2011. február 16., szerda

Olvasás és új post-sorozat

Mindig nagyon szerettem olvasni, bár sajnos amíg dolgoztam nem nagyon volt rá energiám. Időm még lett volna, de akkor az agyam nem akart semmit csak kikapcsolni. Viszont munka előtt és mióta nem dolgozom újra habzsolom a könyveket.

Gyerekkoromban is sokat olvastam, az első könyvsorozat amin végigrágtam magam többször is Lucy Maud Montgomery Anne-sorozata volt. Nagyon sokszor kiolvastam Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták című könyvét, huszadszorra is tudok rajta hangosan röhögni, ami nálam nagy-nagy pozitívum. Aztán persze elkapott a gépszíj és beszippantott magába a Harry Potter-univerzum. Gyerekként kezdtem és felnőtt lettem mire megjelent az utolsó könyv, végigbőgtem természetesen. Majdnem mindet többször olvastam, és tervezem hogy újraolvasom egyben az egészet, egyrészt felnőtt fejjel, másrészt úgy hogy már az összes utalást érteni fogom.
Egyetemi évek alatt kezdtem fantasy-könyveket is olvasni. Az összeköltözéskor felkerült Bálint majdnem összes könyve, és szépen lassan elkezdtem átmászni rajtuk. Imádom Terry Pratchettet, elképesztő univerzumot alkotott és zseniális humora van. :)
Semmiképpen nem akarom kihagyni a fantasy-könyvek közül J. Goldenlane-t, aki egy magyar írónő, majdnem mindegyik könyvét olvastam. Jó stílusa van, olvastatja magát, olyan le-nem-tehető kategória. Most is abban a periódusban vagyok, hogy jórészt fantasyt veszek a kezembe.

Kicsit nem illik ide, de majd rájöttök miért írom le. :) Ebben a félévben új anatómia gyakorlatvezetőt kaptunk, aki egy hihetetlen jó fej nő, világlátott, nyitott és mellé szuper tanár. Ugyebár szülésznőnek tanulok, és ő ebben a szellemben oktatja a dolgokat, és kicsi szemléletet is mutat nekünk. Az első órára több könyvvel jött, köztük például A vagina monológokkal, úgy gondolja ez nekünk kötelező olvasmány. Tegnap meg is vettem és az lett a vége hogy ki is olvastam, írni fogok róla egy külön postot is. Volt egy másik könyv is amit mutatott, ezt ma Bálinttól megkaptam ajándékba, nagyon örültem neki, ha elolvastam erről is fogok nektek írni ha érdekel titeket.

Az új post-sorozat pedig azért van itt a címben, mert úgy döntöttem hogy az általam éppen befejezett könyvekről írni fogok egy kis véleményt, hogy mit gondolok róla, természetesen szigorúan spoilerek nélkül, én is utálom ha lelövik előre a szórakozásomat. Remélem érdekelni fog titeket a dolog. :)

UI: Megelőzendő a kérdéseket, nem olvastam a Twilightot és nem is fogom. Sokan mondják hogy a könyvek nem rosszak, de engem annyira kiakaszt ez az őrület ami körülötte megy, főleg Amerikában, hogy már csak azért se fogom őket a kezembe venni. Meg elnézve a rajongókat nem én vagyok a célcsoport. (Arról nem is beszélve h Robert Pattinson már látványával is felidegesít, és nem tudnám úgy olvasni a könyvet hogy ne az ő bárgyú fejét lássam magam előtt.) Lehet hogy butaság így elzárkózni egy könyvtől, nem is szoktam ilyen lenni, de ezzel így vagyok.

4 megjegyzés:

  1. Engem nagyon érdekelni fog ez a könyves sorozat, amikor csak tehetem, én is olvasok. Nekem a Harry Potter maradt ki az életemből, de múltkor, mikor a gyerekkönyvtár részlegen nézelődtem és elmentem mellettük, elfogott a kísértés, úgyhogy amint legközelebb megyek, ki is veszem az első kötetet.

    VálaszTörlés
  2. Jujj ez nagyon jó lesz, imádok olvasni mindenfélét ! :D Vizsgaidőszakban már kb. sírtam, hogy én szépirodalmat, szórakoztatóirodalmat, vagy bármit csak nem a tankönyveket akarok olvasni:D

    VálaszTörlés
  3. Én is imádok olvasni. :)HP első 5 kötetét nem hazudok, 4x olvastam el. :D A többit már csak egyszer-egyszer, mert nem volt rá időm, de én is tervezem, hogy újra nekiállok az egésznek, és egyben, egyszerre végigmegyek rajtuk, meg valóban sokat számít az is, hogy az ember 15 évesen miként látott dolgokat, 21 évesen valszeg mást is "ad" majd ez a sorozat is.
    Amúgy képzeld el, hogy a Twilight-tal ugyanígy vagyok... a környezetemben mindenki odavan érte, de az általad emlegetett Patiszon úrfi annyira irritáló, hogy egyszerűen semmi kedvem hozzá. (Bocs, ha valakinek bejön, én nem bírom.) Plusz én inkább Vámpírnaplós vagyok, bár a könyvet nem olvastam, csak a sorozatot nézem, de tervben van az is, hogy majd a könyvekbe belepillantsak, hátha jók azok is. (Amúgy nekem az is tökre tetszett, hogy a sorozatban be-beszólogattak a Twilight-ra, én jókat vigyorogtam rajta. :D)

    VálaszTörlés
  4. én is nagyon szeretek olvasni!!
    mivel évközben olyan sok időm nincsen-bár arra van idő,amire hagyok-ezért nyáron olvasok sokat,és akkor megvannak a mindennyári könyveim.pl.Jane Eyre(mondjuk ez kivétel,mert évközben is elszoktam olvasni
    de Harry Potter,Eragon,Sohonyai Edit könyvek,Négyen egy gatyában, meg még sok más.
    A Twilight hát az első tetszett,a többi meg nekem nagyon lapos volt,eluntam magam,úgyh a 4.-et el sem olvastam,meg már nem is érdekel.
    A Vámpírnaplókat nézem én is,jó kis sztorija van

    VálaszTörlés