2012. július 26., csütörtök

Veet EasyWax elektromos gyantázó készlet

Mielőtt ezt az új Veet terméket kipróbáltam volna legalább 4 évig nem ért hozzám gyanta. Amíg anyuékkal laktam általában ezt a szőrtelenítési módot használtam, csak még a retro gyantával, amihez nem is kellett papír, hanem magától le lehetett szedni. Aztán mikor elköltöztem otthonról kaptam egy epilátort, hogy egyedül is meg tudjam oldani a dolgot. 

Végülis koliban lusta voltam elővenni, egyszerűbb volt a borotva. Az albérletben még egyszer-egyszer használtam, de annyira idegesített hogy a másik két srác akivel együtt lakunk hallja a bürrögést hogy inkább hagytam a fenébe és rászoktam a borotvára. Egyszer-egyszer még próbálkoztam az epilátorral, de baromira elszoktam tőle és nagyon idegesített hogy minden egyes szőrszált szinte egyenként kell végigszenvednem. 

Azt gondoltam nem nagyon fogok másra átállni, mivel a hideg gyanta nekem nem vált be, a patronos melegítőst pedig már több barátnőm is belerobbantotta már a mikróba, nem akartam kísérletezni vele. Aztán jött a Veet bloggertalálkozó és többen is írtak erről az új házi gyantaszettről miután kipróbálták. Megjött hozzá a kedvem, aztán a DM-től a szerelmeslevél, először egy 25%-os Veet termékekre vonatkozó kedvezménnyel, majd egy 15%-os végösszegkuponnal, így aztán eldöntöttem hogy 40% kedvezménnyel nekem már bőven megéri.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!




A doboz tartalma a melegítő-tartó készülék, egy patron gyanta, állvány, 12 gyantalehúzó papír, 4 gyantázás utáni törlőkendő és a kábel. Én szeretem ezt a kis műanyag izét amiben vannak a tartozékok így nem is dobtam ki, használat után ide pakolok mindent vissza, így tuti egy alkatrészt sem kavarok el.



Ami engem abszolút meglepett az a patron mérete. Én mindig a mikrózható/kozmetikus által használt patronokat láttam csak, ez 50 ml-es, hogy lássátok mekkora is ez a kis bigyó mellé tettem egy csomag zsepit, ami a szokásos méretű 10 darabos verzió. Az első sokk után megpróbáltam megmagyarázni magamnak, hogy azért biztos nem fog elsőre elfogyni, és szerencsére igazam is lett.

A gép összeszerelése és beüzemelése pofon egyszerű. A patront beleteszem a melegítőbe, ezt beleteszem az állványba, majd bedugom az egészet a kábel segítségével a konnektorba. A használati útmutatóban 20 percet írtak melegítésnek, én azt tapasztaltam hogy 30 perc alatt lesz tökéletes az állaga, és még így sem elviselhetetlenül forró. Az idő lejárta után kihúzom és használatra kész.

Legelőször a karomon próbáltam ki. Azt tudni kell, hogy abszolút szőrtelenítésszűz voltam ezen a területen, sosem foglalkoztatott nagyon a szőke szőr a kezemen. Ebből adódóan viszonylag hosszú szőrszálakkal kellett megküzdenie a gyantának, féltem hogy nem fog rendesen menni de ez alaptalan volt, elsőre minden szőrszál eltűnt a karomról. Konkrétan olyan babapopsi puhaságú és sima lett a bőröm, hogy két napig folyamatosan simogattam. :D A fájdalommal sem volt különösebb gondom, és be sem pirosodtam utána. 

