2013. január 2., szerda

Már most készítsd fel magad az esküvőre!

Elég sokan találtak az elmúlt egy héten a blogomra esküvői témájú kereséssel, sziasztok! :) Most kicsit már én is jobban belehúzok a tervezésbe, 7 hónap van már csak hátra, hihetetlen. A tervezéssel, szervezéssel kapcsolatban sok olyan dolog van, amit már hónapokkal előbb el kell kezdeni, hogy minden szuper legyen a nagy napra. Mindenki nekiáll asztaldíszeket keresni, ruhákat, frizurákat nézegetni, de a "töltelékkel" nem foglalkozik szinte senki. Ezt a bejegyzést most ennek szentelem, ugyanis ahhoz, hogy a hajunk, bőrünk, mindenünk a legjobb formájában legyen az esküvőre, már előre kell gondolkozni.


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Arcápolás

Ahhoz, hogy kevés sminkkel is szuperül mutassunk - márpedig nem árt, ha a nyári 40 °C-ban nem kell vakolat az arcunkra, hogy elfedje a pattanásokat - nagy szükség van arra, hogy tudjuk milyen termékek jók a bőrünknek. Ha van már valami bevált rutinotok az szuper, ezen már ne is nagyon változtassatok! Ha még nincsen, akkor kezdjetek el nézelődni jó arclemosó, arckrém után, hiszen csak jó alapra lehet szépen dolgozni. Ha nincs semmi ötletetek, ismerősötök akkor érdemes felkeresni egy szakembert, akár kozmetikust, akár bőrgyógyászt, hogy javasoljanak a ti arctípusotoknak megfelelő dolgokat. Nem mindig ugyanannak a márkának az összes terméke fog beválni, érdemes kísérletezgetni. Ha ezt időben elkezditek nem baj az sem ha valami kiüt titeket, mert még messze az esküvő. 


Ami nagyon fontos, és sokan elfelejtkeznek róla: fényvédelem! Nem csak nyáron, és nem csak akkor, mikor napozni indulunk! Hosszútávon is hálás lesz a bőrünk, mert a ráncok jóval hamarabb jönnek, ha állandó sugárzásnak van kitéve a bőr. Az esküvőhöz közel különösen figyeljünk már oda, hogy ne égjünk le, hámló orral férjhez menni nem lehet a legjobb érzés. 

Az arcunk fontos része a szemöldök. A stílusán, vastagságán már ne változtassunk az utolsó hónapokban. Egyrészt elnyirbálhatjuk annyira hogy nem nő ki valahol többet, másrészt meg a megszokott arcunkat mutassuk azért aznap is, csak egy kicsit feltuningolt kiadásban. :) Ez utóbbi miatt javaslom azt is, hogy aki szemüveges, de az esküvőn nem szeretné hordani, az ne előtte 2 héttel kezdjen el kontaktlencsézni. Egyrészt azért, mert akkor még nagyon érzékeny lesz a szemünk a nagy napon, másrészt pedig szokatlan lesz az ismerősöknek, hogy mindig szemüvegesek voltunk, de aznap meg nincs rajtunk. Én sem szeretném egyébként a szemüvegemet aznap hordani, mostanában el is szeretnék már menni kontaktlencséért. Egyrészt hogy én szokjam, másrészt hogy mindenki más is. :)

Hajápolás

Általában mindenkinek vannak bevált termékei, kedvencei, ezeket lecserélni felesleges. Nagy változásokat nem érdemes esküvő előtt csinálni, sem színben sem fazonban, az előbb is részletezett "maradj aki eddig is voltál" okok miatt. Ha nem használtatok eddig hajvégápolót vagy hajpakolást egyszer-egyszer érdemes lehet beiktatni őket, ártani nem fog a hajunknak az biztos. :) 


Az egészséges haj a legszebb függetlenül a hosszától és a színétől. Érdemes fodrásszal összeülni ha nagyon macerás vagy kezelhetetlen a hajunk, lehet jobban járunk -10 centivel, ha az a maradék viszont egészséges lesz. Ha még változtatásokra van ahhoz szükség hogy a lehető legszebb legyen a hajkorona a nagy napra akkor azokat érdemes most meglépni. 

