2011. november 10., csütörtök

Demmers teák

Már jópár éve tudom, hogy van Demmers teaház, de valahogy sosem kanyarodtam be körbenézni. A hét elején az Aréna plázában jártunk és akkor jött el a pillanat. Írtam már, hogy nagyon szeretek teázni, és nem csak filteres teákat iszom, nagyon szeretek zacskós/kimérős dolgokkal is kísérletezni. Első blikkre nem volt túl olcsó, de most jön a tél meg a karácsony, úgyhogy vettünk két csomaggal. Az egyik Gumibogyó szörp névre hallgat - teljesen olyan egyébként! :D -, a másik pedig A tél varázsa fantázianevet kapta. Utóbbi a tipikus beleszagolsz és felsóhajtasz, hogy karácsony.
(kép: innen)
Nagyon tetszik, hogy a polcra minden tea ki van téve kis üvegtégelyben parafadugóval, meg lehet szagolni mindent szóval nem vesz az ember zsákbamacskát. Nem tudom a többi üzlet milyen, az Arénásban vendéglátás is van, tehát lehet teázni, megkóstolni azt amire az ember kíváncsi. Az ízük is isteni egyébként, tipikusan azok a teák amik ízesítés nélkül is finomak. Tegnap este kezdtünk számolgatni és rájöttünk, hogy egyáltalán nem drágább, mint egy minőségibb filteres. Egy csomagban ugyanis 100 g van, és mi 1490 Ft-ért vettünk egyet (van olyan tea ami drágább, 1290 asszem a legolcsóbb), míg egy doboznyi filteres Teekanne 30 g, és kb 500 Ft.

Elkeztem kalandozni a honlapjukon, 10 000 Ft fölött bárhova ingyenesen kiszállítanak. Én mondjuk ilyesmit jobban szeretek személyesen vásárolni (pont a szagolgatás miatt), de ha valaki karácsonyra teát szeretne adni ajándékba és nincs a közelében Demmers akkor ez megoldás lehet. Árulnak teakiegészítőket, olyan bögréket amik filteresek, mézet, mindenfélét, de ezek elég drágák szerintem. Ha bögrét is, meg más kiegészítőket is akartok adni egy csomagban akkor millió helyen lehet kapni szép bögréket, töredék árért.

Futottam már bele olyanba, hogy valakinek kimérős teát adtam ajándékba, de fogalma nem volt arról, hogy mit kell vele csinálni, ezért azt javaslom ha ajándékoznátok és nem tudjátok hogy az illető szokott-e ilyen teákat inni, csapjatok hozzá egy teatojást. Szerintem egyébként nagyon jó ajándékötlet azoknak, akiknek nem tudjuk mit lehetne adni (távolabbi rokonok, suliban húzunk és milyen jó lesz, de fogalmad sincs minek örülne a másik, stb).

Ti szoktatok kimérős teákat inni? Melyik a kedvencetek?

9 megjegyzés:

  1. kimérős teának számít a saját kertben szedett+szárított citromfű is? mert akkor igen!Én inkább beülök a teaházba, és elkortyolgatom a fincsi teákat,annak is van hangulata. itthon meg szeretem a filtereket lógatni :) Egyébként ilyen helyeken ahol lehet teát venni ill. teázni is én előnyben részesítem a gyümölcsteákat vagy azok keverékét, mert a fekete teáktól és mindenféle fűszeres teáktól én valahogy irtózom :)

    VálaszTörlés
  2. Igen! :) Anya is szokott szárítani mentát meg citromfüvet, isteni tea lesz belőle.

    A fekete teával én is így vagyok, legalábbis abból nekem teljesen jó a filteres earl grey. Gyümölcsösekből sokkal extrábbakat tudnak kikotyvasztani szerintem. :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a teákat, szerintem én itt egy fél napot ellenék. Egyébként jobb is ha nem nagyon isztok fekete teát mert az a legegészségtelenebb :) Az általában már a legeslegutolsó tealevelekből van és sokszor csak törmelék. A zöldtea pedig friss teafalevelekből :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, venni haza meg teázóba inni is. 14 évesen, vagyis 14 éve fertőzött meg egy idősebb, akkori barátosnőm a teázók szeretetével, ami azóta szüntelenül tart. Meg vannak a kedvenc helyek is, mint például a Mozaik teaház (Király utca, a Deáktól nem messze, ami az évek alatt már picit kávéházasodott, de még mindig jók a teák), az utóbbi időben már főként innen is veszek csak. Másik nagy kedvenc a Potala, teapalota (Jókai utca, a Nyugati és az Oktogon között, de nem összekeverendő Kozsó helyével, a Zöld teknőssel, az nem szimpi), valamint a régi klasszikus, ahol anno megszerettem ezt az egészet: a Vörösoroszlán. Azt hiszem, már csak a Jókai utcában van, az Oktogonnál, ez is kismilliószor átalakult, már vagy 2 éve nem jártam itt.
    A ráday utcában lévő sajnos bezárt, ahogy még másik 2-3 időközben lett kedvenc is.
    Még egy bónusz: a Pólus Pikk dámája sem rossz, most onnan van két teám, finomak. Egy karácsonyi ízű nem is tudom a nevét, meg egy szőlős fehér tea.
    És jut eszembe még egy bónusz-bónusz tipp: nemrég a Müllerben vettem müller saját márkás szálas teát, pink zacsiban vannak és olyan 600 forint környékén kóstálják (tehát nagyon olcsók), az Epres valami csuda jó (bár érezni benne az aromát is, de rengeteg mazsola, alma és papaya darab van benne, leforrázás után mindig kiborítom egy tányérra a teás zsákot és kieszegetem belőle ezeket a finom gyümi darabokat). Még a rumosat bontottam ki, azzal nem vagyok ilyen elégedett, túl mű rumos.
    Jah igen, és nemrég kaptam rá ezekre az óriás tölthető filterzacsikra, nekem most még egy jó pár éve Korzikáról kapott Milfordos van, de már megtudtam, h a DM-ben lehet kapni valami DM saját márkásat), bár van több féle teatojás méretem (és verzióm is), de ez valahogy egyszerűbb, mint a nagyon apró, szálas tea darabokat kivadászni a mini lyukakból, h ne pimpósodjon bele).

