2013. május 19., vasárnap

Webshop ajánló: Top Vintage Retro Boutique

Sosem ódzkodtam a webshopos vásárlásoktól, ruhákat viszont egész idáig nem mertem venni. Ugyan tudom,  hogy sok helyen nagyon jó a vevőszolgálat, és gond nélkül visszavesznek mindent ami nem megfelelő akár méretben akár minőségben, mégis féltem belevágni, a fenének sincs kedve visszapostázni, szenvedni, stb.

Ebből kiindulva meglepő lehet, hogy az első online ruhavásárlásom pont a menyecskeruhámhoz köthető. Azt már elég régóta tudom, hogy nekem a hagyományos menyecskeruhák elképesztően nem tetszenek. Emiatt abszolút valami csinos koktélruhában gondolkoztam már régen is, és a piros sem volt feltétel, mert nem túlzottan áll jól. A fazon volt nagy kérdés nálam, mert nem vagyok egyszerű eset, akármi nem fog jól állni. Tudom, hogy egyre inkább nő a fejetekben a kérdőjel, hogy akkor mégis mi a francért döntöttem a webshop mellett, én se gondoltam volna az elején. :D 




Nagy rajongói vagyunk a Pushing daisies sorozatnak, és egyszerűen odáig vagyok Chuck ruháitól amiket minden részben visel. 50-es évek, vintage, derékból A-vonalban bővülő, pörgős, iszonyú-nőies. Na valami ilyesmit szerettem volna, de nem nagyon lehet kapni itthon. Ekkor jött szembe Pinteresten egy ruha, aminek köszönhetően kikötöttem a Top Vintage webshopján, áldja az ég azt aki kitette, komolyan. :)

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

Elkezdtem böngészni a ruhák között, és mindegyiknél visítottam, egyre hangosabban, hogy ez is kell, ez is kell, ez is kell. Na innentől már nem volt kérdés, hogy honnan lesz a ruha, csak azt nem tudtam, melyik. A méreten való izgulásom teljesen eltűnt, amikor megláttam milyen pontos mérettáblázataik vannak. Általában nekem az a gondom a webshopoknál, hogy hiába írják oda például, hogy 44, nem tudom hogy az most mekkora. Van ahol a 42-es ruhák is jók, van ahol csak a 46, most épp honnan tudjam hogy náluk ez mit jelent. Itt minden mérethez le van írva, hogy az centiben micsoda, mellben, derékban, tehát abszolút jól lehet kalkulálni. És az árak sem túl elszálltak szerintem, 50 euróért már nagyon csiniket lehet kapni, ennyiért koktélruha szerintem fast fashion boltokban sem nagyon van. Nagyon pozitív, hogy sok ruhából egészen nagy méretek is vannak, 48, 50-es is akár.

Én végül múlt hét pénteken rendeltem meg a ruhámat, és csütörtökön már meg is érkezett! Igaz, hogy Apa munkahelyi címére rendeltem, de szerintem másnap már itthonra is megjött volna. Nagyon gyors a posta, és adtak nyomkövető számot is, hogy tudjam merre jár épp a ruhám. 



Azt nem mondom meg, hogy én melyik mellett döntöttem végül, majd megtudjátok az esküvő után, de beszúrok majd pár képet a kedvenceimről. :) A ruha egyébként selyempapírba csomagolva érkezett, és kaptam ajándékba egy kis levendulás szappant is. A rúzs sima műanyag, szintén kis ajándék, de nagyon aranyos. Az biztos, hogy az éjféli átöltözés után használni fogom a piros ajakceruzámat, ehhez a stílushoz szerintem kötelezőek a vörös ajkak. 

A ruha egyébként abszolút minőségi, ma elvittem megmutatni a varrónőmnek aki A ruhát varrja. Kapok alá majd egy alsószoknyát, mert nagyon pörgős a szoknyarésze és nem szeretnék villantani a lagzin. :) A mérete is szuper, minta rám szabták volna, nagyon jó volt a mérettáblázat.

Na és akkor jöjjenek a kedvenceim, csak a ruhák közül, mert különben sose fejezném be a bejegyzést. Érdemes végigböngészni egyébként a honlapot, ha tetszik nektek ez a stílus, van fürdőruha, fehérnemű, cipellő, ékszerek, mindenféle. És nem is drága a szállítás sem, 100 euró felett ingyenes, alatta pedig azt hiszem 15 euró. És mivel európai a webshop a vám miatt sem kell izgulni.

Papagájos nyakbakötős 60 euróért 

Audrey Hepburn 155 euróért

Virágos nagyonnőcis 110 eurórért 

Gyümölcsös pasztell 60 euróért 

Ti is odavagytok az 50-es évek ruháiért? Melyikbe lettetek szerelmesek?

8 megjegyzés:

  1. Igeeeeen. Imádom! :) Lehet tippelni, hogy melyiket választottad, feltéve, ha köztük van. Tekintve, hogy a menyecske ruhának pirosnak kell lennie elvileg, én a 3.-ra voksolnék. :)

    ********
    www.imadeitiloveit.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tettem közéjük, írtam is hogy nem mutatom meg, meg azt is hogy nem piros. :))

      Törlés
    2. Azt nem találom, hogy írtad, hogy nem piros. Gondoltam, hogy attól még, hogy nem mondod meg konkrétan, hogy melyik az, hátha belecsempészted, hiszen az is a kedvenc, nem? :)

      Törlés
    3. Valóban, de nem akartam kirakni, nem előletek akarom titkolni, hanem sok barátom és rokonom és olvas és nekik szeretném hogy meglepi legyen az esküvő úgy egyébként, és ne tudjanak minden apró részletről. :)

      Törlés
  2. Ahhhh, köszönöm Bogca, valami fantasztikus ez a webshop! Ha lesz pénzem, tuti beújítok pár ruhát innen, imádom a retró dolgokat :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is biztos, hogy nem ez az utolsó ruha amit innen rendeltem. :))

      Törlés
  3. ÁÁÁ az az utolsó!! Gőzöm nincs hova venném fel, de imádni való! :) Az én kedvenc "retrósom" a Charlotte-Atelier (http://www.petticoat-fashion.de/), imádom nézegetni ezeket a ruhákat!

    VálaszTörlés