Testápolás

Itt a tél, ilyenkor különösen nagy szüksége van a bőrünknek a kényeztetésre. A száraz bőr tipikusan egy olyan probléma, amit egyszeri testápolás és krémezés nem hoz helyre. Ahhoz hogy nyárra, az esküvőre szép és egészséges bőrünk legyen időben el kell kezdeni az ápolását. Érdemes olyan tusfürdőt, szappant keresni ami nem szárít, és legalább olyan nagy hangsúlyt kell fektetni a bőrradírozásra is, mint a krémezésre. Tökéletes eredmény érhető el otthoni alapanyagokból készített radír segítségével is. Nekem nagyon kevés drogériás testápoló vált be, érdemes elnézni Lushba, The Body Shopba, patikába is akár, hogy meglegyen a tökéletes. 


Itt is nagyon fontos a megfelelő fényvédők használata, ha beáll a jó idő. Senki nem akar húzódó vállal, háttal férjhez menni, mert előtte héten leégett a strandon. Apropó napozás. Nincs annál tragikusabb, mint amikor úgy van lebarnulva a menyasszony, hogy látszik a vonal mondjuk a felkarján, mert rövid ujjú felső volt rajta az elmúlt napokban. Én leginkább napkerülő vagyok, de az esküvő előtt párszor szerintem el fogok menni szoláriumba. Azért nem napozni, mert ott én mindig leégek, és a fürdőruha fazonja nem fog egybeesni a ruháéval. Ha napozni is szeretnétek az esküvő előtt figyeljetek arra oda, hogy ha pánt nélküli a ruha akkor a bikini is az legyen! Ha sokat sétáltok a városban előtte akkor is pánt nélküli ruhában/felsőben tegyétek. Nagyon szembeötlő lehet a bőrszín-különbség, különösen a képeken! Persze egy jó sminkes vagy fotós meg tudja oldani hogy ne látszódjanak a különbségek, de megelőzni könnyebb a problémát. 

Szőrtelenítés

Ez is kicsit a testápolás részhez tartozik, de azért különveszem. Ugyanazt tudom mondani, mint minden másnál. Hónapokkal előbb kezdjetek el próbálgatni különböző módszereket, nektek mi válik be a legjobban! A gyanta és az epilátor nagyon jól hangzik, mert 1-2 hétig is tarthat a hatás, tehát nem csak az esküvőn de még a nászúton sem kell gondolkozni a szőrtelenítésen, de ezt nem mindenkinek bírja a bőre. Én például gond nélkül gyantázom a karjaimat, de a lábam olyan szinten bedurran tőle, hogy elképesztő. Viszket, kiütéses, minden bajom van tőle, és gyantától függetlenül, tehát nem allergia. Ha a borotva mellett döntötök, akkor mindenképpen az esküvő napján intézzétek frissen a dolgot, hogy minél tovább sima és szép legyen a bőrötök. A bőrradíros bejegyzésben említett módszer nekem nagyon bevált, pihe-puha és csillogó lettem tőle. 


Ha a gyanta mellett döntötök érdemes profira bízni a dolgot, ha nem vagytok biztosak a kezetekben. Én képes vagyok megtépni fáradtabb pillanataimban a bőrömet a gyantával, a kék foltok pedig a legkevésbé sem mutatnak jól esküvői ruhával együtt, a végén még valaki hívja a NaNe segélyszámát. 

Szájápolás

Ez nálam amúgy is érzékeny pont, nagyon rosszul tudok lenni attól, ha valakinek ápolatlanok a fogai. Érdemes az esküvő előtt pár hónappal ellátogatni fogorvoshoz, Murphy úgyis a nagy nap előtti éjszakára időzítene egy király kis fogfájást, egy kontrollal ez megelőzhető. A fogselymezés és a szájvíz használata mellett nem tudok eleget kampányolni, a fogmosás is napi kétszer legalább jó ha megtörténik. Én fehérítő fogkrémet használok és szerintem nekem ennyi elég is lesz, de aki szeretne beiktathat egy fehérítő kezelést, akár orvosnál akár kis házi drogériában kapható szettel.