Az első sikeren felbuzdulva elkezdtem növeszteni a lábamon a szőrt, az idő pont nekem kedvezett mert bejött a hűvös, így tudtam flangálni egy hétig hosszúnadrágban anélkül hogy halálra égtem volna benne. A használati útmutató szerint 2-5 mm hosszú szőrszálak az ideálisak a használathoz, így tegnap úgy ítéltem meg hogy ez most már alkalmas lesz a tesztkörre. Sajnos lábon nekem annyira nem volt sikerélmény a dolog mint a karomon. Nem tudom ez annak tudható-e be, hogy mégsem elég a kb. 4 mm-es szőrszál-hosszúság a gyantázáshoz, vagy hogy erősebb a lábamon a szőr mint a karomon. Az is lehet hogy annak a csodás tulajdonságomnak köszönhető, hogy a lábamon nagyjából 4 különböző irányba nőnek a szőrszálak, így szinte minden csíkot más irányból kell felkenni és lehúzni. Ettől függetlenül a szőrszálak 80-90%-ától meg tudott szabadítani, a maradékot viszont hiába kentem-téptem, maradt. Nálam emiatt egy negyed órás utómunkálat még hozzáadódott az epilátorommal, aminek rendkívül örültem (nem), és ismét rájöttem hogy az nem az én fájdalomtűrő-képességemnek van kitalálva. Én az első láb után újra bedugtam nagyjából 10 percre melegedni, mert elkezdett sűrűsödni a gyanta és már macerás volt a használata. 

Az 50 ml-es patron a szinte teljes kar és térd alatti láb gyantázás után még kb. a harmadáig-negyedéig van, szerintem ezzel még elleszek a következő kargyantázásnál. A tartósság nyilván nem a gyantán múlik, de sosem értettem ezt a 4 hetes maszlagot, szerintem nincs az a nő akinek 4 hétig sima a lába gyantázás után. 12 napja próbáltam ki a karomon a cuccot, és most kezdett el kinőni újra, szerencsémre tök szőkén és csak közelről látszódik így egyáltalán nem érdekel. Kíváncsi vagyok a lábam meddig lesz sima. 

Ami kicsit bosszantó, hogy úgy láttam utántöltő patront csak duopackban lehet venni, ami egy lábra-karra és egy hónalj-bikinivonalra való patron összepárosítása. Utóbbinak icipici a feje, hogy a kényesebb helyeken könnyebben lehessen szőrteleníteni, én viszont ezeket a részeket nem közelítem meg gyantával így én ezt nem tudnám használni. Remélem csak nem láttam sima nagyfejű patront egyedül és igazából lehet kapni, mert egyébként nagyon szomorú leszek.

Teljes áron a DM-ben én 4699 Ft-ért láttam, az utántöltő duopack pedig 2499 Ft-ba került. A lábas bakit én elnézem neki, remélem legközelebb több sikerrel járok. A karomon abszolút bizonyított, másnak is ajánlom, mert nem kell vele sokat szöszölni, jóval kevésbé fáj mint az epilálás, és olcsóbb a kozmetikusnál. 

Ti próbáltátok már ezt a gyantaszettet? Mi a véleményetek róla? 

4 megjegyzés:

  1. A lábaimnál elvagyok az epilátorral, a kezemet nem szőrtelenítem, feleslegesnek tartom... a kényesebb területek... no az megérne egy postot szerintem, valahogy arról senki nem ír bővebben :)
    Egyébként én a megjelenés óta vacillálok, hogy beruházzak-e erre az elektromos gyantázó készletre, vagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ha elvagy az epilátorral akkor nem biztos hogy Neked megérné, epilálni tisztább mint utána a gyantát törölgetni.

      Törlés
  2. Nekem elég vegyes dolog a szőrtelenítés, random használok borotvát, epilátort és gyantát. Nekem is megvan ez a készlet (én is visszapakolok mindig a dobozába :)), de 5 esetből max. kétszer veszem elő. Teljesen hozzászoktam már az epilátorhoz, tényleg "tisztább munka", és gyorsabban is megvagyok vele. Egyébként nekem a lehúzócsíkkal voltak gondjaim, nem tapadt bele eléggé a gyanta. :(

    VálaszTörlés
  3. A József körúton van egy fodrászkellékes, én onnan szereztem be gyantázó szettet (a DM-ben is lehet kapni hozzá patront, fejjel együtt, csak kicsit drágábban). Nyáron nem mindig tudom kivárni a megfelelő hosszt, de télen jól használható, és idővel szerintem ritkít is :)

    VálaszTörlés