2013. január 2., szerda

Ruhásfiók újrarendezése

Ruharendszerezésben nagyon rossz vagyok, pedig muszáj lenne magam ebből (is) profi szintre fejlesztenem, kicsi a lakás és emiatt nagyon kevés helye van a ruháinknak. A felsőinket tároló fiók okozta általában a legtöbb fejtörést. Hajlamos voltam én is és Bálint is csak a felső pár pólót hordani, pedig a kupacok alján is árválkodtak régen elfelejtett kedvencek.

Előtte állapot: nem rendezetlen, de nehezen átlátható. A baloldal az enyém, jobb Bálinté.

A hajtogatási/rendszerezési módszerre már szerintem egy éve rátaláltam, de jól el is felejtettem, pedig még nővérem is írt róla nem is olyan régen. Ma viszont beugrott, nekiálltam és szerintem 10 perc alatt meg is voltam az egész fiókkal. 

Utána: minden látható, és még hely is maradt hátul.

A kipakolás felért egy kisebb vásárlás élményével, olyan felsőket találtam meg a kupacok alján amiket már el is felejtettem. :) Nem macerás egyébként egyáltalán a hajtogatás, a simán összehajtott pólón (mint a felső képen látszanak) hajtok még egyet, majd állítva a fiókba teszem. Pont olyan magasak lesznek hogy a fiók még könnyen becsukható, viszont kevesebb helyet foglal el egy-egy ruhadarab. Pakolgathattam volna színek szerint is, én inkább szétválogattam hosszú ujjú, rövid ujjú és ujjatlan kupacokra a dolgaimat. Utóbbiakat télen sem ásom el egyébként, trikóként funkcionálnak nálam. 

Mostanában egyébként lesz több rendszerezős, lomtalanítós bejegyzés is valószínűleg, februárban megjönnek a várva várt bútoraink, így kicsit több és praktikusabb helyem lesz rendszerezni a dolgainkat, és végre felhozhatom a gyermekeimet (ebben a kontextusban most a könyveimre gondolok ^^) anyuéktól, eddig nem volt nekik sajnos helyem. 

Ti hogyan tároljátok a felsőiteket?

15 megjegyzés:

  1. Én is még az U:E-en akadtam rá a posztra, és akkor áthajtogattam mindent, és tényleg sokkal jobban nézett ki az egész és hirtelen rengeteg helyem lett. Plusz előny, hogy amikor reggel kómásan felébredek, nem borítom magamra a stócnyi pólót és kezdődik elölről az ördögi kör, hogy újra kéne hajtogatni:) Most csak azt kéne eldöntenem, hogy melyik szekrényben tároljam, fiók előnyösebb, de az az új ruhásszekrényem alján van, meg túl magas ahhoz, hogy csak a pólók legyenek benne:(

    VálaszTörlés
  2. Ez eszembe juttatja azt a pakolási módszert, amire életemben nem jöttem volna rá, ha valaki meg nem ismerteti velem. Ez nem más, mint amikor túrázni megy az ember, és felülről feltöltős nagy hátizsákja van, akkor érdemes összecsavarni a ruhákat, és úgy elhelyezni, mint a könyvtekercseket, állítva. Igaz, a gyűrődés elkerülhetetlen, de túrázásnál az embernek még a legkisebb gondja is nagyobb ennél.

    Viszont az jutott eszembe, hogy én pl. csak a nadrágjaimat és a fehérneműimet tartom (külön) fiókos részben, vajon azokat is el lehet így rendezni? És ezzel a módszerrel mennyire gyűrődnek a felsők? Ha kiveszel egyet-kettőt, akkor már nem fognak egymásnak feszülni, vagy ezt csak én képzelődöm? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem vasaltam semmit az ingeken meg a munkaruhámon kívül, ha felveszem a felsőt 1 perc alatt kirúgja magát minden ránc ha esetleg van is, szóval nálam ez annyira nem probléma. A plusz egy hajtás miatt biztos lesz több gyűrődés is szerintem, ez elkerülhetetlen.