 Nagyon sokat fogunk az esküvőn vigyorogni, legyen  szép a mosolyunk, ez nagyon alap.

Testmozgás

Ha akar valaki fogyni, ha nem, a testmozgás mindig jó és egészséges. Sokan nekiállnak felülésezni, pedig a legszembetűnőbb részünk az esküvőn a karunk és a hátunk. Ha valaki úgy is érzi, hogy neki a teste így jó ahogy van (tegye fel a kezét aki így gondolja, szerintem mindenki mindig változtatni akar valamin :D) karokra, hátra akkor is érdemes gyakorlatokat végezni. Akár otthon videókkal, akár konditeremben. A konyhásnéni tricepsz (angolul bingo wing, zseniális :D) nem csak súlyproblémákkal küzdő nőknél van jelen, de megfelelő gyakorlatokkal könnyen rendbe hozható. Én tavaly ezt a 10 perces edzést kezdtem el, idén szeretném minden nap megcsinálni, aztán majd ha a vizsgák után elkezdünk edzőterembe menni majd ott is csinálok ezt-azt.  


Táplálkozás

Természetesen ez mindennek az alapja. Ha megfelelően eszünk, elegendő folyadékot juttatunk be a szervezetünkbe, akkor szép és hidratált lesz a bőrünk, erős lesz a hajunk, nem töredezik a körmünk, és még a felesleges kilóktól is könnyebb megszabadulni. Érdemes sok zöldséges és gyümölcsöt fogyasztani, ez mindenkorra igaz, de ilyenkor különösen. Nyilván mindenkinek más táplálkozási szokásai vannak, de a természetes vitaminbevitel és sok rost fogyasztása senkinek nem fog ártani remélhetőleg. :) A cukros üdítőket érdemes elfelejteni, amúgy sem egészséges üres kalóriákkal megtölteni a szervezetet, a kávétól és a teától viszont nem tiltok el senkit, szerintem butaság bármelyikre is azt mondani hogy káros, mert egyáltalán nem bizonyított. :) Nagymamám univerzális bölcsessége itt is megállja a helyét: minden túlzás idegbaj. Nem kell a végletekig elmenni, nem kell örökre lemondani semmiről, csak mértékkel enni és odafigyelni magunkra. 

Most pedig ünnepélyesen megígérem hogy veszek egy rendes testápolót, mert olyanom bizony nincsen, és a bőröm már nagyon igényelné. :) 

Képek: innen 

4 megjegyzés:

  1. Kedves Bogca!
    Neked használ a fogfehérítős fogkrém?Milyet használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én a Signal White Systemet használom, úgy veszem észre hogy igen, használ. Nem kávézok mondjuk napi szinten és egyáltalán nem dohányzom, tehát extrém hatásoknak nincsenek kitéve a fogaim, de a jelen helyzetben segít ez most. :)

      Törlés
  2. Én is esküvőnkre készülök éppen, így örülök hogy a témával kapcsolatban több bejegyzésed is van. Éppen ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy ismersz-e olyan testápolót aminek szép fénye van, mert szerintem az esküvőre jól mutatna. Másik kérdésem, hogy tudsz-e olyan maszkot vagy krémet, amit a nagy nap lehetne használni, olyasmire gondolok ami kifeszíti a bőrt. Előre is köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én ezt fogom valószínűleg megvenni az esküvő előtt: http://www.lush.hu/item/shimmy-shimmy-masszirozo-testapolo
      Nyár környékén biztos sok márka jön ki selyemfényű testápolóval, ha ez a Lush nem szimpi (vagy neked nem elérhető) akkor dm-ben, rossmannban tuti fogsz találni valamit. :)

      Maszkokból én az Aldo Vandiniket szeretem, DM-ben tuti lehet őket venni, 2 alkalomra legalább elég egy csomag.
      BB krém webshopban (http://bbkrem.hu/kozmetikum/maszk.html) is rengeteg maszk van, biztosan találsz olyat ami a te bőrtípusodnak is megfelelő. Mindenképpen tegyél egy próbát előtte, ne az esküvő előtti napon derüljön ki hogy allergiás vagy és kiütéses leszel.

      Mikor lesz a nagy nap? :)

      Törlés