2011. május 7., szombat

Gyümölcsös joghurt

Tudom hogy most kb feltalálom a spanyolviaszt, természetesen ez nem az én ötletem csak gondolom leírom hogy mostanában mit szoktam vacsizni, meg ha mondjuk valami nassra vágyom mit dobok össze magamnak.
Sokan a boltban kapható gyümölcsjoghurtokat egészségesnek könyvelik el. Tény hogy jobb egy pohárral megenni mint bepuszilni egy nagy szelet csokit, de azért messze nem a legkevésbé hízlaló és legjobb dologról van szó. Ha megnézitek az összetevőit láthatjátok hogy elég sok hozzáadott cukor van benne, gyümölcs viszont annál kevesebb.
Még hetekkel ezelőtt hallottam egy ismerősömtől hogy hát ő a cukor kivédésére update joghurtot vesz mert az akkor annyira nem hízlal. Szerintem ez nem a legjobb megoldás mert az meg adalékanyagokkal és édesítőszerrel van tele.
(kép: innen)
Ha annyira szeretitek a gyümölcsjoghurtot mint én - vagy esetleg még jobban :) - akkor csináljatok magatoknak otthon! Nem kell hozzá más mint egy pohár natúr joghurt és valamilyen gyümölcs (vagy esetleg lekvár - anyu által készítettet szoktam csak használni sütéshez is, egyrészt kevesebb cukorral készíti másrészt tudom mi van benne, és finomabb mint bármelyik bolti <3). Ha kicsit édesebben szeretnétek enni akkor egy kis mézet is keverjetek el benne. Innen aztán ezer féle irányba elindulhattok mert tényleg bármilyen gyümölccsel lehet csinálni. Én most épp almát tettem bele de múlt héten csináltam banánosat, eperlekvárosat is. Tegnap akartam friss eperrel is enni de győzött az eper és magában megettem az összeset. :) Lehet több félét is beletenni egyszerre, mint például itt fent a képen látjátok.
Reggelinek is finom, ilyenkor lehet még belekeverni 1-2 evőkanál műzlit, így kicsit laktatóbb és energiadúsabb.
A legtutibb persze akkor lenne ha saját termesztésű gyümölccsel készülne házitejből készített joghurttal de sajnos ez nekem itt a város közepén nem elérhető. :( Mindenesetre szerintem sokkal egészségesebb (és finomabb!) mint a bolti verziók.

Próbáltatok már helyettesíteni ilyen módszerekkel boltban kapható dolgokat? Kipróbáljátok ezt a verziót? :)

2 megjegyzés:

  1. klassz, szerintem ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Nyáron kis műanyag poharakban lefagyasztom és kész a fagyi-pótlék.

    VálaszTörlés