    VálaszTörlés
  5. Hú de jókat írtál, pont a napokban nyűglődtünk azon Bálinttal hogy régen nem teáztunk, és bezárt a Rádays Vörösoroszlán amit imádtunk, meg - monjuk oda már nem mennénk - a régi szombathelyi kedvencünk is, az Abbázia.

    Meg fogom majd ezeket kukkolni, köszönöm a tippeket! :)))

    VálaszTörlés
  6. Rádays Vörösoroszlánba sokat jártam 3-4 éve, akkor egyrészt a Ráday utcában dolgoztam, meg a Közraktárban laktunk, tőle 6-7 percre, úgyhogy hetente 1-2x garantáltan ott ücsörögtünk a barátommal és mindenféle fini teát szürcsölgettünk. (Azért hozzátartozik a sztorihoz, h friss pár voltunk, ezért volt ez a nagy randizgatásos időszak).
    Érzékeltem, h lelkes vagy, ezért írtam már bevált tippeket! ;)
    Remélem amúgy, h a télre összeszedik magukat a Mozaikosok, mert a nyáron 3x voltam ott és szinte mindig olyan teákat kértem, ami épp elfogyott. Ilyen korábban sosem volt, de nagyon dühítő, amikor egy 3-4-5 fős asztaltársaságnál nincs készleten 6-7 féle tea, de bízom benne, h ez tényleg csak a nyár miatt volt így (mondjuk korábban sosem volt még ilyen, szóval x.) Jah és ott vicces a fizetés dobókockával kell dobni a pultnál, ha 3 db 6-ost dobsz, ingyen volt a fogyasztás. Még nem láttam ilyen esetet mondjuk, meg állítólag gyakran alkalmaznak ilyen akciókkon cinkelt kockákat, de bízom benne, h ők nem és csak mi nem vagyunk ilyen ügyesek.
    Otthon Teakannét iszunk amúgy nagyüzemben, gyakran vannak olyan akciók, h 3 db vásárlása esetén doboza 350-400 forint között van, apukám ilyenkor bezsebel nekünk mindenfélét és aztán áthozza. Így mindig az összes ízből van otthon tea, mert ki tudja, épp mihez lesz este kedvem.
    És két másik filteres tea kedvenc, h teljesen kivesézzem a témát:
    kisebb kedvenc, a baromi jó árbankapható Rossmann saját márkás tea banános-cserkósa, valami háromszáziksz forint és tényleg érezni a banános ízt, finom nagyon (és ez sem fekete tea, juhé, próábltam már a többi változatot is, azok sokkal gyengébben muzsikálnak, nem rosszak egy pickwickhez, liptonhoz képest, nah de az nem szint), valamint a nagy-nagy szerelmem: a Greenfield tea szőlős változata, isteni szőlő ízű. Ezt én eddig csak Metroban meg asszem Tecsóban láttam, bár mintha egyszer Intersparban is. Szintén picit drágább, 550 környékén volt asszem tavaly (van belőle málnás is, az is finom, de ár-érték arányban nem ekkora durr, mint a szőlős tesója).
    És ha egyszer végre kicsi hazánkban is kapható lesz a Twinings trópusias gyümölcsteája, nah akkor az még szintén nagy durr (bár lehet, h az idő szépítette meg az emlékét).
    Bocsi, ez is jó hosszúra sikeredett, így jár az ember, ha az egyik kedvenc szokásáról szól épp egy iromány, nyomban extrán okoskodni támad kedve:)

    VálaszTörlés
  7. Én mindig is imádtam teázni, de 1 éve veszek szálas teákat a Pólusban lévő Pikk Dámából.Az áraik nem vészesek, az 50gr 800ft körül van, a 100gr pedig 1380ft (most emeltek)ami pozitívum, hogy az összes zöld, és fekete teájuk ebben az árban van, mindegy milyen ízűt veszel.
    Nagyon finomak, pont tegnap jártam ott és megérkeztek hozzájuk a téli teák, rájuk is vetettem magam, aztán végül fűszeres narancsos muffin ízű jött haza, az íze, mintha mézeskalácsot innék, baromi finom!:D Mondjuk már belefutottam abba a hibába, hogy jaj de kísérletezgetünk, aztán kókuszos csokisat vettem, de rá kellett jöjjek, hogy annyira nem az én világom, pedig az illata mennyei!Azóta csak a gyümölcsös teák jöhetnek szóba.
    Még azt hozzá kell tennem, hogy születésnapomra Demmers teát kaptam, ugyan olyat amilyet Ti vettetek, A tél varázsát, isteni, így, hogy van összehasonlítási alapom, bár eszem ágában sincs lehúzni a Pikk dámát, sokkal minőségibbek az alapanyagok, egyszóval szerintem a Demmers teái minden pénzt megérnek, csak ne lenne az Aréna olyan messze :(

    VálaszTörlés
  8. Greenfield tea van a DM-ben is, de nem minden ízben, viszont a szőlőset én ott vettem, és az isteni finom tényleg!

    VálaszTörlés
  9. Jajj, most meghoztad a kedvem :) itt Pécsen pont van egy üzlet, már régóta be akarok menni, de mindig elmaradt. Valamikor majd meglátogatom ^^

    VálaszTörlés