      Törlés
    2. Ja és szerintem tuti lehet a többi ruhát is így pakolgatni, lehet én is kipróbálom majd a fehérneműs fiókban is, mert ott is legtöbbször káosz uralkodik. :)

      Törlés
  3. én a fehérneműket is ilyen módszerrel hajtom, felszabadult egy csomó hely. A pólókat nem mert az sajna nem fiókban van. a párom meg eleve sok inget hord a melóba, úgyhogy az megy vállfára miután kivasaltam. Pedig ez egy szuper megoldás. Télen annyira nem zavar ha valami összegyűrődik, úgyis kerül rá még egy pulcsi... de pl pulcsikat tuti nem hajtanám így... nem tudom miért, de engem jobb érzéssel tölt el amikor egy kivasalt ruhát veszek fel. Pedig hogy utálok vasalni... :S :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én elvből nem vasalok, mert régebben úgy láttam, vasalás után kifakulnak a ruhák, ezért inkább úgy szárítom meg őket, hogy ne legyenek gyűröttek, és a hajtogatásnál is mindig figyelek erre.

      Törlés
    2. El sem tudom képzelni egy pulóver hogy tud gyűrődni! :))
      Nekem még sosem volt olyan pulcsim ami gyűrődött volna vagy vasalni kellett volna.

      Törlés
    3. Sajna nekem vannak olyan pulcsijaim, (nem kötött) amin igen is látszódik hogy össze volt hajtva. Engem zavar, de ez az én hülye rigolyám tudom :D Egyébként én is igyekszem úgy teregetni, hogy ne kelljen sokat vasalni. Nem ítélem el azt aki nem vasal, nehogy nekem itt azt higgyétek :))) ahány ház annyi szokás. nem igaz? :))))

      Törlés
    4. Persze, van aki még a zoknikat is vasalja, én ahhoz túl lusta vagyok. :))) Talán akkor azokat tárolhatod máshogy , ami meg nem gyűrődős az meg mehet így.

      Törlés
    5. ha belegondolok mennyi zoknink van.. ennyire azért nem vagyok jóban a vasalóval :) De ezzel a módszerrel nálunk a fehérneműs fiókban lett több hely, és már az is valami :)

      Törlés
  4. Én is így hajtogattam a pólóimat, mikor átköltöztem az új szobámba. Egy fiókban elfért az, amit előtte 2 polcon tároltam :) Sokkal több a helyem azóta, bár még lehetne alakítani a helyzeten, de mindent szépen fokozatosan:) Egyenlőre annak is örülök, hogy végre el tudtam pakolni a nagyon nyári cuccokat, és mos csak azok vannak elöl, amiket hidegben felvehetek. Bár ennek meg az a hátránya, hogy sokkal kevesebbnek tűnik a ruháim mennyisége, és akaratlanul is jön a "ruhát kellene venni, mert üres a szekrény" érzés.

    VálaszTörlés
  5. Hát lényegében én káoszban élek, de már megszoktam, így is tudom, mi hol van, úgyhogy uralkodom rajta! :D Mindig tervezek szekrényrendszerezést, néha meg is valósítom, de kb egy hónapig tart a rend, utána vissza a régi kerékvágásba. :D

    VálaszTörlés
  6. Nálam ehhez hasonló szekrénybe akasztható textilpolcok vannak: http://www.cserebere.hu/img/itempic/7/710253/item_c5ee5782fc60ea6b1681b602b8dd3cef.jpg Még anyukámék hozták Amerikából, nagyon szeretem azóta is. Előtte sokat szenvedtem, mert 2 nagy akasztós szekrényem van, és ha az aljára simán behajtogattam a ruhákat, egy idő után kidőlt, ebben pedig kényelmesen elfér minden ruhám. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ikeában is lehet kapni ilyet, amíg nem volt meg nekünk ez a fiókos komódunk addig én is ilyeneket lógattam az akasztószekrénybe. :) Most is benne vannak, de olyan ruhákat tartok itt amiket nem is hordunk, nagy szelektálást kell csapnom idén. :D

      Törlés
    2. Nálam is mindig megy a szelektálás, de sokra nem megyek vele, mert sajnos tényleg csak azokat dobálom ki, amik évek óta nem voltak rajtam, viszont mindig van olyan, amit meghagyok, és soha nem veszek fel többé. Csak annyira nincs szívem kirakni őket, "mivan ha még egyszer jól jön" alapon :D

      Törlés