés
  4. Szia,

    Én imádtam, és pont a múltkor nosztalgiáztunk a párommal, hogy milyen jó volt a műsor, szurkolni az országunknak, és tényleg mindenki ott ült a tv előtt. Sajnálatos módon a Valóvilág és a Győzike közé ez nem fér be (gondolom az RTL és TV2 vezérigazgatója szerint), pedig jobb lenne, ha ez újra visszajönne, és a mai műsorok eltűnnének.

    VálaszTörlés
  5. Azért ez nem csak ezen múlik, ha lenne biztosan bekerülni valamelyik csatornára, de megszűnt az egész nem?

    Egyébként annyira durva, hogy milyen picik voltunk még, mikor ment, mégis ennyire szerettük és ilyen mély nyomot hagyott mindenkiben.:)

    VálaszTörlés
  6. Tegnap éjjel néztem az euróvízióst, és mondtam is a barátomnak, h ez a hang... És h emlékszik-e a Játék határok nélkül-re. És persze emlékezett, ő is imádta. Nálunk is családi program volt, és volt, hogy nyaralni voltunk és ott is este azt néztük. Annyira jó emlékeket idéz bennem. Fura, h ez a műsor ennyire megmaradt bennem.:) Imádtam. Jó, h ezt megírtad, kicsit nosztalgiázni..

    VálaszTörlés
  7. Nekem is pont ezt a vetélkedőt juttatta eszembe tegnap, főleg Gundel-Takács Gábor hangja miatt. :) Sajnos az egész játék megszűnt, így nincs esély arra, hogy kiüsse a VV-ket és az egyéb mai "celeb"-eket. :/

    VálaszTörlés
  8. néztem/néztük imádtuk..nálunk is így volt,ha az ment a tvben akkor rögtön mindenki leült,és nem lehetett kirobbantani minket.
    én nekem az a játék maradt meg nagyon,amikor mindenféle bazinagy jelmezbe öltözve kellett egy csúszós részen szaladniuk,és közben estek le a kaják hozzájuk fentről. :) emlékszem a rózsaszín malacruhás emberkére:D

    VálaszTörlés
  9. Az a kedvenc feladatom volt!! :D Át kellett menni egy lejtő közepén és ételeket kellett vinni szakácsjelmezben, az ellenfelek meg disznónak meg tyúknak öltözve próbálták fentről letarolni a más nemzetek versenyzőit :DDD

    VálaszTörlés
  10. Uramisten! :D Pont ma gondoltam rá! Eszméletlenül szerettem! Volt ilyen virágcserép elkapkodós is, valami rémlik :D

    VálaszTörlés
  11. Imádtam....ahogy olvastalak, ki is rázott a hideg...:)

    VálaszTörlés
  12. Jajj annyira imádtam! Pont ezen a héten jutott eszembe nekem is ez a játék és olyan jót nosztalgiáztunk :) Kihagyhatatlan családi program volt a nézése, és jó lenne tényleg ha újra lenne!

    VálaszTörlés
  13. Istenem, én is nagyon imádtam... :) Annyira jó műsor volt, szerintem ez ma is simán megállná a helyét, és verné nézettségben a sok idiótaságot, ami mostanában van. :) Nagyon sajnálom, hogy nincsen... :(

    VálaszTörlés
  14. Csatlakozom, nagyon nagyon szerettem, és sokszor eszembe is jut, hogy milyen kár, hogy vége. Én anno azt is elhatároztam, hogy ha nagy leszek, részt akarok venni a játékban:)

    VálaszTörlés
  15. Én is imádtam, mindig ezerrel szurkoltam, most is megnézném:))

    VálaszTörlés
  16. De jó hogy ennyien szerettétek úgy örülök neki :))) Visszahozhatnák, én is szívesen nézném :)

    VálaszTörlés
  17. óó de nagyon szerettem! tényleg milyen fura, hogy picikék voltunk, és mekkora nyomot hagyott mégis! :)nézem most a videókat, és ráz a hideg! :)

    VálaszTörlés
  18. De jó látni, hogy nem csak én vagyok így ezzel! :) A párommal mi is rögtön nosztalgiázni kezdtünk a Játék határok nélkül-ről, amint meghallottuk Gundel-Takács Gábor hangját :D Annyira jó műsor volt, igazi családi program, kicsik és nagyon mindenki imádta.

    VálaszTörlés
  19. Én is imádtam, de emlékszem egyszer valaki meghalt az egyik feladat közben, talán leesett valahonnan :-( szerintem ez is lehet az oka annak hogy megszűnt...

    VálaszTörlés
  20. Én is nagyon szerettem!:) a családdal mindig néztük, és szurkoltunk állandóan:) ráadásul az egyik ismerősünk játékosként szerepelt benne!:))) annyira jó volt, tényleg vissza kéne hozni valahogy!

    VálaszTörlés
  21. Imádtam én is, annyira szép emlékek jönnek vissza..Amikor még kicsi voltam és az unokatestvéremmel néztük a nagymamánál, bárcsak visszamehetnék az időben néha...Kár, hogy már nincs...A magyar csapat mindig jól szerepelt...

    VálaszTörlés