2012. szeptember 18., kedd

Sorozatajánló I. - New girl

Már régóta érik bennem a gondolat, hogy a könyv és film mellé bejöjjön harmadiknak a sorozat is. Nem tudtam eldönteni, hogy egy bejegyzésbe gyűjtsem-e össze azokat amiket nézek, vagy mindegyiknek szenteljek egy külön alkalmat. Végül utóbbi mellett döntöttem, így talán kicsit jobban ki tudom fejteni a véleményemet, és egyébként sem szeretem az űbermaratoni bejegyzéseket, ebből pedig biztosan az lenne.

(kép: innen)

Elsőnek (a Call the midwife után) a New Girlt választottam. Barátaink ajánlották, de az első rész után kaszálás-gyanús lett. Aztán rávettük magunkat a tovább nézésére, és milyen jól tettük! Abszolút a kedvenc sorozatommá nőtte ki magát.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!



A főszereplő Jess, aki egy fájdalmas szakítás után új albérletbe költözik. Három pasival költözik össze, Nick egy jogi karról kibukott pultos, Winston egy ex-kosaras aki próbál a normális életbe visszarázódni, Schmidt pedig egy ex-duci - most nárcisztikus - irodai dolgozó. Mindhárom srác karaktere imádnivaló, nem tudnék választani kedvencet ha pisztolyt tartanának a fejemhez sem. Jess sem egyszerű eset, ő egy általános iskolai tanárnő, de rendkívül fura stílusa van, az elején ez idegesített annyira, hogy majdnem abba is hagytam az egészet, de aztán megszokható, sőt meg is szerethető. 

Minden rész olyan, hogy még sokadszor is hangosan röhögök rajta, és ami nagyon pozitív hogy nem fingós-káromkodós poénokat használnak, sőt ki merem jelenteni hogy kifejezetten szofisztikáltak és intelligenciát is igényelnek néha. 

Hamarosan kezdődik a második évad, én már nagyon várom. Lehet hogy az újdonság varázsa miatt, de most abszolút úgy érzem hogy a kedvenc most futó sitcomommá nőtte ki magát, ami a Big bang theory és a Himym mellett szerintem elég nagy szó. 

Ti nézitek a New girlt? Ki a kedvenc karakteretek?

12 megjegyzés:

  1. én is gyorsan megnéztem, ameddig fenn voltak a részek, várom az újakat:)) és mennyire egyet értek veled, a big bang és himym mellett nekem is odakerült a kedvenceim közé :))

    VálaszTörlés
  2. A promo alapján jónak tűnik, mindjárt utána is nézek :)Szeretem, a ilyen típusú sorozatokat, erről sajnos még nem is hallottam, de ajánlani tudom a Hart of Dixie-t, azon is lehet nagyokat nevetni :D

    VálaszTörlés
  3. A srácok közül Nick a kedvencem. :) Egy időben mindig ez a sorozat volt az ellenszer rosszkedv ellen. Nekem is nagyon tetszik a humora, meg hogy ilyen bolondok. Könnyen tudok velük azonosulni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsőre én is Nickket vágnám rá, de aztán eszembe jut Schmidt meg a jar, meg Winston és a "saddest song in the world" és nem tudok dönteni. :DDDD

      Törlés
    2. nekem amúgy Schmidt a kedvencem rájöttem most, ahogy olvaslak titeket:))

      Törlés
  4. Szerintem nem csak megszoktuk Jesst, elég erősen vissza is vettek a karakter őrültségéből, az első részben még ijesztő volt :D De Zooey-t én csak imádni tudom, bármit csinál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen lehet igazad van, így belegondolva akkor baromi creepy volt. :D

      Törlés
  5. Én is szeretem ezt a sorozatot, de egyelőre még nem kedvenc nálam. :)

    VálaszTörlés
  6. Én megnéztem az első részt és elkaszáltam :)) ezek szerint érdemes folytatnom!

    VálaszTörlés
  7. ÚÚÚ nagyon szeretem már várom az új részeket régen szerettem a TBBT mert vicces volt, de sajnos egyre menne lefelé de jelenleg a NG az amin jókat tudok nevetgélni :) kell egy ilyen szorzat is nahh, a szereplő gárda és a személyiségek pedig halálosak :D:D:D

    VálaszTörlés
  8. Nekem is ez a mostani kedvencem! (bár ezután kezdtem el nézni, és néztem végig a big banget, úgyhogy az most erősebben bennem van.)
    Én nem bírom Zooey D, pedig akár imádhatnám is, de nekem mindig rideg hatást kelt + kiborulok a szemeitől.. de ebben szerettem, bár a főcím rettenetes :D
    úúúgy várom a 2. évadot!!
    Ja, és Nick a kedvenc..meg Schmidt..:D

    VálaszTörlés